Μουσικη

Primer Music Festival 2024: Τόλμησε, Αγάπησε, Χόρεψε

Με σύνθημα «We Dare, We Love, We Rave» το μεγαλύτερο dance φεστιβάλ υπόσχεται φέτος την πιο συναρπαστική εκδοχή του
Τάνια Σκραπαλιώρη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Primer Music Festival 2024: Όλα όσα θα δούμε στη φετινή διοργάνωση

Ο μέσος fan της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής και του DJing θα έχει σίγουρα ονειρευτεί τον εαυτό του να χορεύει με τα χέρια ψηλά σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, να γίνεται ένα με τα πολύχρωμα πλήθη που συρρέουν στο Tomorrowland στο Βέλγιο, στο UNTOLD στη Ρουμανία, στο Mysteryland στην Ολλανδία. Τα τελευταία χρόνια όμως η Αθήνα έχει ένα κατάδικό της χορευτικό ηλεκτρονικό φεστιβάλ που δεν έχει να ζηλέψει από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες διοργανώσεις του είδους δίνοντας την ευκαιρία σε αυτόν τον μέσο fan της EDM που ονειρεύεται το Tomorrowland στο σαλόνι του να βρει αυτό που ψάχνει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Το Primer Music Festival, που από το 2018 γράφει τη δική του ιστορία στα αθηναϊκά μουσικά καλοκαίρια, επιστρέφει φέτος πιο πλούσιο και δυναμικό από ποτέ, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, σε μια μετα-καλοκαιρινή έκδοση που υπόσχεται ότι θα είναι η πιο φωτεινή, η πιο πολύχρωμη, η πιο συναρπαστική που μας έχει δώσει μέχρι σήμερα, στην Πλατεία Νερού και στο Κλειστό Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου. Με σύνθημα We Dare, We Love, We Rave το Primer Music Festival, τολμώντας να επεκτείνει τα όρια των εγχώριων χορευτικών φεστιβάλ σε προδιαγραφές που κοιτάζουν ισότιμα τις θρυλικές διοργανώσεις του εξωτερικού, μας καλεί σε ένα διήμερο ενωτικού χορού υπό τους ήχους της σύγχρονης dance αφρόκρεμας.

Σε ένα εντυπωσιακό main stage που θα φέρει στην Ελλάδα τις τελευταίες λέξεις του design των μεγάλων σκηνών του εξωτερικού, περιστοιχισμένο από 800 τ.μ. γιγαντοοθονών led και στο δεύτερο, κλειστό Afterhours Stage που θα εγκαινιάσει φέτος για πρώτη φορά η διοργάνωση θα παρελάσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα και super stars της σύγχρονης ηλεκτρονικής χορευτικής σκηνής από τον Eric Prydz και τον Martin Garrix μέχρι τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Röyksopp κι από τον techno legend Kolsch μέχρι τον «δικό μας» Argy της Afterlife– ο καθένας τους και ένας πολύ καλός λόγος να κατηφορίσουμε για ένα Σαββατοκύριακο ξέγνοιαστου χορού στο πάντα φιλόξενο στους μουσικόφιλους φαληρικό Δέλτα.

Primer Music Festival 2024: Οι πρωταγωνιστές του φετινού line up

O Eric Prydz για πρώτη φορά στην Αθήνα

Κάθε μεγάλο φεστιβάλ στην Αθήνα θέλει να έχει μια «συλλεκτική» ή «πρώτη» εμφάνιση που θα δώσει την προστιθέμενη αξία της στο line – up της. Και η εμφάνιση του κορυφαίου Σουηδού DJ και παραγωγού της house, της techno και της electro Eric Prydz για πρώτη φορά στην Αθήνα είναι μία από αυτές. Με πάνω δύο δεκαετίες εντυπωσιακής πορείας και ισορροπίας μεταξύ των underground clubs και των μεγάλων mainstream σκηνών, από την Ministry of Sound και την προπαρασκευαστική φουρνιά των Swedish House Mafia μέχρι τα highlights του φετινού Coachella o Eric Prydz (ή Pryda όπως είναι γνωστός) είναι ένας DJ και παραγωγός που έχει καταφέρει να κάνει τα πράγματα ακριβώς με τον τρόπο που θέλει, να ελέγχει την εικόνα του και τις κυκλοφορίες του μέχρι τελικής λεπτομέρειας και να απολαμβάνει τον σεβασμό σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο. DJ της χρονιάς στα Electronic Music Awards του 2017, τακτικός «»θαμώνας» στις TOP 100 λίστες του DJ Mag και στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου ο Eric Prydz είναι ο ιδανικός headliner για την πρώτη ημέρα ενός σαρωτικού Primer διημέρου.

Τόπο στα νιάτα του Martin Garrix

Κάθε χορευτική εποχή έχει τους δικούς της νέους super stars, που ξεπηδάνε συνήθως από τις δεξαμενές της νεολαίας της, και ο Martin Garrix είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της δικιάς του –αν και η εντυπωσιακή του πορεία και καριέρα θα αντιστοιχούσε κάλλιστα σε κάποιον σημαντικά μεγαλύτερο του DJ και παραγωγό– για την ακρίβεια πολλοί σαραντάρηδες θα την ζήλευαν. Πράγματι ο 27χρονος Ολλανδός δεν άφησε ούτε μέρα να πάει χαμένη και από τα 17 του χρόνια κυνήγησε την κορυφή της κατηγορίας του την οποία έπιασε μετά από μια εντυπωσιακή δεκαετία συνεχούς ανόδου. Τέσσερις συνεχόμενες φορές νικητής στην κατηγορία Hot 100 του DJ Mag, αγαπημένο παιδί των μεγαλύτερων διοργανώσεων από το Tomorrowland μέχρι το Coachella και το Lollapalooza, μέλος του κλειστού club που κατάφερε να εκπέμψει τη μουσική του από την κορυφή του Empire State Building (μια ματιά στη λίστα που περιλαμβάνει ονόματα όπως του Eminem και του Ed Sheeran τα λέει όλα), κορυφαίος και στον κόσμο του streaming με πάνω από 25 εκατομμύρια ακροάσεις κάθε μήνα. Αν ο νέος είναι ωραίος και μπορεί ήδη να κουβαλάει και την εμπειρία και τέχνη του παλιού τότε το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού αξίζει να το βλέπεις και να το χορεύεις όποτε έχεις ευκαιρία. O Martin Garrix είναι μια τέτοια περίπτωση και επιστρέφει στην Αθήνα ως headliner της δεύτερης ημέρας του φετινού Primer για να μας θυμίσει πώς και γιατί τα κατάφερε. 

Οι Röyksopp συμπληρώνουν το απόλυτο Primer lineup

Κάθε φεστιβάλ χρειάζεται και τους super stars του και οι Röyksopp αναλαμβάνουν, προς μεγάλη χαρά του αθηναϊκού κοινού, αυτόν τον λαμπερό ρόλο στη φετινή διοργάνωση του Primer Music Festival. Το αγαπημένο επιδραστικό ντουέτο της electronica από τη Νορβηγία, με τον μεγάλο κατάλογο των ηλεκτρονικών hits και των all star συνεργασιών επιστρέφει στην Αθήνα για να ξεσηκώσει το main stage του Primer το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου σε μια από τις upbeat χορευτικές βραδιές που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια που θα μυρίσει καλοκαίρι διαρκείας.

Οι συστάσεις περιττεύουν -τουλάχιστον μεταξύ των μυστών της ηλεκτρονικής μουσικής- για τους Svein Berge και Torbjorn Brundtland, τους παιδικούς φίλους που ξεκίνησαν από το παγωμένο Tromso στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για να κατακτήσουν τις παγκόσμιες σκηνές. Γαλουχημένοι με την κληρονομιά των τιτάνων της ηλεκτρονικής μουσικής, από τον Vangelis μέχρι τους Kraftwerk έφεραν σε μεγάλο βαθμό την electronica στο ραδιόφωνα σκοράροντας πολλαπλές ονειρικές επιτυχίες για όλους, με τη βοήθεια αιθέριων γυναικείων φωνητικών όπως της Robyn και της Susanne Sundfør και υπογράφοντας remixes για τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας από τους Depeche Mode μέχρι τους Coldplay.

Το 2022 παρουσίασαν το πιο φιλόδοξο project της πορείας τους μέχρι σήμερα, την τριλογία “Profound Mysteries”, αποχαιρετώντας παράλληλα το παραδοσιακό album format. Το νέο αυτό project έκανε αφετηρία με το φοβερό single “Impossible” με τη σπουδαία Alison Goldfrapp στα φωνητικά, απογειώνοντας για άλλη μια φορά το ραδιοφωνικό τους airplay. Ενώ η μεγάλη περιοδεία τους “True Electric” που ξεκίνησε το 2023 -φέρνοντας τους και στην Αθήνα δύο καλοκαίρια πριν- συνεχίζεται άτυπα με μεγάλα shows και χιλιάδες κόσμου να χορεύουν απενεχοποιημένα στην ποικιλία των beats του ντουέτου.

Οι Röyksopp είναι η προσθήκη που είναι ικανή να απογειώσει το line – up μιας διοργάνωσης όπως το Primer Music Festival και να το εκτοξεύσει σε status «απόλυτου». Ραντεβού το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού για τα περαιτέρω.

Χιλιάδες χέρια φωτίζουν τη νύχτα

Όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα, τους ήχους και τα beats τους θα φωτίσει εκτός από το εντυπωσιακό light και visual set up το ίδιο το κοινό του Primer Music Festival στα οποία και φέτος θα μοιραστούν τα φωτιζόμενα βραχιολάκια, σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ, που πρώτο έφερε με συστηματικό και δομημένο τρόπο στην Ελλάδα ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασσικά aesthetics των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού.

Χιλιάδες πολύχρωμα και φωτεινά χέρια θα επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους με τον τρόπο τους διαδρώντας με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, φωτίζοντας τις δύο νύχτες του φεστιβάλ και δίνοντας στον πολύωρο χορό ένα άγγιγμα που θα γράψει αξέχαστα όχι μόνο στις φωτογραφίες αλλά και στην εμπειρία που θα πάρουν μαζί τους σπίτι όταν τα φώτα και τα βραχιολάκια θα σβήσουν.

Afterhours

Τα φώτα όμως θα αργήσουν να σβήσουν στη φετινή διοργάνωση, τουλάχιστον το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με το πάρτι του Primer να συνεχίζεται μέχρι το πρωί. Το Afterhours Stage της διοργάνωσης που θα εγκαινιαστεί φέτος με τον Δανό DJ και παραγωγό της techno KÖLSCH και τους Ιταλούς Agents of Time υπόσχεται μια επέκταση της Primer εμπειρίας στις μικρές ώρες, εκεί ακριβώς που ανάβει ο ηλεκτρονικός χορός και δεν σβήνει παρά με το πρώτο φως του ήλιου – συχνά ούτε και τότε.

We Dare, We Love, We Rave. Ραντεβού στην Πλατεία Νερού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου