Μουσικη

Μέλος των «The Cure» αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνια ασθένεια

Ο 68χρονος μουσικός διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή λεμφώματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μέλος των «The Cure» αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνια ασθένεια

Ο Roger O'Donnell του δημοφιλούς συγκροτήματος «The Cure», αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με μία «σπάνια και επιθετική» ασθένεια του αίματος.

Ο 68χρονος, που έπαιζε πλήκτρα στους «The Cure» αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Ο μουσικός είπε στους θαυμαστές του πως διαγνώστηκε με μια «πολύ σπάνια και επιθετική μορφή» λεμφώματος και υποβάλλεται σε θεραπεία τον τελευταίο χρόνο.

Ο O'Donnell μοιράστηκε μια ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τον Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Αίματος, καθώς προέτρεψε τους άλλους να μην αγνοούν τα συμπτώματα, όπως έκανε ο ίδιος.

Ο O'Donnell γράφει στην ανάρτησή του:

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του αίματος, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε διάλογο για αυτές τις ασθένειες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια και επιθετική μορφή λεμφώματος. Είχα αγνοήσει τα συμπτώματα για μερικούς μήνες αλλά τελικά πήγα για αξονική και μετά την επέμβαση το αποτέλεσμα της βιοψίας ήταν καταστροφικό. Ολοκλήρωσα τώρα 11 μήνες θεραπείας κάτω από μερικούς από τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο και με δεύτερες γνώμες και συμβουλές από τις ομάδες που είχαν αναπτύξει τα φάρμακα που μου έδιναν. Είχα το όφελος της τελευταίας ανοσοθεραπείας επιστημονικής φαντασίας και κάποια φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια.

Τελευταία φάση θεραπείας ήταν η ακτινοθεραπεία η οποία ήταν και μία από τις πρώτες θεραπείες που αναπτύχθηκαν κατά του καρκίνου. Είμαι καλά και η πρόγνωση καταπληκτική, χτύπησε την πόρτα ο τρελός δολοφόνος με τσεκούρι και δεν απαντήσαμε. Ο καρκίνος ΜΠΟΡΕΙ να νικηθεί, αλλά αν διαγνωστείς αρκετά νωρίς, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες, οπότε το μόνο που έχω να πω είναι πηγαίνετε να ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΣΤ, αν έχετε την παραμικρή σκέψη ότι μπορεί να έχετε συμπτώματα πηγαίνετε και να σας εξετάσουν. Τέλος αν γνωρίζετε κάποιον που είναι άρρωστος ή υποφέρει μιλήστε του, κάθε λέξη βοηθάει, πιστέψτε με ξέρω.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου, τους rockstars όλους αυτούς, όλες τις νοσοκόμες και τεχνικούς, τους φίλους, την οικογένεια και την σύντροφό μου Mimi, μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να είσαι στην άλλη πλευρά αυτού.....