Μουσικη

Αυτή είναι η πόλη της Ελβετίας όπου θα διεξαχθεί η Eurovision το 2025

Δύο ήταν οι πόλεις - φιναλίστ στη διαδικασία της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2025: Στη Βασιλεία ο 69ος διαγωνισμός στις 13,15 και 17 Μαΐου
Eurovision 2025: Στη Βασιλεία ο 69ος διαγωνισμός στις 13,15 και 17 Μαΐου © eurovision.tv

Eurovision 2025: Στη Βασιλεία ο 69ος διαγωνισμός στις 13,15 και 17 Μαΐου - Δύο ήταν οι πόλεις - φιναλίστ στη διαδικασία της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης

Δύο μόλις μέρες πριν την έναρξης της νέας σεζόν για τον διαγωνισμό της Eurovision, η EBU και η ελβετική τηλεόραση ανακοίνωσαν πως η διοργανώτρια πόλη για τον επερχόμενο διαγωνισμό στην Ελβετία θα είναι η Βασιλεία.

Η Βασιλεία και η Γενεύη είχαν επιλεγεί ως οι δύο πόλεις που θα είναι οι φιναλίστ στην διαδικασία της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης, SSR-SRG, για τον καθορισμό της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα στην Ελβετία τον ερχόμενο Μάιο.

Η Βασιλεία, κέντρο χημικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών αλλά και του πολιτισμού με πολλά μουσεία διεθνούς φήμης, προτιμήθηκε από τη Γενεύη, τη μοναδική άλλη πόλη που ήταν υποψήφια στην τελική φάση βάσει των κριτηρίων, που περιλαμβάνουν μεταφορικές διασυνδέσεις, ξενοδοχειακή χωρητικότητα και ασφάλεια.

Άλλα κριτήρια είναι οι διαθέσιμες αίθουσες, η βιωσιμότητα και ο τρόπος διάθεσης αποβλήτων, καθώς και η εμπειρία στη φιλοξενία εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

«Συγχαρητήρια στη Βασιλεία», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι Ρέτο Πέριτς και Μόριτς Στάντερ, οι δύο εκτελεστικοί παραγωγοί του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC).

«Προβλέπουμε στη συνεργασία μαζί σας ώστε να καταστήσουμε τον ESC μια αξέχαστη εμπειρία για τον καθένα».

Eurovision 2025: Οι ημερομηνίες και το στάδιο στην Ελβετία

Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, με τον πρώτο ημιτελικό να πραγματοποιείται την Τρίτη 13 Μαΐου, το δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 15 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Μαΐου.

Η Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στο St. Jakobshalle. Το St. Jakobshalle είναι μια αρένα στο Munchenstein, κοντά στη Βασιλεία. Χρησιμοποιείται κυρίως για αθλήματα εσωτερικού χώρου και εκδηλώσεις συναυλιών. Η αρένα αρχικά είχε χωρητικότητα 9.000 ατόμων και άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 1976. Είναι η έδρα του τουρνουά τένις ανδρών «Swiss Indoors».

Μετά την ανακαίνισή του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12.400 θεατές, έχοντας αποτελέσει τον τόπο διεξαγωγής πλήθους συναυλιών διαχρονικά καθώς και αθλητικών διοργανώσεων.

Να σημειωθεί ότι η Ελβετία κέρδισε τον 68ο διαγωνισμό στο Μάλμε της Σουηδίας με το Nemo και το τραγούδι «The Code».

Nemo - The Code (LIVE) | Switzerland🇨🇭| Grand Final | Eurovision 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.