Μουσικη

Και οι ABBA λένε στον Τραμπ να μη χρησιμοποιεί τη μουσική τους

Αρκετοί καλλιτέχνες ή οι εκπρόσωποί τους έχουν αντιταχθεί στο να παίζεται η μουσική τους σε εκδηλώσεις του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ποπ συγκρότημα ABBA
© Anwar Hussein/Getty Images/Ideal Image

ΑΒΒΑ: Λένε στον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους σε προεκλογικές συγκεντρώσεις

Τα μέλη του σουηδικού ποπ συγκροτήματος ABBA ζήτησαν από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μουσική και τα βίντεο τους στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος.

Οι επιτυχίες των ABBA, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών «The Winner Takes It All», «Money, Money, Money» και «Dancing Queen», παίχτηκαν σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Τραμπ και ο υποψήφιος συνεργάτης του Τζέι Ντι Βανς στις 27 Ιουλίου στη Μινεσότα, συνοδευόμενες από βίντεο, όπως ανέφερε η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet, η οποία είχε δημοσιογράφο στην εκδήλωση.

«Μαζί με τα μέλη των ABBA, ανακαλύψαμε ότι κυκλοφόρησαν βίντεο όπου η μουσική των ABBA χρησιμοποιήθηκε σε εκδηλώσεις του Τραμπ και γι' αυτό ζητήσαμε να αφαιρεθεί και να κατέβει αμέσως η χρήση αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, Universal Music.

Τα μέλη του συγκροτήματος αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω, δήλωσε εκπρόσωπός τους στο Reuters, προσθέτοντας ότι υποστηρίζουν πλήρως τη δήλωση της Universal.

Αρκετοί καλλιτέχνες ή οι εκπρόσωποί τους έχουν αντιταχθεί στο να παίζεται η μουσική τους σε εκδηλώσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια των ετών, όπως ο αείμνηστος Αμερικανός τραγουδιστής-κιθαρίστας Τομ Πέτι, η Βρετανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Αντέλ και το ροκ συγκρότημα R.E.M.

Τον Απρίλιο, η δισκογραφική εταιρεία της αείμνηστης Ιρλανδής τραγουδίστριας και ακτιβίστριας Sinéad O'Connor απαίτησε επίσης από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της.

Η Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν και η εταιρεία της νωρίτερα αυτόν τον μήνα προέβησαν σε παρόμοια καταγγελία, χαρακτηρίζοντας τη χρήση της ερμηνείας της «μη εξουσιοδοτημένη».

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.