Μουσικη

Οι αδελφοί Γκάλαχερ των Oasis μπορεί να κερδίσουν περισσότερα τώρα από ολόκληρη τη δεκαετία του '90

Tο δίδυμο από το Μάντσεστερ επανενώθηκε μετά από 16 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επανέκδοση του «Definitely Maybe» των Oasis για την 30η επέτειό του - Το ντεμπούτο των αδελφών Γκάλαχερ σφράγισε τη σκηνή της britpop.
© Instagram/Oasis

Oasis: Οι αδελφοί Γκάλαχερ μπορεί να κερδίσουν περισσότερα τώρα από ολόκληρη τη δεκαετία του '90

Οι Oasis επανενώνονται για μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία που θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο προσοδοφόρες όλων των εποχών, με τα εισιτήρια να διαφημίζονται ως τα «πιο καυτά της δεκαετίας».

Αλλά ένα ερώτημα που θέτει ο κόσμος είναι το γιατί; Το πιο προφανές κίνητρο είναι τα χρήματα. Παρά το γεγονός ότι και οι αδελφοί Γκάλαχερ των Οasis είχαν επιτυχημένες σόλο καριέρες μετά τον χωρισμό τους το 2009, τίποτα από όσα έχουν κάνει δεν πλησιάζει τα ποσά που ενδεχομένως θα αποκομίσουν από τις συναυλίες 14 ημερών, οι οποίες περιλαμβάνουν τέσσερις παραστάσεις στο στάδιο Wembley.

Το Birmingham City University εκτιμά ότι οι αρχικές 14 ημερομηνίες θα μπορούσαν να αποφέρουν 400 εκατομμύρια λίρες από τις πωλήσεις εισιτηρίων και άλλες πρόσθετες εισπράξεις, με τον Λίαμ και τον Νόελ να κερδίζουν από 50 εκατομμύρια λίρες ο καθένας.

Ο διευθυντής του προγράμματος σπουδών για τις μουσικές επιχειρήσεις BA στο Birmingham City University, δήλωσε ότι τα αδέρφια θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την καθαρή τους αξία σε λίγες εβδομάδες. «Σκέφτονται να πάνε και στην Ευρώπη, οπότε μπορούν να βγάλουν ακόμα περισσότερα», είπε.

Αν και οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη πριν από την έναρξη της πώλησής τους αυτή την Παρασκευή, είναι πιθανό να έχουν δεκαπλασιαστεί σε σχέση με το 1995, όταν τα εισιτήρια κόστιζαν 14 λίρες για την περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Oasis, ένα από τα ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990 που καθόρισαν τη Britpop και που έγιναν υπεύθυνοι για μια γενιά στυλ παρέμειναν εξαιρετικά δημοφιλείς, με το Spotify να λέει ότι εξακολουθούν να έχουν 21 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές.

Η είδηση ότι θα έπαιζαν βραδιές στο Κάρντιφ της Ουαλίας τον ερχόμενο Ιούλιο, ακολουθούμενες από βραδιές στο Μάντσεστερ -όπου σχηματίστηκε το συγκρότημα το 1991-, στο Λονδίνο, στο Εδιμβούργο και στο Δουβλίνο, ώθησε τους οπαδούς να ανησυχούν στο διαδίκτυο για το αν θα μπορέσουν να βρουν εισιτήρια.

Φθηνά δωμάτια ξενοδοχείων φάνηκε να εξαφανίζονται από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες σε μέρη όπως το Μάντσεστερ και η ιστοσελίδα του συγκροτήματος κατέρρευσε για λίγο. Η πώληση των εισιτηρίων αρχίζει το Σάββατο το πρωί.

Οι Oasis ακολουθούν τα χνάρια αρκετών συναδέλφων τους της Brit Pop με την επανασύνδεσή τους. Οι Pulp έχουν κάνει αρκετές συναυλίες όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι Blur επανασυνδέθηκαν το 2009 και το 2015 πριν από τις καλοκαιρινές τους συναυλίες το 2023.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.