Μουσικη

Είναι επίσημο: Οι Οasis ανακοίνωσαν την επανένωσή τους και επιστρέφουν με συναυλίες

Το πρόγραμμα της περιοδείας τους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Οasis
Οι Οasis των αδερφών Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ επιστρέφουν με συναυλίες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία © Instagram/Oasis

Είναι επίσημο: Οι Οasis ανακοίνωσαν την επανένωσή τους και επιστρέφουν με συναυλίες

Οι Oasis, ένα από τα μεγαλύτερα Britpop συγκροτήματα, επιστρέφουν για μια περιοδεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, όπως επιβεβαίωσαν τα αδέρφια Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ.

BREAKING: the brothers are BACK as 'rock and roll LEGENDS', Oasis, announce reunion tour

Oasis: Μετά από 15 χρόνια ξανά μαζί

Μετά από 15 χρόνια διαμάχης, τα δύο αδέρφια από το Μάντσεστερ έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους για να ανακοινώσουν ότι θα εμφανιστούν ξανά μαζί, 34 χρόνια μετά την πρώτη τους συναυλία.

Ο ενθουσιασμός έφτασε στο αποκορύφωμα το απόγευμα της Κυριακής, αφού το δίδυμο μοιράστηκε το ίδιο βίντεο, γραμμένο στο στιλ των Oasis, που έγραφε ότι θα γίνει μια ανακοίνωση την Τρίτη στις 8 π.μ. (10 π.μ. ώρα Ελλάδας). Το κλιπ έχει προβληθεί περισσότερες από 71 εκατομμύρια φορές στους λογαριασμούς των Oasis στο X και το Instagram.

Η ίδια ημερομηνία και ώρα εμφανίστηκε στις μεγάλες οθόνες καθώς ο Λίαμ Γκάλαχερ ολοκλήρωσε την πρώτη του εμφάνιση στο Reading Festival την Κυριακή.

Περιοδεία των Oasis σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

Το εμβληματικό συγκρότημα της Britpop ανακοίνωσε της ημερομηνίες σε Κάρντιφ, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Εδιμβούργο και Δουβλίνο για το επόμενο καλοκαίρι.

Τα αδέρφια έθαψαν το «τσεκούρι του πολέμου» κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος αργά το βράδυ για να ξεκινήσουν μια περιοδεία reunion αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών.

«Τα όπλα έχουν σωπάσει. Τα αστέρια έχουν ευθυγραμμιστεί. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε. Ελάτε να δείτε. Δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» δήλωσε το συγκρότημα.

Παράλληλα πριν από 2 ημέρες, ο Λίαμ Γκάλαχερ έκανε ένα post στο οποίο έγραψε: «Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη πρώην», αναφερόμενος στον τίτλο που είχαν επί χρόνια οι Oasis ως «πρώην συγκρότημα».

Τα αδέρφια έχουν ανθίσει με τα δικά τους σόλο έργα από τότε που το συγκρότημα χωρίστηκε το 2009, με δέκα άλμπουμ στο νούμερο 1 στα τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και αμέτρητες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και σόου σε στάδια και σε αρένες.

Σε ανάρτησή του στο «X», o Νόελ Γκάλαχερ επιβεβαίωσε την επανένωση του συγκροτήματος και έγραψε: «Αυτό είναι. Αυτό συμβαίνει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oasis (@oasis)

Τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν αυτό το Σάββατο στις 8 π.μ. στην Ιρλανδία και στις 9 π.μ. στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ιούλιος:

4/7- Κάρντιφ, Στάδιο Πριγκιπάτι

5/7- Κάρντιφ, Στάδιο Πριγκιπάτι

11/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

12/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

19/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

20/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

25/7- Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

26/7- Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

Αύγουστος:

2/8 – Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

3/8- Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

8/8- Εδιμβούργο, Στάδιο Σκωτίας Γκας Μάρεϊφιλντ

9/8- Εδιμβούργο, Στάδιο Σκωτίας Γκας Μάρεϊφιλντ

16/8- Δουβλίνο, Croke Park

17/8- Δουβλίνο, Croke Park

Η ανακοίνωση έρχεται πριν από την κυκλοφορία των κομματιών από την πρώτη ηχογράφηση για το ντεμπούτο άλμπουμ των Oasis, Definitely Maybe, την Παρασκευή, σηματοδοτώντας την επέτειο 30 ετών.

Οι φανς της ροκ μπάντας από το Μάντσεστερ παρακάλεσαν τα αδέρφια να επανενωθούν από τότε που διαλύθηκαν το 2009, με αφορμή έναν καυγά στα παρασκήνια στο φεστιβάλ Rock en Seine στο Παρίσι.

Δημιουργημένο το 1991, το συγκρότημα Britpop έγινε γνωστό με μεγάλες επιτυχίες όπως το Wonderwall, το Don't Look Back In Anger και το Stop Crying Your Heart Out.

Έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στη βρετανική μουσική ιστορία πριν από τη διάλυσή τους το 2009.

Τα αδέρφια συνέχισαν να έχουν επιτυχημένες ξεχωριστές καριέρες, με τον Νόελ να πρωτοστατεί στο συγκρότημα Noel Gallagher's High Flying Birds.

Oasis - Wonderwall (Official Video)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.