Μουσικη

Ο Waldeck μάς στέλνει την κασέτα του καλοκαιριού

Το Summer Tape του πολύπλευρου συνθέτη για το 2024

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 926
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Waldeck: Η κασέτα του καλοκαιριού για τους αναγνώστες της Athens Voice και τους ακροατές του Voice 102.5

Με περισσότερα από 250 εκατομμύρια streams μέχρι σήμερα, η μουσική του Waldeck έχει ακουστεί στην ταινία “A Simple Favor”, στις τηλεοπτικές σειρές “House”, “Grey's Anatomy” και “Riverdale”, σε διαφημίσεις των Versace και Mercedes-Benz και πιο πρόσφατα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών, το 2023.

Γνωστός για την ηλεκτρονική μουσική και τις έντονες αναφορές στην jazz, το swing και τους κινηματογραφικούς ήχους, ο Waldeck επέστρεψε θριαμβευτικά το φετινό καλοκαίρι με το νέο του άλμπουμ, “The Moon and the Orient”, που κυκλοφόρησε μέσω της Dope Noir Records, της δισκογραφικής εταιρίας που ίδρυσε το 2001.

«Αυτά τα κομμάτια είναι τα καλύτερα από τα καλύτερα που πάντα ήθελα να κυκλοφορήσω, αλλά δεν βρήκα ποτέ τη θέση για αυτά» λέει ο Waldeck.

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπάρα, οι ρυθμοί βγαίνουν συχνά σαν κόμπρες από τα καλάθια τους, διατηρώντας την ένταση στα ύψη. Ο Waldeck ήρθε να καθορίσει το είδος του downtempo, τον λεγόμενο “Vienna sound” που ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του 1990 με επιρροές από το dub και το trip-hop.

Το concept άλμπουμ λέει την ιστορία του πώς το τζίνι δεν είναι ποτέ εντελώς ελεύθερο. «Η Ανατολή είναι ένας υπέροχος τόπος ιστοριών και φαντασίας. Μου αρέσει επίσης η ιδέα των τζίνι που φαίνεται να ενσαρκώνουν το ρητό “να προσέχεις τι εύχεσαι”» εξηγεί.

Ο λαμπρός μουσικός με διδακτορικό στη Νομική έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και, μαζί με μουσικούς όπως οι Kruder & Dorfmeister, εκτόξευσαν τη βιεννέζικη ηλεκτρονική μουσική προσδίδοντάς της παγκόσμια προβολή. Το “Ballroom Stories”, το εξαιρετικά αναγνωρισμένο άλμπουμ του, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη χορευτική μουσική παγκοσμίως.

Ο Waldeck έστειλε το δικό του καλοκαιρινό Summer Tape για τους αναγνώστες της Athens Voice, τους ακροατές του Voice 102.5, τους ανθρώπους που τον ακολουθούν στο μουσικό του ταξίδι.