Μουσικη

Πέθανε ο Tζακ Ράσελ, τραγουδιστής και συνιδρυτής των Great White

Σε ηλικία 63 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζακ Ράσελ: Πέθανε ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των Great White

Ο Τζακ Ράσελ ο συνιδρυτής και τραγουδιστής του glam metal συγκροτήματος Great White, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 63 ετών.

Τον Ιούλιο, ο Τζακ Ράσελ είχε μοιραστεί μια δήλωση σχετικά με τον αγώνα του με την ασθένια Lewy και την ατροφία που προκαλεί

«Δεν είμαι σε θέση να αποδώσω στο επίπεδο που επιθυμώ και στο επίπεδο που σας αξίζει», έγραψε ο Ράσελ στο Instagram στις 17 Ιουλίου. «Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου για τα πολλά χρόνια αναμνήσεων, αγάπης και υποστήριξης. Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να ζήσω τα όνειρά μου. Έχετε κάνει τη ζωή μου ένα θαύμα».

Κορυφή της επιτυχίας της μπάντας ήταν το hit single «Once Bitten, Twice Shy» που έγραψε ο Ίαν Χάντερ και αρκετά πλατινένια άλμπουμ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Ο Ράσελ και το συγκρότημά του βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο μιας μεγάλης τραγωδίας, όταν το 2003, το γεμάτο πυροτεχνήματα σόου τους στο μικρό νυχτερινό κέντρο Station στο Rhode Island έβαλε φωτιά στο χώρο, σκοτώνοντας 100 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 230. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο κιθαρίστας των Great White.

Η μπάντα ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες από τον Ράσελ και τον κιθαρίστα Μαρκ Κένταλ, αρχικά ως Dante Fox και ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, παίζοντας σε μικρά κλαμπ της Νότιας Καλιφόρνια. Έγιναν οι Great White το 1984 και η πρώτη μεγάλη επιτυχία τους ήταν το «Rock Me», που κατέκτησε την 60η θέση στο Billboard Top 100 Chart το 1987.

Το άλμπουμ της «Once Bitten» έγινε πλατινένιο, όπως και το αμέσως επόμενο, που κυκλοφόρησε το 1989 με τίτλο «... Twice Shy». Τα τραγούδια τους έπαιζαν συνέχεια εκείνη την εποχή στο MTV.

Ο Ράσελ εγκατέλειψε τη μπάντα το 1996, αλλά επέστρεψε το 2001, δίνοντας στο συγκρότημα το όνομα Jack Russell’s Great White.