Μουσικη

Ο Matt McBriar των Bicep αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο

Η ανάρτησή του από το νοσοκομείο μετά την επιτυχημένη επέμβαση

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Matt McBriar των Bicep
Ο Matt McBriar των Bicep υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για όγκο στον εγκέφαλο © Dan Medhurst

Ο Matt McBriar των Bicep αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο

Ο Matt McBriar, από το electronic dance ντουέτο, Bicep με καταγωγή από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για όγκο στον εγκέφαλο. Ο McBriar ανακοίνωσε επίσης ότι σταματάει τις ζωντανές εμφανίσεις μέχρι να αναρρώσει πλήρως, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται το έτερον ήμισυ της μπάντας, ο Andrew Ferguson.

BICEP | CHROMA 004 ROLA @  GLASTONBURY 2024 IICON [CCTV EDIT]

Οι Bicep έχουν κυκλοφορήσει δύο στούντιο-άλμπουμ μέχρι στιγμής, με την τελευταία τους δουλειά, «Isles» το 2021. Ο Matt McBriar σε συνέντευξή του στην Athen Voice είχε μιλήσει για τις πρώτες μέρες της μπάντας μαζί με τον Andrew Ferguson : «Γνωριζόμαστε από το σχολείο, σχεδόν από 8 χρονών αλλά δεν ενώσαμε τις δυνάμεις μας μουσικά μέχρι τα 20. Ξεκινήσαμε μαζί το clubbing στα 16 μας, μετά μετακομίσαμε εγώ στο Νιουκάστλ και ο Andy στο Μάντσεστερ και κάπου εκεί στα 20 ξεκινήσαμε ένα blog με σκοπό να είναι διαφορετικό μουσικά από οτιδήποτε άλλο. Φανταστείτε σε προ YouTube  εποχές και προ streaming (βασικά το YouTube υπήρχε απλά ανέβαζες βίντεο με γάτες), αποφασίσαμε να στήσουμε ένα μέρος όπου θα ανεβάζουμε όλη την αγαπημένη μας και σχετικά σπάνια μουσική. Από b-sides μέχρι DJ edits μέχρι σπάνια ή ακυκλοφόρητα remixes. Την εποχή που ήμουν εγώ στην Μέση Ανατολή και ο Andy στο Μάντσεστερ αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η ώρα να κάνουμε το και την μουσική κανονική δουλειά. Επέστρεψα από τη Μέση Ανατολή, μετακομίσαμε στο Λονδίνο και ξεκινήσαμε να κάνουμε περισσότερη μουσική παρά να γράφουμε στο blog. Κάναμε DJ sets (κυρίως σε καταστήματα ρούχων μην φανταστείς) αλλά ήταν δύσκολα, ειδικά τα τρία πρώτα χρόνια τρώγαμε μόνο ψωμί (γέλια) για μεγάλο διάστημα αλλά επιμέναμε. Φτάσαμε στο Isles και στην άνεση του να κάνουμε ολοκληρωμένους δίσκους, έντεκα χρόνια μετά, αυτό τα λέει όλα».

Αυτό το καλοκαίρι, οι Bicep εμφανίσθηκαν στα φεστιβάλ του Brighton Beach και του Finsbury Park του Λονδίνου. Θα εμφανιζόντουσαν και στο Boardmasters Festival στο Newquay στις 9 Αυγούστου, αλλά το σετ ακυρώθηκε λόγω «απρόβλεπτων προσωπικών συνθηκών».

Όπως είναι λογικό, λόγω των προβλημάτων υγείας του, ο McBriar θα επικεντρωθεί τώρα στην ανάρρωσή του μετά την επιτυχημένη επέμβαση που υποβλήθηκε στις 9 Αυγούστου και θα απέχει από τη σκηνή για το άμεσο μέλλον.

Μέσω του Instagram, ο McBriar μοιράστηκε μια φωτογραφία του από το κρεβάτι του νοσοκομείου γράφοντας: «Προς το τέλος του 2023, είχα κάποιους έντονους τοπικούς πονοκεφάλους μαζί με μια περίεργη κούραση».

Νωρίτερα φέτος, ο McBriar υποβλήθηκε σε μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων για να προσδιορίσει το πρόβλημα «το οποίο επέστρεψε υποδεικνύοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ως εκ τούτου, ο γιατρός μου κανόνισε μια μαγνητική τομογραφία και μετά μια αξονική τομογραφία».

Ο Matt McBriar διευκρίνισε: «Δυστυχώς, μου είπαν ότι είχαν ανακαλύψει έναν μεγάλο και αρκετά σπάνιο όγκο στον εγκέφαλό μου. Τα καλά νέα είναι πρώτον, ότι σχεδόν σίγουρα δεν είναι καρκινικός και δεύτερον, το εντοπίσαμε στα αρχικά του στάδια. Ήμουν πολύ τυχερός που έκανα αυτές τις αρχικές εξετάσεις αίματος ακολουθούμενες από μαγνητική τομογραφία. Αν είχε περάσει περισσότερος καιρός, μπορεί να είχα χάσει μέρος της όρασής μου και ένα σωρό άλλα προβλήματα λόγω του μεγέθους και της θέσης του όγκου που πιέζει τα οπτικά μου νεύρα».

Ο McBriar αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες έχει συναντηθεί με πολλούς γιατρούς στα νοσοκομεία προτού τελικά χειρουργηθεί στις 9 Αυγούστου.

Ευχαρίστησε επίσης το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας γράφοντας: «Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους καταπληκτικούς συμβούλους, χειρουργούς, γιατρούς και νοσοκόμους στο NHS που με φρόντισαν και ήταν τόσο καταπληκτικοί, ευγενικοί και συμπονετικοί. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι πολύτιμο και αξίζει να αγωνιστούμε για αυτό».

Καθώς ο McBriar είναι εκτός δράσης με τους Bicep μέχρι νεοτέρας, επιβεβαίωσε ότι ο Andy Ferguson θα εκτελέσει τις προγραμματισμένες τους εμφανίσεις σόλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Local Hero: Το soundtrack της ταινίας που έγραψε ο ηγέτης των Dire Straits, Mark Knopfler
Το καλοκαίρι που ο Mark Knopfler ολοκλήρωσε το soundtrack της ταινίας «Local Hero»

Η ταινία επανήλθε στο φως από την αρχή πριν από μερικά χρόνια, όταν προέκυψε το σχέδιο του Donald Trump να εγκαταστήσει ένα θέρετρο γκολφ σε μια παρθένα λωρίδα της ακτογραμμής του Aberdeen

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.