Μουσικη

Οι Sofi Tukker μας στέλνουν την κασέτα του καλοκαιριού

Το Summer Tape του dance pop duo για το 2024

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

SOFI TUKKER: Η κασέτα του καλοκαιριού για τους αναγνώστες της Athens Voice και τους ακροατές του Voice 102.5.

Οι Sofi Tukker θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ “BREAD” στις 23 Αυγούστου και ο τίτλος προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων “be really energetic and dance”, κάτι που χαρακτηρίζει απόλυτα αυτή τη δισκογραφική δουλειά. Mix drum and bass με bossa nova κι ελαφριά αέρινα pop ακούσματα συνθέτουν τον ξεχωριστό τους ήχο όπως αυτός έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής από τα τρία singles που έχουν κυκλοφορήσει.

Τα δύο μέλη, των Sofi Tukker, Sophie Hawley-Weld και Tucker Halpern, φέρνουν πάντα τις δικές τους μουσικές επιρροές στο τραπέζι δημιουργώντας τραγούδια για μοναδικές σχέσεις, αγάπες και φιλίες.

Οι Sofi Tukker δημιουργήθηκαν το 2014 από την Sophie Hawley-Weld και τον Tucker Halpern και με την κυκλοφορία του παρθενικού τους single, “Drinkee”, βρέθηκαν υποψήφιοι για Grammy, κάτι που επαναλήφθηκε και με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, “Treehouse” (2018), που τους χάρισε τη δεύτερη υποψηφιότητά τους, στην κατηγορία “Best Dance/Electronic Album”.

Έχοντας σαν σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα, συνδυάζουν τις ετερόκλητες επιρροές τους και ηχογραφούν εθιστικά τραγούδια, όπως φαίνεται και από τις μεγάλες επιτυχίες τους “Best Friend”, “Purple Hat” και “Brazilian Soul” (σε συνεργασία με τους The Knocks). Παράλληλα, έχουν εξελιχθεί σε ένα πολύπλευρο live act, με sold out περιοδείες και εντυπωσιακές live εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου όπως τα Coachella, Lollapallooza, Bonnaroo μεταξύ πολλών άλλων.

Οι Sofi Tukker έστειλαν το δικό τους καλοκαιρινό Summer Tape για τους αναγνώστες της Athens Voice, τους ακροατές του Voice 102.5, τους ανθρώπους που τους ακολουθούν στο μουσικό τους ταξίδι.