Μουσικη

Οι Nine Inch Nails αναλαμβάνουν το soundtrack για το «Tron: Ares» της Disney

Το γκρουπ του Trent Reznor διαδέχεται τους Daft Punk και συνθέτει τη μουσική για το φιλμ που θα πρωταγωνιστούν οι Jared Leto και Jeff Bridges

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Nine Inch Nails αναλαμβάνουν το soundtrack για το «Tron: Ares» της Disney
© EPA / JOSE SENA GOULAO

Tron: Ares - Οι Nine Inch Nails του Trent Reznor θα συνθέσουν το soundtrack της νέας ταινίας της Disney.

Το “Tron: Ares” είναι το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας “Tron”, το οποίο και θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2025. Αποτελεί σίκουελ του “Tron: Legacy”, βασίζεται στο σενάριο των Jesse Wigutow και Jack Thorne, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Joachim Rønning, γνωστού από το franchise των Πειρατών της Καραϊβικής και το φιλμ «Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ». Θα κυκλοφορήσει σε παραγωγή της Walt Disney Company, ενώ σε πρόσφατη εκδήλωση του fan club της εταιρείας, στο Anaheim της Καλιφόρνια, ανακοινώθηκε πως οι Nine Inch Nails του Trent Reznor θα αναλάβουν το soundtrack της ταινίας.

Tron:Ares, οι Nine Inch Nails θα συνθέσουν το soundtrack της τρίτης ταινίας μετά τους Daft Punk

Τα γυρίσματα του “Tron: Ares” ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του φιλμ στις αίθουσες, είναι η 10η Οκτωβρίου 2025. Πρόκειται για το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών της Disney, ύστερα από το “Tron” του 1982 και το “Tron: Legacy” του 2010 - το soundtrack του οποίου συνέθεσαν οι Daft Punk. Σε μια ιδιαίτερη μεταφορά της σύγχρονης πραγματικότητας στη μεγάλη οθόνη, η ταινία εξιστορεί τη λειτουργία του υπερ-εξελιγμένου προγράμματος “Ares”, το οποίο αποστέλλεται από τον ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο. Η αποστολή του “Ares” είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θα σηματοδοτήσει την πρώτη συνάντηση των ανθρώπων με ένα ον που έχει παραχθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στο cast της ταινίας συναντάμε τους βραβευμένους με Όσκαρ, Τζάρεντ Λέτο και Τζεφ Μπρίτζες, καθώς επίσης και τους Γκρέτα Λι, Έβαν Πίτερς και Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ. Μιλώντας στο επίσημο site της Disney, ο σκηνοθέτης Joachim Rønning είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι και εγώ μέρος του franchise του TRON και θα φέρω το νέο αυτό film στους fans σε όλο τον κόσμο. Το “TRON: Ares” βασίζεται στην κληρονομιά του πρωτοποριακού σχεδιασμού, της τεχνολογίας και της αφήγησης. Τώρα περισσότερο από ποτέ, νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή στο Grid.»

Η πρώτη εικόνα από τη νέα ταινία «Tron:Ares» της Disney
Η πρώτη εικόνα από τη νέα ταινία «Tron:Ares» της Disney

Οι Nine Inch Nails πρωτοεμφανίστηκαν στη σκηνή το 1989 με έναν πρωτότυπο συνδυασμό pop και ηλεκτρονικής «βιομηχανικής» μουσικής. Είναι το πνευματικό παιδί του εξαιρετικά ταλαντούχου Trent Reznor και ανήκουν σίγουρα στα πιο επιδραστικά γκρουπ των 90s, όντας πρωτοπόροι του λεγόμενου industrial ήχου. Το συγκρότημα θα χαράξει ένα μοναχικό μουσικό μονοπάτι, θα αυξήσει δε κατά πολύ τους οπαδούς του με τη σαρωτική εμφάνισή του, στο φημισμένο Lollapalooza Festival του 1991. Το “The Downward Spiral” του 1994 είναι ένα από τα πιο σημαντικά albums της δεκαετίας, με πολλούς μουσικούς να επηρεάζονται σημαντικά από τους Nine Inch Nails στην προσπάθεια του να διαμορφώσουν τον προσωπικό τους ήχο. Το γκρουπ έχει βραβευτεί δύο φορές με Grammy, για τα τραγούδια “Wish” και “Happiness in Slavery”, ενώ παρόλο που το single “Hurt” του 1995 δεν διακρίθηκε κατά την κυκλοφορία του, η διασκευή του Johnny Cash επτά χρόνια αργότερα το έκανε πασίγνωστο, σε συνδυασμό με το video clip που θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Τραγούδια των Nine Inch Nails έχουν συμπεριληφθεί σε σημαντικές ταινίες όπως “The Crow”, “Natural Born Killers” (του Όλιβερ Στόουν) και “Lost Highway” (του Ντέιβιντ Λιντς), ενώ σήμερα οι πωλήσεις του γκρουπ έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Trent Reznor, ή κάποιο άλλο μέλος των Nine Inch Nails, θα συμμετέχουν στο “Tron: Ares”. Στο event της Walt Disney Company, η σχετική ανακοίνωση συνοδεύτηκε από ένα trailer το οποίο δεν κυκλοφορεί ακόμα επίσημα, ωστόσο περιέχει την επιτυχία του γκρουπ “Something I Can Never Have”, από το ντεμπούτο τους “Pretty Hate Machine” του 1989.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Local Hero: Το soundtrack της ταινίας που έγραψε ο ηγέτης των Dire Straits, Mark Knopfler
Το καλοκαίρι που ο Mark Knopfler ολοκλήρωσε το soundtrack της ταινίας «Local Hero»

Η ταινία επανήλθε στο φως από την αρχή πριν από μερικά χρόνια, όταν προέκυψε το σχέδιο του Donald Trump να εγκαταστήσει ένα θέρετρο γκολφ σε μια παρθένα λωρίδα της ακτογραμμής του Aberdeen

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.