Μουσικη

Rolling Stones: Συνεργάζονται με την Panini και εκδίδουν τις δικές τους συλλεκτικές κάρτες

Το set θα καλύπτει όλη την εξηντάχρονη καριέρα του συγκροτήματος

Μπάμπης Καλογιάννης
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Rolling Stones: 60 χρόνια καριέρας αποτυπώνονται σε συλλεκτικές κάρτες της Panini

Το όνομα Panini φέρνει σίγουρα αναμνήσεις σε πολλούς Έλληνες, κυρίως στους φίλους των σπορ και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου. Σε παλαιότερες εποχές και χωρίς την ευκολία του διαδικτύου, ήταν πάντοτε μεγάλη η προσμονή για τη συμπλήρωση ενός album της εταιρείας, με τις κλασικές συλλεκτικές κάρτες των παικτών. Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro και Ελληνικό Πρωτάθλημα οι βασικές προτιμήσεις των καταναλωτών, με την Panini να εκδίδει τα συγκεκριμένα albums μέχρι για τις σύγχρονες διοργανώσεις. Κάνοντας αντίστοιχες προσπάθειες, σχετικές με το σινεμά και τα video games, πλέον η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για τη συνεργασία με τους Rolling Stones, για την παραγωγή ενός set καρτών που θα καλύπτει το σύνολο της καριέρας του θρυλικού γκρουπ.

Η κυκλοφορία της Panini θα ενταχθεί στο πλαίσιο της σειράς καρτών «Prizm» και θα περιέχει υλικό από μια πορεία 60 και πλέον χρόνων των Rolling Stones. Πέρα από τα μέλη που πέρασαν ή βρίσκονται ακόμα στο γκρουπ, η σειρά θα απεικονίζει μεταξύ άλλων στιγμές από τις περιοδείες τους, από τη δημιουργία των studio albums, καθώς και το πλούσιο artwork που συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια το συγκρότημα. Στο εξώφυλλο της πολυτελούς συσκευασίας θα απεικονίζονται οι Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρον Γουντ, ο εκλιπών ντράμερ Τσάρλι Γουότς και η χαρακτηριστική γλώσσα, σήμα κατατεθέν των Stones. Στο πρώτο set θα περιλαμβάνονται τα εξώφυλλα των δίσκων, φωτογραφίες των μελών του γκρουπ, καθώς και παραλλαγές του κλασσικού logo. Ένα δεύτερο set από πλαστικοποιημένες κάρτες θα περιλαμβάνει τα σκηνικά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι Rolling Stones στις περιοδείες, φωτογραφίες από τα παρασκήνια των συναυλιών, καθώς και αφίσες από live shows και περιοδείες ανά τα χρόνια.

Η συνεργασία των Rolling Stones με την Panini υλοποιείται μέσω της Bravado, εταιρείας που διαχειρίζεται το merchandise και fan engagement του συγκροτήματος. Ο πρόεδρος της Bravado, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με την Panini σε αυτή τη συλλογή που περικλείει όλη την καριέρα του γκρουπ και γιορτάζει την ιστορία, επιτυχία και συνεχή παγκόσμια απήχηση των Rolling Stones. Η εστίαση της Panini στον premium σχεδιασμό και τη συλλεκτικότητα καθιστούν αυτή τη συνεργασία ιδανική για τους fans των Stones σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να δουν τι έχει σχεδιαστεί».

Ο Όμιλος Panini ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια στη Μόντενα της Ιταλίας, πατρίδα μεταξύ άλλων και της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari. Σήμερα διαθέτει κανάλια διανομής σε περισσότερες από 150 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 1200 άτομα ως προσωπικό. Ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση όσον αφορά τα επισήμως αδειοδοτημένα συλλεκτικά αντικείμενα και κατέχει τη σχετική άδεια από ομοσπονδίες και διοργανώσεις όπως τα NFL, NBA, FIFA, NASCAR και πολλές άλλες. Στην ελληνική αγορά, τα διάσημα χαρτάκια Panini εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής το 1998. Το 2022 και ύστερα από 45 ολόκληρα χρόνια, η συνεργασία της UEFA με την Panini έληξε, καθώς η Ομοσπονδία είχε έρθει σε νέα συμφωνία με την εταιρεία Topps.

Στα τέλη Ιουλίου, οι Rolling Stones ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους για την προώθηση του τελευταίου και 27ου συνολικά studio album τους "Hackney Diamonds". 62 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση τους και 60 μετά τον πρώτο τους δίσκο, οι Rolling Stones βρίσκονται ακόμα μαζί μας ακμαιότατοι, σε μια εξέλιξη και την αντίστοιχη καριέρα που πολύ δύσκολα θα είχαν φανταστεί στο ξεκίνημα τους. Το συγκρότημα εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται κάτι παραπάνω από ένα απλό ροκ γκρουπ. Είναι ένα σύγχρονο πολιτιστικό φαινόμενο, με τις συνολικές πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Mick Jagger τέλος έλαβε το 2003 τον τίτλο του Ιππότη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, για τη συνολική του προσφορά στην ποπ μουσική.