Μουσικη

Ταξίδι χωρίς Σύνορα: Συναυλία από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Η ανάρτηση του τραγουδοποιού από την παραλία για καλό σκοπό

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταξίδι χωρίς Σύνορα: Συναυλία από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Νίκος Πορτοκάλογλου - Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Στις 24 Σεπτεμβρίου έχουμε ραντεβού στον Λυκαβηττό

«Ελπίζω να σας βρίσκω σε κάποια ωραία θάλασσα του Αυγούστου, όπως βρίσκομαι κι εγώ σε μια μαγική παραλία της Δυτικής Ελλάδας και μετρώ τα κύματα όπως βλέπετε. Όμως σας εφιστώ την προσοχή! Γιατί στις 24 Σεπτεμβρίου σας περιμένω στον Λυκαβηττό. Μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους σταθερούς συνεργάτες μου Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρωνα Τσουράπη, Ευγενείς Αλήτες και εκλεκτούς καλεσμένους τον Πάνο Μουζουράκη, τη Νεφέλη Φασούλη, τη χορωδία El Sistema και μια ακόμα πολύ ωραία έκπληξη που σας φυλάω για αργότερα. Η συναυλία γίνεται μετά από πρόσκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και για καλό σκοπό! Ελάτε λοιπόν στο Λυκαβηττό, στις 24 Σεπτεμβρίου, σε ένα θέατρο όπου έχω να βρεθώ σχεδόν 20 χρόνια και το αγαπώ ιδιαίτερα, για ένα ταξίδι χωρίς σύνορα!»

Με video το οποίο κατέγραψε μπροστά από τη θάλασσα και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Νίκος Πορτοκάλογλου καλεί τον κόσμο να δώσει το «παρών» σε αυτή την ιδιαίτερη συναυλία. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα προσφέρει στο κοινό μια βραδιά γεμάτη από τις μεγάλες εμβληματικές επιτυχίες του, καθώς και απροσδόκητες διασκευές. Όπως αναφέρει και στο μήνυμά του, στο πλευρό του θα βρίσκονται η Βίκυ Καρατζόγλου, μια νέα, δυναμική και αναγνωρίσιμη λαϊκή φωνή, καθώς και ο Βύρων Τσουράπης, ταλαντούχος πολυοργανίστας και γνωστός από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί».

Στους εκλεκτούς καλεσμένους της συναυλίας συναντάμε τον Πάνο Μουζουράκη, έναν πολυδιάστατο καλλιτέχνη και performer με μοναδική σκηνική παρουσία, καθώς και τη Νεφέλη Φασουλή, γνωστή για το ερμηνευτικό της εύρος, από funk και jazz μέχρι λαϊκό και έντεχνο. Μαζί και η El Sistema Greece Youth Choir, πολυπολιτισμική χορωδία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, βασισμένη σε πρωτοποριακές αρχές διδασκαλίας, που απευθύνεται σε νεαρούς τραγουδιστές ηλικίας 8-26 ετών που μπορούν να διαβάζουν νότες, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας.

Για την πραγματοποίηση της συναυλίας στο Θέατρο του Λυκαβηττού, ο Νίκος Πορτοκάλογλου ενώνει τις δυνάμεις του με την Οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για το έργο της Οργάνωσης, την ενίσχυση των δράσεων της και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από αυτές. Η Médecins Sans Frontières/MSF δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 75 χώρες και προσφέρει ιατρική βοήθεια σε περιοχές που διέρχονται κρίσεις, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων. Εκατομμύρια συνάνθρωποί μας επωφελούνται του έργου της Οργάνωσης κάθε χρόνο, με το ελληνικό τμήμα της να έχει ιδρυθεί το 1990 και να έχει δεχτεί την υποστήριξη 250.000 ανθρώπων μέχρι σήμερα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιοχές με ένοπλες συγκρούσεις, χώρες που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, ενώ πολλές εκστρατείες τους αφορούν την πρόσβαση των συνανθρώπων μας σε βασική φαρμακευτική αγωγή.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στον Βόλο στις 30 Δεκεμβρίου του 1957 και προτού κλείσει τα 20 του χρόνια θα γράψει τα πρώτα του τραγούδια. Γνωρίζει επιτυχία μέσα από το συγκρότημα των Φατμέ, οι οποίοι καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εγχώριου ηλεκτρικού ήχου κατά τη δεκαετία του 80. Από τους πρώτους που συνδυάζουν τον λαϊκό ήχο με τη ροκ αισθητική της εποχής, οι Φατμέ θα κυκλοφορήσουν πέντε studio albums και ένα live, προτού διαλυθούν οριστικά το 1989. Στη συνέχεια ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακολουθεί προσωπική πορεία, η οποία αριθμεί 20 solo albums και πολλές συμμετοχές σε δίσκους συναδέλφων του, αλλά και στον κινηματογράφο. Από το 2020 και για 4 χρόνια, παρουσίαζε μαζί με τη Ρένα Μόρφη την εκπομπή-σταθμό για την ελληνική τηλεόραση, Μουσικό Κουτί, η οποία και αγαπήθηκε όσο λίγες στην πρόσφατη τηλεοπτική ιστορία.

«Στα τραγούδια μου έχω προσπαθήσει να μιλήσω όσο μπορούσα για το ταξίδι της αυτογνωσίας και της επιστροφής στην πατρίδα της ψυχής. Το ταξίδι όμως των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό και πιο επικίνδυνο: είναι μια διαρκής περιπέτεια προσφοράς και θυσίας. Και αυτό με γεμίζει δέος και θαυμασμό. Ελάτε λοιπόν να στηρίξουμε την ευγενή και γενναία προσπάθεια τους μέσα από αυτή την μεγάλη συναυλία στον αγαπημένο μου Λυκαβηττό!», θα πει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην ιστοσελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Δείτε το μήνυμα του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Facebook

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.