Μουσικη

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ γιορτάζει τα 61 του χρόνια τραγουδώντας Metallica όπως δεν τους έχετε ξανακούσει ποτέ

Ο τραγουδιστής των metal θρύλων στην πιο ξεκαρδιστική διασκευή του «Enter Sandman»

Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζέιμς Χέτφιλντ: 61 ετών ο frontman των Metallica - Γιόρτασε τα γενέθλιά του με a capella ερμηνεία του «Enter Sandman» έχοντας εισπνεύσει ήλιο.

Τα 61α γενέθλιά του γιόρτασε ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica, τιμώντας την περίσταση με μια υψίφωνη εκδοχή της μεγάλης επιτυχίας των ειδώλων της thrash μουσικής σκηνής, «Enter Sandman».

Σε βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Χέτφιλντ που αναρτήθηκε το Σάββατο 3 Αυγούστου στον λογαριασμό των Metallica στο Instagram, ο τραγουδιστής του γκρουπ εμφανίζεται να εισπνέει ήλιο από ένα μπαλόνι γενεθλίων, πριν τραγουδήσει το happy birthday στον εαυτό του λέγοντας στη συνέχεια: «Γεια σε όλους. Είμαι 61 ετών. Το ξέρατε αυτό;».

Ξεσπώντας σε μια κρίση γέλιου, ο Τζέιμς Χέτφιλντ τραγουδάει ακολούθως ορισμένους στίχους του «Enter Sandman», όπως δεν τους έχει ξανακούσει το κοινό του συγκροτήματος.

Τζέιμς Χέτφιλντ: Γιόρτασε τα 61 του με το «Enter Sandman» των Metallica

Παρά το πέρασμα του χρόνου, ο Χέτφιλντ δεν δείχνει σημάδια γήρανσης. Οι Metallica βρίσκονται στο τελευταίο σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας τους «M72 World Tour», η οποία διαθέτει ένα νέο σκηνικό σε στρογγυλό χώρο, με το εμβληματικό «snake pit» του συγκροτήματος να έχει μεταφερθεί στο κέντρο της σκηνής, προσφέροντας στο ακροατήριο θέα 360 μοιρών.

Οι Metallica θα δώσουν δύο συναυλίες σε κάθε σταθμό της περιοδείας τους, με εντελώς διαφορετικά σετ τραγουδιών σε όλες τις εμφανίσεις.

Η περιοδεία πραγματοποιείται για την προώθηση του τελευταίου άλμπουμ του συγκροτήματος, «72 Seasons».

Το «Enter Sandman» περιέχεται στο «Black Album» των Metallica. Κυκλοφόρησε στις 29 Ιουλίου 1991 και έφτασε στο Νο 16 στις ΗΠΑ και στο Νο 5 του καταλόγου επιτυχιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το «Enter Sandman», αλλά και το «Black Album» στο σύνολό του άλλαξαν τα δεδομένα, μετατρέποντας τους Metallica από ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του metal σε ένα πραγματικό mainstream φαινόμενο.

(Με πληροφορίες του Louder Sound)

Διαβάστε ακόμη → Metallica - 72 Seasons: Πρώτη ακρόαση