Μουσικη

Οι Aerosmith αποσύρονται από τις περιοδείες: «Σπαρακτικό και δύσκολο»

Επίμονο το πρόβλημα υγείας του Στίβεν Τάιλερ - Η ανακοίνωση του συγκροτήματος

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Aerosmith: Αποσύρονται από τις περιοδείες λόγω προβλημάτων στη φωνή του Στίβεν Τάιλερ - To διάσημο ροκ συγκρότημα συμπληρώνει 50 χρόνια στη σκηνή.

Τέλος εποχής για τους Aerosmith, οι οποίοι αποσύρονται επίσημα από τις περιοδείες.

Την απόφαση ανακοίνωσαν οι Aerosmith με μια εκτενή δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή, ακυρώνοντας το υπόλοιπο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους, καθώς ο Στίβεν Τάιλερ πασχίζει να αναρρώσει από τον τραυματισμό που υπέστη πέρυσι στις φωνητικές του χορδές.

Οι Aerosmith αποσύρονται από τις περιοδείες

«Όπως γνωρίζετε, η φωνή του Στίβεν είναι ένα όργανο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Έχει περάσει μήνες δουλεύοντας ακούραστα για να φέρει τη φωνή του εκεί που ήταν πριν τον τραυματισμό του», ανέφερε το συγκρότημα την Παρασκευή.

«Τον είδαμε να αγωνίζεται παρά το γεγονός ότι είχε την καλύτερη ιατρική ομάδα στο πλευρό του. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρο, ότι η πλήρης αποκατάσταση από τον τραυματισμό της φωνής του δεν είναι δυνατή. Πήραμε μια σπαρακτική και δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση - ως συγκρότημα αδελφών - να αποσυρθούμε από τις περιοδείες».

Aerosmith: «Παίξτε δυνατά τη μουσική μας, τώρα και για πάντα»

Οι Aerosmith ξεκίνησαν για πρώτη φορά την αποχαιρετιστήρια περιοδεία Peace Out τον Μάιο του 2023, αλλά έδωσαν μόλις τρεις συναυλίες πριν αναβάλουν τις υπόλοιπες ημερομηνίες μετά τον τραυματισμό του Τάιλερ στον λάρυγγα.

Το συγκρότημα ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες των συναυλιών τον Απρίλιο, ενώ αρχικά σχεδίαζε να συνεχίσει την περιοδεία τον Σεπτέμβριο.

«Είμαστε απεριόριστα ευγνώμονες για όλους όσοι ήταν ενθουσιασμένοι να μας δουν στο δρόμο για τελευταία φορά», δήλωσαν οι Aerosmith την Παρασκευή.

«Ευγνώμονες στο εξειδικευμένο συνεργείο μας, την απίστευτη ομάδα μας και τους χιλιάδες ταλαντούχους ανθρώπους που έκαναν εφικτές τις ιστορικές μας διαδρομές. Ένα τελευταίο ευχαριστώ σε εσάς - τους καλύτερους οπαδούς στον πλανήτη Γη. Παίξτε δυνατά τη μουσική μας, τώρα και για πάντα. Dream On. Κάνατε τα όνειρά μας πραγματικότητα».

Η ακύρωση τερματίζει τη συναυλιακή δράση ενός από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα στην ιστορία, με τους Aerosmith να έχουν πουλήσει περισσότερους από 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

«Ήταν το 1970 όταν μια σπίθα έμπνευσης έγινε οι Aerosmith. Χάρη σε εσάς, τον Μπλε Στρατό μας, αυτή η σπίθα πήρε φωτιά και καίει για πάνω από πέντε δεκαετίες», δήλωσε το συγκρότημα. «Κάποιοι από εσάς είστε μαζί μας από την αρχή και όλοι σας είστε ο λόγος που γράψαμε ιστορία στο rock 'n' roll».

Ο Στίβεν Τάιλερ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Εκτός από τον τραυματισμό της φωνής του, ο Τάιλερ αντιμετωπίζει επίσης μια αγωγή, στην οποία κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη κατά τη δεκαετία του '70.

Η ενάγουσα Τζούλια Μίσλεϊ ισχυρίζεται ότι ο Τάιλερ έπεισε τη μητέρα της να του παραχωρήσει την κηδεμονία της, ώστε να μπορεί να την πάρει μαζί του πέρα από τα σύνορα της πολιτείας και να έχει σεξουαλική σχέση μαζί της.

Ο Τάιλερ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Μια δεύτερη γυναίκα στη συνέχεια τον μήνυσε περίπου ένα χρόνο αργότερα, αν και η αγωγή αυτή απορρίφθηκε νωρίτερα φέτος.

(Με πληροφορίες του Rolling Stone)