Μουσικη

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο frontman των «The Chills», Martin Phillipps

Το αντίο των μελών του συγκροτήματος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Martin Phillipps: Πέθανε σε ηλικία 61 ετών - Το αντίο των μελών του συγκροτήματος

Ο Martin Phillipps, ο ιδρυτής και frontman του συγκροτήματος του Dunedin «The Chills«, πέθανε απροσδόκητα, σε ηλικία 61 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο frontman των «The Chills», Martin Phillipps

Ο θάνατος του Phillipps ανακοινώθηκε απόψε στις σελίδες των The Chills στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με ραγισμένη καρδιά η οικογένεια και οι φίλοι του Martin Phillipps επιθυμούν να ενημερώσουν ότι ο Martin πέθανε απροσδόκητα», ανέφερε η ανάρτηση των The Chills.

«Η οικογένεια ζητάει την ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή. Οι ρυθμίσεις για την κηδεία θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής ήταν η κινητήρια δημιουργική δύναμη των «The Chills» και συμμετείχε στο συγκρότημα από την ίδρυσή του το 1980.

Η εφημερίδα Otago Daily Times ανέφερε ότι ο Phillipps εισήχθη πρόσφατα στο νοσοκομείο Dunedin με ηπατικά προβλήματα.

Το συγκρότημα υπέγραψε με την Flying Nun Records και ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του ήχου του Dunedin - ένα μουσικό, και πολιτιστικό, κίνημα στην πόλη του Otago στις αρχές της δεκαετίας του 1980 που χαρακτηριζόταν από ένα μείγμα punk rock με jangly.

Ο ιστότοπος των Chills περιέγραψε τον Phillipps ως «αποφασισμένο να μεταφέρει την ποιοτική, πρωτότυπη, μελωδική ροκ μουσική με ήχο από τη Νέα Ζηλανδία παγκοσμίως».

Πάλεψε με τον εθισμό στα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό και προσβλήθηκε από ηπατίτιδα C τη δεκαετία του 1990.

Η δημιουργία των «Chills»

Ο Phillipps δημιούργησε τους Chills το 1980 με την αδελφή του Rachel Phillipps στα πλήκτρα, την Jane Dodd στο μπάσο, τον κιθαρίστα Peter Gutteridge και τον ντράμερ Alan Haig.

Η μπάντα σύντομα απέκτησε ένα αφοσιωμένο κοινό στη Νέα Ζηλανδία, πριν επεκταθεί στο εξωτερικό και βρει επιτυχία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η απαράμιλλη σύνθεση τραγουδιών του Phillipps παρήγαγε κλασικά κομμάτια όπως τα 'Pink Frost', 'I Love My Leather Jacket' και 'Heavenly Pop Hit'.

Το συγκρότημα κορυφώθηκε το 1990 με την κυκλοφορία του Submarine Bells. Το βρετανικό εβδομαδιαίο μουσικό περιοδικό Melody Maker έκανε το 'Heavenly Pop Hit' single της εβδομάδας και αποκάλεσε το μητρικό άλμπουμ του «μια μαγική εμπειρία».