Μουσικη

Η άγνωστη ιστορία του «Ύμνου της Αγάπης», το τραγούδι με το οποίο μάγεψε η Σελίν Ντιόν

Το τραγούδι έχει ρίζες στο 1940 και μιλάει για ένα ερωτικό πάθος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η άγνωστη ιστορία του «Ύμνου της Αγάπης», το τραγούδι με το οποίο μάγεψε η Σελίν Ντιόν
Η άγνωστη ιστορία του «Ύμνου της Αγάπης», το τραγούδι με το οποίο μάγεψε η Σελίν Ντιόν © Instagram

Σελίν Ντιόν: Η ιστορία πίσω από τον «Ύμνο της Αγάπης» - Το τραγούδι έχει ρίζες στο 1940 και μιλάει για ένα ερωτικό πάθος

Αναμφισβήτητα δύο πράγματα «σημάδεψαν» την χθεσινοβραδινή (26/7) Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.Το ένα ήταν ο μυστηριώδης μασκοφόρος που κρατούσε την Φλόγα και με την παρουσία του προκάλεσε «έκρηξη» στα social media, αναφορικά με την ταυτότητά του, και το άλλο η συγκλονιστική ερμηνεία της Σελίν Ντιόν!

Η Σελίν Ντιόν, η οποία δίνει μάχη με το σύνδρομο της άκαμπτης προσωπικότητας - μία σπάνια νευρολογική αυτοάνοση ασθένεια, η οποία προκαλεί ακαμψία στους μύες του σώματος - έκανε μια κατά γενική ομολογία έξοχη εμφάνιση προς το τέλος της εκδήλωσης και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά τη διάγνωση της ασθένειας, η ερμηνεία της ήταν αψεγάδιαστη στον «Ύμνο της Αγάπης»!

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d300cax2cntt)

Η άγνωστη ιστορία του «Ύμνου της Αγάπης», το τραγούδι με το οποίο μάγεψε η Σελίν Ντιόν

Το πρωτότυπο τραγούδι ανήκει στην Εντίθ Πιαφ. Ωστόσο, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι η συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο κομμάτι, το ερωτικό πάθος στα τέλη της δεκαετίας του 1940 ανάμεσα στη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα και στον Μαρσέλ Σερντάν, του μποξέρ που υπήρξε παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών.

Ο αθλητής και η διάσημη τραγουδίστρια υπήρξαν εραστές μέχρι το 1949, οπότε εκείνος έχασε τη ζωή του σε ένα αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο νησί Σαν Μιγκέλ. Παρά την απώλειά του, ο θάνατός του ενέπνευσε για τη δημιουργία ενός τραγουδιού που ηχογραφήθηκε λίγους μήνες αργότερα και ακούστηκε το βράδυ της Παρασκευής (26/7) στο Παρίσι, από την Καναδή τραγουδίστρια.

Αν και προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή της η Εντίθ Πιαφ, κανένας άλλος άντρας δεν τη συγκίνησε και δεν ερωτεύτηκε όπως τον Γάλλο μποξέρ. Εξαιτίας αυτού, έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη που την οδήγησε σε εθισμό απαγορευμένων ουσιών.

Όπως και ο αγαπημένος της και αυτή είχε τραγικό τέλος: πέθανε από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 47 ετών. Ωστόσο, η αγάπη της για τον Σερντάν τη συνόδευσε μέχρι τον τάφο της, όπου υπάρχει μια φράση από το τραγούδι που ερμήνευσε.

Η Σελίν Ντιόν, λόγω της ασθένειάς της, ανέστειλε την περιοδεία της τον Δεκέμβριο του 2022. Από τότε δεν είχε ανέβει ξανά στη σκηνή, γεγονός που καθόρισε την επανεμφάνισή της στο κοινό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξαιτίας της σπουδαίας καριέρας της, δεν είναι η πρώτη φορά που η Καναδή τραγουδίστρια αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία τελετή τέτοιου βεληνεκούς. Είχε επίσης συμμετάσχει στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996, όπου, όπως και στο Παρίσι, συγκίνησε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ποιος ήταν ο Μαρσέλ Σερντάν;

Εκτός από το ότι υπήρξε ο πιο σημαντικός άνδρας στη ζωή της Εντιθ Πιαφ, ο καταξιωμένος μποξέρ άφησε το στίγμα του στον κόσμο της πυγμαχίας. Κατέκτησε πολλούς τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή, με την πιο μεγάλη του επιτυχία, η νίκη επί του Τόνι Ζαλε, ο οποίος κατείχε μέχρι τότε τον τίτλο στην κατηγορία των μεσαίων βαρών.

Σύμφωνα με τις χρονικές καταγραφές της εποχής, ο Μαρσέλ Σερντάν θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμη πιο μακριά. Συγκέντρωσε 65 νίκες με νοκ άουτ και διατήρησε την αήττητη πορεία του κερδίζοντας 46 συνεχόμενους αγώνες.

Ωστόσο, πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών, με αποτέλεσμα η καριέρα του να διαρκέσει πολύ λίγο. Εξαιτίας της "κληρονομιάς" του, συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame της Πυγμαχίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.