Μουσικη

Coldplay: Κυκλοφόρησε το βίντεο του «feelslikeimfallinginlove» ως μέρος του project «A Film For The Future»

Οι Coldplay ανέφεραν για πρώτη φορά το project στο «Everyday Life» άλμπουμ του 2019

Μπάμπης Καλογιάννης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο απόηχος από τις δύο sold out συναυλίες των Coldplay στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι ακόμα αισθητός. Η εμπειρία υπήρξε αληθινά μοναδική για όσους την έζησαν από κοντά, με τα δύο αυτά shows να έχουν πλέον ξεχωριστή θέση στη συναυλιακή ιστορία της χώρας. Επιπρόσθετα, το συγκρότημα γύρισε το videoclip του τραγουδιού «feelslikeimfallinginlove» στο Ηρώδειο, με το κομμάτι να περιλαμβάνεται στην επερχόμενη studio κυκλοφορία τους. Το νέο, δέκατο συνολικά album του γκρουπ, θα ονομάζεται «Moon Music» και θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου. Ο δίσκος αυτός πρόκειται να θέσει νέα πρότυπα βιωσιμότητας, με κάθε κόπια του να είναι φτιαγμένη από 100% ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες, συγκεκριμένα εννέα φιάλες ανά δίσκο. Είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία σε EcoCD, EcoRecord LP και ψηφιακή μορφή.

Το βίντεο του τραγουδιού έχει σκηνοθετηθεί από τον βραβευμένο εικονογράφο και filmmaker, Raman Djafari. Έχοντας ως βάση του το αστικό τοπίο γερμανικών πόλεων, όπως το Αμβούργο και το Βερολίνο, ο Djafari είναι γνωστός για τις σουρεαλιστικές απεικονίσεις και αφηγήσεις που εξερευνούν την ανθρώπινη ύπαρξη και τη συναισθηματική μας κατάσταση. Για τη δημιουργία του βίντεο για το «feelslikeimfallinginlove», ο Djafari συνεργάστηκε με μια ομάδα από 14 ακόμα animators από όλο τον κόσμο, με τον καθέναν από αυτούς να προσθέτει τη δική του πινελιά στην ολοκλήρωση του όλου project. Το αισθητικά πολύ υψηλό αποτέλεσμα απεικονίζει το ταξίδι δύο ανθρώπων που ονειρεύονται ο ένας τον άλλον, μέσα από τα στάδια της λαχτάρας, της αναζήτησης, και της εύρεσης.

Οι animators που συμμετέχουν είναι,  με σειρά εμφάνισης, οι εξής:

  1. Tokay @tokay.tv, Switzerland
  2. Dante Zaballa @dantezaballa, US
  3. Martin Robic @robic.martin, France
  4. Kinemus @kinemus.feed, Germany
  5. Jack Zhang @animate_jack, London
  6. Niki von Bahr @niki_lindroth_von_bahr, Sweden
  7. Moera cf @moera.cf, France
  8. Karlotta Freier @karllikesotto, US
  9. Gaia Esther Maria @gaiaesthermaria, France
  10. Aaron Fisher @aaronfisherdesign, US
  11. Raman Djafari @ramandjafari, Germany
  12. Isabel Garrett @isabelamelia.garrett, UK
  13. Hannah van der Weide @hannah.frogs, Netherlands
  14. Kohana Wilson @kohana.wilson, US
  15. Ram Han @ram__han, South Korea

Το clip του «feelslikeimfallinginlove» αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project με τίτλο «A Film for The Future», στο οποίο οι Coldplay είχαν αναφερθεί για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, στο εσώφυλλο του album «Everyday Life» του 2019, υπάρχει η φωτογραφία ενός vintage αυτοκινήτου με αριθμό πινακίδας «FFTF2024», μπροστά από μια διαφημιστική επιγραφή για το επόμενο άλμπουμ του γκρουπ.

Από τότε που σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1997, οι Coldplay εξελίχθηκαν σε ένα από τα δημοφιλέστερα γκρουπ παγκοσμίως, έχω πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Ανάμεσα στις πασίγνωστες επιτυχίες του βρίσκονται τραγούδια όπως τα Clocks, Fix You, Paradise, Yellow, Viva La Vida, A Sky Full Of Stars, Hymn For The Weekend, Adventure Of A Lifetime, Orphans και πολλά άλλα. Το νέο άλμπουμ των Coldplay «Moon Music» κυκλοφορεί στις 4 Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου