Μουσικη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Oι Gojira, μία από τις μεγαλύτερες metal μπάντες της Γαλλίας θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης

Σε μία συνεργασία-έκπληξη με την τραγουδίστρια της όπερας Marina Viotti

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Oι Gojira, μία από τις μεγαλύτερες metal μπάντες της Γαλλίας θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης
Οι Γάλλοι Gojira θα εμφανισθούν στην τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων © Instagram/gojiraofficial

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Oι Gojira θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης σε μία συνεργασία-έκπληξη με την τραγουδίστρια της όπερας Marina Viotti

Οι Gojira, ένα από τα μεγαλύτερα progressive metal συγκροτήματα της Γαλλίας, πρόκειται να συμμετάσχουν στο εξαιρετικό line-up της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 26 Ιουλίου στον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού.

Gojira - Silvera [OFFICIAL VIDEO]

Ποιοι είναι οι γάλλοι progressive metalheads Gojira

Οι Gojira είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή metal συγκροτήματα της Γαλλίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1996 με το όνομα Godzilla, και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Gojira το 2001, και αποτελείται από τους αδελφούς Duplantier - τον Joseph ή αλλιώς Joe στα φωνητικά και την κιθάρα και τον Mario στα τύμπανα, στη συνέχεια τον Christian Andreu στην κιθάρα και τον Jean-Michel Labadie στο μπάσο.

Με καταγωγή από την περιοχή Landes της Γαλλίας, το συγκρότημα μετρά πλέον 7 στούντιο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων τα εξαιρετικά «L'Enfant sauvage» (2012), «Magma»(2016) και το τελευταίο τους «Fortitude» (2021).

Χάρη σε τόσο επιτυχημένα κομμάτια όπως τα «Another World», «Amazonia» και «The Chant», το άλμπουμ «Fortitude» έχει κατακτήσει τα charts σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Γαλλίας, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Φινλανδίας και της Αυστραλίας.

Gojira - Amazonia [OFFICIAL VIDEO]

Η συνεργασία τους με τους Metallica

Απόδειξη της φήμης τους με άλλες metal μπάντες, οι Gojira επιλέχθηκαν να πλαισιώσουν τους Metallica στο Stade de France το 2012. Πιο πρόσφατα, οι Gojira έβαλαν φωτιά στο Hellfest το καλοκαίρι του 2022 και στην Accor Arena τον Φεβρουάριο του 2023.

Το γαλλικό συγκρότημα, υποψήφιο για πολλά βραβεία Grammy, είναι επίσης γνωστό για τη δέσμευσή του στο περιβάλλον. Η τετράδα υποστηρίζει τη ΜΚΟ Sea Shepherd, καταγγέλλει την αποψίλωση των δασών και βοηθά τους αυτόχθονες πληθυσμούς του Αμαζονίου.

Gojira - Another World [OFFICIAL VIDEO]

Οι Gojira θα εμφανισθούν μαζί με την Marina Viotti

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων, Thomas Jolly και η ομάδα του έχουν καταλήξει σε μια αναπάντεχη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα, συνάντηση μεταξύ του γαλλικού metal συγκροτήματος και της γαλλοελβετίδας τραγουδίστριας όπερας (μεσόφωνος) Marina Viotti.

Marina Viotti sings “Non piu mesta” Cenerentola (Rossini) for Musiques en fête

Η Τελετή Έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 20:30 από την ΕΡΤ1.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.