Μουσικη

Αλεξάνδρα Σιετή: Το ολόγραμμά της στο Μετρό Συντάγματος

Μία διαφορετική παρουσίαση νέας δουλειάς για τη νεαρή ερμηνεύτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολόγοραμμα της Αλεξάνδρας Σιετή
Ένα διαφορετικό performance από τη νεαρή τραγουδίστρια της jazz

Το ολόγραμμα της Αλεξάνδρας Σιετή στο Μετρό...τραγουδά το νέο της single

Με ένα διαφορετικό performance έρχονται αντιμέτωποι από το πρωί της Πέμπτης (18/7) οι επιβάτες που βγαίνουν από την κεντρική έξοδο του Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς εκεί τους περιμένει το ολόγραμμα της νεαρής τραγουδίστριας της τζαζ, Αλεξάνδρας Σιετή.

Στο ίδιο αυτό σημείο παίζει non stop το ολοκαίνουριο single της Σιετή ‘She's A Lover’, σε συνδυασμό με το συνοδευτικό προσωπικό της μήνυμα προς τους διερχόμενους.

New age πλανόδια μουσικός; Κάπως έτσι, αφού ο ευρηματικός τρόπος παρουσίασης παρακινεί τους επιβάτες να τραβήξουν βίντεο, κάνοντας την out of the box ιδέα παρουσίασης της νέας δουλειάς αντικείμενο συζήτησης στα social media.

Και πόσο θα μείνει το ολόγραμμα της νεαρής καλλιτέχνιδας σε αυτό το σημείο; Σύμφωνα με πληροφορίες για έλλες δύο ημέρες, με τη συγκεκριμένη κίνηση μάρκετινγκ να αποτελεί κορύφωση των ενεργειών της Σιετή για την προώθηση της νέας της δουλειάς.

Η Σιετή έχει καταφέρει να γνωρίσει μέσω της δουλειάς της μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες της μουσικής βιομηχανίας, τον Chris Martin και την Kylie Minogue, αλλά και τους υποψήφιους με Grammy, Black Pumas. Όλα αυτά παράλληλα με ένα τρομερά επιτυχημένο residency στο Super Paradise στην Μύκονο, αλλά και με την κυκλοφορία του πρώτου της single που κερδίζει καθημερινά όλο και μεγαλύτερο airplay σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Alexandra Sieti - She's a Lover | Official Music Video

To άκρως groovy τραγούδι που μας σύστησε για πρώτη φορά στην Αλεξάνδρα, έχει αγαπηθεί ήδη από τον κόσμο, αφού το επίσημο βίντεο μετράει ήδη πάνω από 200 χιλιάδες προβολές. 

Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία της με τον πολύ επιτυχημένο και ευρέως γνωστό DJ και παραγωγό TAREQ, αφού η ιδιαιτερότητα του τραγουδιού σε συνδυασμό με την ξεχωριστή χροιά της, τον οδήγησε στην δημιουργία ενός απολυτά καλοκαιρινού remix, το οποίο έχει ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες προβολές μέσα σε ένα μήνα και έχει ενταχθεί σε πολλά setlists των μεγαλύτερων DJ της χώρας. 

Η Αλεξάνδρα Σιετή ως ολόγραμμα στο Μετρό

Αλλά όλα αυτά είναι μόνο η αρχή, καθώς η Σιετή ηχογραφεί συνεχώς νέα μουσική με διακεκριμένος συνεργάτες, όπως η Hill Kourkoutis, βραβευμένη με JUNO AWARD από την Καναδική Ακαδημία Δισκογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η Σιετή, το 2011 ασχολήθηκε με το jazz ρεπερτόριο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση της Βίκυς Αλμαζίδου και έτσι το ταλέντο της τράβηξε γρήγορα την προσοχή του μουσικού κόσμου. Από το 2014 έως το 2016, εξέλιξε την τέχνη της στα Jazz Masterclasses στο New Bulgarian University of Sofia, δουλεύοντας δίπλα σε βραβευμένους με Grammy καλλιτέχνες όπως ο Billy Cobham, ο Milcho Leviev και ο David Murray. Αυτές οι εμπειρίες εδραίωσαν τη φήμη της ως μίας μοναδικής τραγουδίστριας της τζαζ.

Alexandra Sieti - She's a Lover | Tareq Remix

Επιπλέον, οι ζωντανές εμφανίσεις ήταν ένα ανέκαθεν ένα σημαντικό μέρος της καριέρας της Αλεξάνδρας. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τους The Dude (soul, funk) και κορυφαίους μουσικούς της τζαζ στην Ελλάδα (Χάρης Καπετανάκης, Δημήτρης Αγγελάκης, Νίκος Βαργιαμίδης, Oleg Chaly, Άλκης Καρυζώνης, κ.α.). Το 2018, έγινε μέλος των Souled Out, κάνοντας εκτεταμένες περιοδείες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και τα σινγκλ τους «Let Me In Your Heart» και«Madness» απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. 

Η κυκλοφορία τους το 2022 "Sunny Side Up" συνέχισε να αναδεικνύει τη δημιουργική τους συνέργεια. Ένα ορόσημο για την καριέρα της ήρθε το 2019, όπου η Αλεξάνδρα συνεργάστηκε με τον θρύλο Διονύση Σαββόπουλο στην sold-out μουσική παράσταση «Στο Woodstock Εγώ Ήμουν Εδώ», παίζοντας δίπλα σε αξιόλογους μουσικούς όπως ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου. Το ταλέντο της έλαμψε ακόμα πιο έντονα στο τηλεοπτικό σόου «The Voice of Greece» το 2021, ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε με τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Γιώργο Αβραμίδη σε συναυλίες σε όλη τη Μακεδονία. Λαμπρό σημείο στην πορεία της ήταν όταν επιλέχθηκε για να ανοίξει την συναυλία της, υποψήφιας με Grammy, Beth Hart στο Θέατρο Βράχων ενώ συνεχίζοντας με διεθνή αέρα, η Αλεξάνδρα ήταν και μέρος του αφιερώματος στον Ray Charles στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου το 2022, όπου εμφανίστηκε με τους διεθνούς φήμης μουσικούς Γιώργο Κοντραφούρη, Βασίλη Ποδάρα και Μιχάλη Τσιφτσή.

Ήταν την ίδια χρονιά που η Αλεξάνδρα υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την Cobalt Music, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική της πορεία.  Το ταξίδι της από τη Θεσσαλονίκη στην παγκόσμια σκηνή είναι απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης και του εξαιρετικού ταλέντου της και με την κίνηση του ολογράμματος τον φετινό Ιούλιο έχει μια ακόμη μεγαλύτερη μερίδα κοινού την  ευκαιρία να ζήσει ίσως το πιο πρωτότυπο performance της μέχρι σήμερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.