Μουσικη

Οι Duran Duran στο Release Athens και 2 συναυλίες ακόμα αυτή την εβδομάδα

Και ακόμα Judas Priest και Bruce Dickinson στην πλατεία Νερού και ο Τσαρλς Λόιντ στο Ηρώδειο

Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 925
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συναυλίες: Duran Duran, Judas Priest και Bruce Dickinson στο Release Athens 2024 και ο Τσαρλς Λόιντ στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Οι Duran Duran στο Release Athens 2024
Η κριτική στην πατρίδα τους το περιέγραψε ως ένα «μεγάλομακάβριογλέντι», «σκέτη απόλαυση», ως «ένα κομψό, μεστό άλμπουμ με αίσθηση του χιούμορ» και «απόλυτα ψυχαγωγικό». Με αυτή τη νέα δουλειά στις αποσκευές του μας δίνει ραντεβού την Πέμπτη στο Φάληρο το διάσημο βρετανικό γκρουπ. Τα 13 κομμάτια του «Danse Macabre»περιλαμβάνουν νέο υλικό (το ομώνυμο κομμάτι αλλά και τα «Black Moonlight» και «Confession In The Afterlife»), gothic διασκευές κομματιών των Billie Eilish, Rolling Stones, Siouxsie and the Banshees, Cerrone και Specials και νέες εκτελέσεις των κλασικών και αγαπημένων τους τραγουδιών.

Πλατεία Νερού, 18 Ιουλίου από τις 17:30

Judas Priest και Bruce Dickinson στην πλατεία Νερού
Το είπαν και το κάνουν. Μετά τη συναυλία του 2022, ο RobHalford και η παρέα του επιστρέφουν στο Release Athens.Μάλιστα, οι «θεοί του μέταλ» που στα 55 χρόνια της διαδρομής τουςέχουν παραδώσει στο κοινό τού σκληρού ήχου αθάνατα έπη («The Hellion», «Electric Eye», «Riding on the Wind», «The Sentinel», «A Touch of Evil», «Rapid Fire», «Painkiller», «Metal Gods»), φέρνουν φρέσκο υλικό από τη νέα δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Invincible Shield». Στα μικρόφωνα θα ηχήσει και η φωνή του frontman των Iron Maiden, Bruce Dickinson που καταφθάνει με το «The Mandrake Project», το έβδομο σόλο άλμπουμ του. Μαζί τους οι διάσημοι Γερμανοί Accept, αλλά και οι Αθηναίοι Saturday Night Satan.

Πλατεία Νερού, 21 Ιουλίου από τις 17:30

Ο Τσαρλς Λόιντ κάτω από την Ακρόπολη
Ο Κάρλος Σαντάνα τον έχει αποκαλέσει «διεθνή θησαυρό» καιη μουσικοκριτική μιλά για έναν θρύλο που παρασέρνει τον ακροατή σ’ έναν χώρο αυτοσχεδιασμού χωρίς βαρύτητα –μάλιστα, η συναυλία του στην Αντίμπ το 1966 με τους Keith Jarrett, Cecil McBee και Jack DeJohnette ενέπνευσε τη δημιουργία του Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ. Να, λοιπόν, που ο 86χρονος Αμερικανός σαξοφωνίστας επιστρέφει στα μέρη μας. Μαζί του οι εκλεκτοί μουσικοί του Sky Quartet (Jason Moran, Larry Grenadier, Eric Harland), ο Σωκράτης Σινόπουλος με τη λύρα του,αλλά και η Μαρία Φαραντούρη, 14 χρόνια μετά τη μουσική τους σύμπραξη τους στο ρωμαϊκό ωδείο.

Ηρώδειο, 18 Ιουλίου στις 21:00

Τσαρλς Λόιντ