Μουσικη

Οι Massive Attack έρχονται στην Αθήνα με το κορυφαίο show της καριέρας τους

Πέντε τραγούδια που ανυπομονούμε να ακούσουμε και λένε πολλά

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Massive Attack έρχονται στην Αθήνα με το κορυφαίο show της καριέρας τους

Release Athens 2024: Οι Massive Attack έρχονται ξανά στην Αθήνα μετά από 14 ολόκληρα χρόνια μαζί με τους Beak>, του Geoff Barrow, και τους Mount Kimbie, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού.

Με μια αψεγάδιαστη αν και σίγουρα φειδωλή δισκογραφία, οι Massive Attack εδώ και σχεδόν 35 χρόνια, έχουν αφήσει μια πλούσια παρακαταθήκη με 5 σπουδαίους δίσκους, αμέτρητα singles και ΕPs που δεν έχασαν τίποτα από την αιχμή τους και φυσικά μια αξιοζήλευτη και πάντα σταθερή στάση και θέση στα κοινωνικά θέματα που τους απασχολούν. Φέτος, μετά από 5 χρόνια πραγματοποιούν μια μεγάλη περιοδεία και οι μέχρι τώρα ανταποκρίσεις επιβεβαιώνουν όσα ήδη γνωρίζαμε: πως πρόκειται για μια μπάντα που αρνείται να παίξει το χαρτί του «μύθου» της, που εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη και να παρουσιάζει ένα εντυπωσιακά επιμελημένο show που ξεπερνάει τα όρια της παραδοσιακής συναυλίας και φροντίζει να κριτικάρει τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οι Massive Attack έρχονται ξανά στην Αθήνα μετά από 14 ολόκληρα χρόνια απουσίας και μαζί με τους Beak>, του άλλου μεγάλου θρύλου του Bristol, Geoff Barrow, και τους απολαυστικούς και πρωτότυπους Mount Kimbie, υπόσχονται μια από τις κορυφαίες, φεστιβαλικές βραδιές της χρονιάς.

Ιδανική αφορμή για να επιλέξουμε (καθόλου τυχαία) πέντε από τα τραγούδια τους που ανυπομονούμε να ακούσουμε ζωντανά φέτος στο Release Athens:

1. Angel (Mezzanine, 1998)

Το τραγούδι που άνοιγε το αριστούργημά τους, Mezzanine, το οποίο χάρις στα στοιχειωμένα φωνητικά του Horace Andy και τις σαρωτικές κιθάρες που θυμίζουν τις λαμπρές μέρες του post punk, εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της καριέρας τους.

Massive Attack - Angel - Live 2024

2. Teardrop (Mezzanine, 1998)

Οι Massive Attack αποτέλεσαν μάστορες στις επιλογές των ερμηνευτών που θα τους συνόδευαν, γι’ αυτό και στην καριέρα τους συνεργάστηκαν με τεράστιους καλλιτέχνες: από τη Shara Nelson και την Tracey Thorn, μέχρι τη Madonna και την αείμνηστη Sinead O’ Connor. Ξεχωριστή θέση ανήκει όμως στην απόλυτη φωνή, τη σπουδαία Elizabeth Fraser των Cocteau Twins. Η Fraser σφράγισε με την παρουσία της, ολόκληρη την καριέρα της μπάντας, με το “Teardrop” να είναι το απόλυτο διαμάντι της συμμετοχής της.

Massive Attack "Teardrop" feat Elizabeth Fraser live in Stockholm 15 June 2024

3. Karmacoma (Protection, 1994)

Το τραγούδι σήμα-κατατεθέν της σκηνής του Bristol, με το οποίο συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό ο Tricky. Λίγο αργότερα, θα γίνει και το μήλο της έριδος μεταξύ Massive Attack και Tricky, με τον τελευταίο να αποχωρεί από την παρέα και να το επαναηχογραφεί στο δικό του, σπουδαίο ντεμπούτο, “Maxinquaye”.

Massive Attack - Karmacoma

4. Unfinished Sympathy (Blue Lines, 1991)

Κομβικό τραγούδι για την ηλεκτρονική μουσική, ένα από τα μεγάλα highlight του σπουδαίου “Blue Lines”. Στις εμφανίσεις τους το ερμηνεύει υπέροχα η Deborah Miller που τους ακολουθεί σταθερά στις περιοδείες τους.

Massive Attack - Unfinished Sympathy

5. Voodoo In My Blood (Ritual Spirit, 2016)

Το “Voodoo In My Blood” είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Massive Attack με τους Young Fathers, την υπέροχη hip hop μπάντα από το Εδιμβούργο. Ελπίζουμε να το ακούσουμε ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού.

Massive Attack, Young Fathers - Voodoo In My Blood

Οι Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie θα εμφανιστούν αυτή την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024. Για όλες τις πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.releaseathens.gr

Για λίγες ακόμα ώρες είναι διαθέσιμη και μια ειδική προσφορά του Release Athens 2024, για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο από τις μεγαλύτερες ημέρες του φεστιβάλ, επωφελούμενοι από μία σημαντική έκπτωση:

Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie (17/7, Πλατεία Νερού) + Duran Duran, JC Stewart (18/7, Πλατεία Νερού)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.