Μουσικη

Pearl Jam: Ο Eddie Vedder χαρακτήρισε το πρόβλημα υγείας του γκρουπ ως «ένα βήμα πριν τον θάνατο»

Το συγκρότημα ακύρωσε τις πρόσφατες εμφανίσεις του σε Λονδίνο και Βερολίνο

Μπάμπης Καλογιάννης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Pearl Jam: Η εξομολόγηση του Eddie Vedder για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η θρυλική rock μπάντα.

Σε μια πολύ δύσκολη εξομολόγηση προέβη ο τραγουδιστής των Pearl Jam, Eddie Vedder, στην πρόσφατη συναυλία του συγκροτήματος στη Βαρκελώνη, το Σάββατο 6 Ιουλίου. Όντας συναισθηματικά πολύ φορτισμένος, ο Vedder απευθύνθηκε στο κοινό και μίλησε για το πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετώπισαν μέλη του γκρουπ με την υγεία τους, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα βήμα πριν το θάνατο» (“near death experience”). Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ειδάλλως «δε θα έβγαζε τη νύχτα». Ο Vedder καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποια μέλη των Pearl Jam ένιωσαν αδιάθετοι. Στο τέλος όπως αναμενόταν, εξήρε τους οπαδούς του γκρουπ στη Βαρκελώνη, δηλώνοντας τυχερός για το ότι μπορεί να αποδίδει τη μουσική του για αυτούς.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα εδώ :

Οι Pearl Jam ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συναυλίες της 29ης Ιουνίου στο Λονδίνο, καθώς και τις αντίστοιχες στο Βερολίνο στις 2 και 3 Ιουλίου. Μετά από ακόμα δύο συναυλίες σε Μαδρίτη και Λισαβώνα, στις 11 και 13 Ιουλίου, το γκρουπ θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για το επόμενο στάδιο της τουρνέ του για το νέο album Dark Matter”, η οποία θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το μήνυμα του συγκροτήματος στους άγγλους οπαδούς του:

Το 12ο studio album των Pearl Jam με τίτλο “Dark Matter” κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο. Έχει δεχθεί αποθεωτικές ως επί το πλείστον κριτικές και θεωρείται μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, δουλειές τους από τη δεκαετία του 90 κι έπειτα.