Μουσικη

Κατάμεστο το Ηρώδειο για τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου - Εικόνες από την ξεχωριστή μουσική γιορτή

Πλήθος κόσμου και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε μια μουσική αναδρομή στα τραγούδια που συνδέθηκαν με τη Μεταπολίτευση

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διονύσης Σαββόπουλος: Η συναυλία - αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Ηρώδειο - Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Καταχειροκρότησε τον αγαπημένο τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο το κοινό του κατάμεστου Ωδείου Ηρώδου Αττικού το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουλίου.

Μέσα από μια ξεχωριστή μουσική γιορτή με τον Διονύση Σαββόπουλο στο επίκεντρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στην πρώτη από τις δύο συναυλίες που φιλοξενεί το Ηρώδειο.

Το Ηρώδειο γέμισε για τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, το πλήθος συγκινήθηκε με τις σπουδαίες ερμηνείες © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης
Ο Διονύσης Σαββόπουλος έκανε μια μουσική αναδρομή στα τραγούδια που συνδέθηκαν με τη Μεταπολίτευση © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης

Διονύσης Σαββόπουλος: «Η δική μας Μεταπολίτευση» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το Φεστιβάλ τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσκαλώντας τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο, που για ακόμη μια φορά κατάφερε να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή - αφιέρωμα, με τραγούδια συνδεδεμένα με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα.

Διονύσης Σαββόπουλος, Μαρία Φαραντούρη © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης
Μανώλης Μητσιάς, Διονύσης Σαββόπουλος © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης

Εστιάζοντας σε μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983, ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη προσκάλεσε στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού τους σπουδαίους Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα και Μαρία Φαραντούρη.

Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης

Μαζί, τραγούδησαν δικές του επιτυχίες της εποχής, αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Λάγιου και άλλων.

Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης

Τους ερμηνευτές πλαισίωσε μια μπάντα που αποτελείται από αναγνωρισμένους δεξιοτέχνες μουσικούς, υπό την ενορχήστρωση του Γιώτη Κιουρτσόγλου (και δύο ενορχηστρώσεις του Σταύρου Λάντσια) και τη χορωδία της ΕΡΤ (Μιχάλης Καπηλίδης τύμπανα, Σταύρος Λάντσιας πιάνο, keyboards, τύμπανα, Θάνος Σταυρίδης ακορντεόν, Θύμιος Παπαδόπουλος κλαρίνο, σαξόφωνο, φλάουτο, Σάκης Ντοβόλης ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα).

Εστιάζοντας σε μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983, ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη κάλεσε στη σκηνή σπουδαίους ερμηνευτές © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης

Συγκινημένο και εντυπωσιασμένο, το κοινό συμμετείχε ενεργά σιγοτραγουδώντας και χειροκροτώντας θερμά σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Θηβαίος © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης
Μελίνα Τανάγρη, Διονύσης Σαββόπουλος © NDP photo/Θωμάς Δασκαλάκης

Η δεύτερη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί απόψε αναμένεται να είναι επίσης sold out.