Μουσικη

Μελωδικές νύχτες στο μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Σε κλασικά, τζαζ αλλά και λαϊκά μονοπάτια μας παρασέρνουν η Αλεξία Βουλγαρίδου, ο Δημήτρης Καλαντζής και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο όμορφο μικρό αρχαίο θέατρο

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναυλία στο Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου © ndp Photo Agency / Θωμάς Δασκαλάκης

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024: 3 συναυλίες τον Ιούλιο στο μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Σε «φτιάχνει» ακόμα και ως διαδρομή αφού, για να το προσεγγίσεις, βαδίζεις ανάμεσα σε μποστάνια και χωράφια με πορτοκαλιές που μοσχοβολούν. Κι όταν καθίσεις στις πέτρινες κερκίδες του, οι αισθήσεις ανοίγουν στον ορίζοντα αναζητώντας τα φώτα του οικισμού της αρχαίας Επιδαύρου, τον ήχο της θάλασσας και του γκιώνη, το φεγγάρι. Ναι, το σκηνικό στο μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου είναι από μόνο του αρκετό για να τσεκάρεις το πρόγραμμά του. Κι αν είναι μουσική η αφορμή που προτιμάς να σε φέρει εδώ, το φετινό πρόγραμμα έχει για όλα τα γούστα.

Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: 3 συναυλίες τον Ιούλιο 2024

Στις 13 Ιουλίου η υψίφωνος Αλεξία Βουλγαρίδου και ο Ολλανδός συνθέτης και πιανίστας Γιαν Ρούλοφ Βόλτχαους σκορπίζουν νότες για την αγάπη, τη χαρά, τη φύση και τον θάνατο στο μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Η σοπράνο με τη διεθνή διαδρομή (η οποία μεταξύ άλλων έχει ενσαρκώσει τη Μιμή στη «Μποέμ» πλάι στον Ρολάντο Βιγιασόν και έχει συνεργαστεί με περίφημους μαέστρους, λ.χ. τους Ρικάρντο Μούτι, Ζούμπιν Μέτα, Λορίν Μαζέλ, Γκουστάβο Ντουνταμέλ) θα ξετυλίξει τραγούδια από τον κύκλο «Η αγάπη και η ζωή μιας γυναίκας» του Σούμαν, το μουσικό δράμα «Τριστάνος και Ιζόλδη» για σόλο πιάνο του Βάγκνερ, τα «Πέντε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια» του Ραβέλ αλλά και από το ρεπερτόριο του Ρίχαρντ Στράους.

Η υψίφωνος Αλεξία Βουλγαρίδου
Η υψίφωνος Αλεξία Βουλγαρίδου

Μια εβδομάδα αργότερα (20/7), ο Δημήτρης Καλαντζής καταθέτει τη δουλειά του πάνω στον Χατζιδάκι και για πρώτη φορά και τη δική του τζαζ «μετάφραση» σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Ένας από τους πιο δημιουργικούς και καταξιωμένους τζαζίστες στην Ελλάδα, μετρά στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες στην εγχώρια και τη διεθνή σκηνή του είδους (π.χ. με τους Andy Sheppard, Alex Foster, Ralph Peterson, Rex Richardson, Dennis Baptiste, Δημήτρη Βασιλάκη κ.ά.) και τρεις δίσκους με διασκευές έργων του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και των Γιαννίδη, Καπνίση και άλλων.

Ο τζαζίστας Δημήτρης Καλαντζής
Δημήτρης Καλαντζής © Μαρία Χατζηαθανασιάδη

H σεζόν στη μικρή Επίδαυρο κλείνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα (26 & 27/7) με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Σε άλλα μονοπάτια». Με ακουστική διάθεση και εξαμελή μπάντα, η γνωστή τραγουδίστρια θα περιπλανηθεί στους δρόμους του λαϊκού μας τραγουδιού με αφετηρία το «Μονοπάτι» του Γιώργου Μουζάκη, επαναπροσεγγίζοντας διαλεχτά λαϊκά, ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα για να φτάσει ως τις νότες της εποχής μας, με κάποιες «στάσεις» και σε σκοπούς από τη Μεσόγειο.

Η τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Ελεωνόρα Ζουγανέλη © Ρούλα Ρέβη

INFO
Μικρό θέατρο αρχαίας Επιδαύρου
13, 20, 26 & 27 Ιουλίου στις 21:30
Εισιτήρια: www.aefestival.gr και www.more.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.