Μουσικη

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στην Αθήνα

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Ηρώδειο, η Άννε-Ζοφί Μούττερ στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου και άλλες συναυλίες αυτή την εβδομάδα

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 923
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thievery Corporation
Thievery Corporation

Οι Thievery Corporation στο Release Athens, ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Ηρώδειο, η Άννε-Ζοφί Μούττερ στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου, ο Pan Pan στις Rockwave Nights

Οι Thievery Corporation στο Release Athens
«Sounds From The Thievery Hi-Fi», «Mirror Conspiracy» «Richest Man In Babylon», «The Cosmic Game», «Treasures From the Temple»: οι γνώριμοι και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν στην Αθήνα αυτή την Τρίτη. Αφιερωμένο σε ήχους downtempo, dub, electronica και soul εκείνο το βράδυ στην πλατεία Νερού θα φέρει ακόμα στη σκηνή τους Black Pumas, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα και μια από τις λίγες τους ευρωπαϊκές στάσεις αυτό το καλοκαίρι. Μαζί τους οι The Budos Band από τη Νέα Υόρκη και ο τραγουδιστής της μπάντας του Parov Stellar, Anduze.
Πλατεία Νερού, 9 Ιουλίου από τις 17:30

Η Μεταπολίτευση του Διονύση Σαββόπουλου
Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η dream team του ελληνικού τραγουδιού μάς δίνει ραντεβού για δυο βράδια κάτω από την Ακρόποληγια να μοιραστεί στίχους συνδεδεμένους με την κατάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα. Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη καλεί τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα, Μελίνα Τανάγρη και Μαρία Φαραντούρη να τραγουδήσουν μαζί δικές του επιτυχίες της εποχής αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Λάγιου κ.ά.
Ηρώδειο, 8 & 9 Ιουλίου στις 21:00

Διονύσης Σαββόπουλος
Διονύσης Σαββόπουλος © Γιώργος Φακίτσας

Η Άννε-Ζοφί Μούττερ δωρεάν στη μεγάλη οθόνη
Με την περίφημη Γερμανίδα βιολονίστα και τους Mutter’s Virtuosi, τους ταλαντούχους δεξιοτέχνες της νέας γενιάς που φοίτησαν ή φοιτούν στο ίδρυμά της, ολοκληρώνονται οι προβολές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του Μεγάρου, σε συνεργασία με τη UNITEL. Από την ονομαστή Μουζίκφεραϊν της Βιέννης θα τους απολαύσουμε στο Βρανδεμβούργιο κοντσέρτο αρ. 3 και το Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1του Μπαχ, το «Καλοκαίρι» από τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι και ακόμα, σε συνθέσεις των Zoζέφ Μπολόνι, Αντρέ Πρεβέν και Τζων Ουίλλιαμς.
Κήπος του Μεγάρου, 8 Ιουλίου στις 20:30

Anne Sophie Mutter και Mutter’s Virtuosi
Anne Sophie Mutter και Mutter’s Virtuosi © Terry Linke

Rockwave Nights με τον Pan Pan
Ένα γράμμα αγάπης για την πόλη που«σαν θάλασσα μάς πνίγει μια μέρα / μετά μας ανεβάζει μ’ ένα κύμα ψηλά / και μένουμε να κάνουμε φιγούρες στον αέρα» στέλνει από το ψηλότερο σημείο του κέντρου της ο γνωστός τραγουδοποιός. Παρέα με τους YearsofYouthκαι φουλ μπάντα φίλων τους επαναπροσεγγίζουν κομμάτια από τις «Φαντασμαγορίες», τους «Λύκους στον Άρη» και την «Ανισόπεδη Ντίσκο». Η βραδιά ανοίγει με τους Turboflow 3000, που συνδυάζουν στοιχεία electro, post, punk, pop και hiphop.
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 4 Ιουλίου στις 21:00

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
© Γιώργος Σπανός

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.