Μουσικη

Ένα ηχηρό φεστιβάλ για όλους στην ΕΛΣ

Και ακόμα, ο Simon Rattle στο Φεστιβάλ Αθηνών, οι Buena Vista All Stars στο ΚΠΙΣΝ, πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια κ.ά.

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 922
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φεστιβάλ Κρουστών ΕΛΣ
Οι Bloco Swingueira στο ΚΠΙΣΝ © Νίκος Καρανικόλας

Συναυλίες σε ΕΛΣ, Ηρώδειο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Κήπο του Μεγάρου, Μουσείο Ελληνικών Λαïκών Μουσικών Οργάνων

Οι κρουστοί βρίσκουν το ραντεβού τους
Με τύμπανα και ντραμς, με βιμπράφωνα και μαρίμπες, με κλακέτες και παλαμάκια, έρχεται να μας παρασύρει σε μια πολύχρωμη και δωρεάν γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Το Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κάνει το ντεμπούτο του με εργαστήρια και συναυλίες από διακεκριμένα σύνολα και σολίστ και συνθέσεις από τις πιο γοητευτικές μουσικές παραδόσεις του κόσμου. Καλεσμένοι του οι: Αντελαΐντ Φερριέρ, Behind Bars, Γιαν Βαν, Point Twο (Χρήστος Ραφαηλίδης και Πέτρος Κλαμπάνης), Θεόδωρος Μιλκόβ, Bloco Swingueira κ.ά.
Εθνική Λυρική Σκηνή & Αγορά ΚΠΙΣΝ, 3 έως 5 Ιουλίου

Φεστιβάλ Κρουστών ΕΛΣ
Οι Bloco Swingueira στο ΚΠΙΣΝ © Νίκος Καρανικόλας

Ο Simon Rattle κάτω από την Ακρόπολη
Ο Βρετανός σερ του πόντιουμ επιστρέφει στα μέρη μας, αυτή τη φορά με την πολυβραβευμένη Chamber Orchestra of Europe. Οι παρτιτούρες τους θ’ ανοίξουν στα «Πέντε ουγγρικά δημοτικά τραγούδια» του Μπέλα Μπάρτοκ, το «Σκέρτσο Καπριτσιόζο έργο 66» του Αντονίν Ντβόρζακ, και την απαράμιλλη «Μεγάλη Συμφωνία αρ. 9 σε ντο μείζονα» του Φραντς Σούμπερτ. Στην παρέα τους, όμως, θα έχουν και τη διάσημη μεσόφωνο Μαγκνταλένα Κοζενά, η οποία θα ερμηνεύσει τα συνταρακτικά «Πέντε τραγούδια σε ποίηση Φρ. Ρίκερτ» του Γκούσταφ Μάλερ.
Ηρώδειο, 30 Ιουνίου στις 21:00

Ο Simon Rattle στο Ηρώδειο © Oliver Helbig
Ο Simon Rattle στο Ηρώδειο © Oliver Helbig

Μια νύχτα στην Αβάνα –και δωρεάν
«Chan-Chan», «Dos Gardenias», «El Cuarto De Tula», «Candela», «Carretero»: ναι, θα τους τραγουδήσουμε και live τους αγαπημένους μας λατινοαμερικάνικους σκοπούς. Οι Buena Vista All Stars, οι μουσικοί κληρονόμοι και διάδοχοι του διάσημου Buena Vista Social Club, έρχονται από την Κούβα για να δώσουν το σύνθημα για κέφι και τον χορό. Στη σκηνή ο βιρτουόζος του laúd BarbaritoTorres, ένα από τα τελευταία επιζώντα μέλη της αρχικής μπάντας, οι βραβευμένοι Ibrahim Ferrer Jr και  Juan De Marcos Gonzalez και ο μαέστρος Demetrio Muñiz. Είσοδος ελεύθερη.
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, 29 Ιουνίου στις 21:00

 Buena Vista All Stars στο ΚΠΙΣΝ
Buena Vista All Stars στο ΚΠΙΣΝ

Πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια
Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου χωρίς Μαραβέγια γίνεται; Μάλλον δεν χρειάζεται συζήτηση. Κι επειδή τα εισιτήρια για την συναυλία της Παρασκευής έγινανανάρπαστα, έβαλαν ακόμα μία το Σάββατο για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Πάρτε ψάθα, μαγιό και συνολάκι παραλίας. Η φάση μυρίζει«beachparty» και από το μικρόφωνο θα παίζουν όλα τ’ αγαπημένα από τη δισκογραφία του γνωστού τραγουδοποιού.
Κήπος του Μεγάρου, 29 Ιουνίου στις 21:00

Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου
Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου

Μουσικά χωριά στην πόλη
Η πιο όμορφη αυλή της Πλάκας ανοίγει και φέτος για να μας δροσίσει με ρυθμούς της παράδοσης που κρατούν ζωντανούς μέσα από τη δράση τους μουσικές κοινότητες της Αθήνας. Η αυλαία ανεβαίνει πολυφωνικά με ερμηνείες από το σύνολο «Χαονία», το σχήμα «Δελβινιώτικα», το πολυφωνικό Κοσοβίτσας και το «Πολύφωνο». Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο πρωτεργάτης του Πολυφωνικού Καραβανιού, Αλέξανδρος Λαμπρίδης θα συνομιλήσει με τους τραγουδιστές. Είσοδος ελεύθερη.
Μουσείο Ελληνικών Λαïκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», 27 Ιουνίου στις 19:30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.