Μουσικη

Οι Pulp στον αστερισμό του Release Athens

O Ara Malikian στον Λυκαβηττό και ο Λανγκ Λανγκ με την Φιλαρμονική του Μονάχου στις προβολές της UNITEL στον Κήπο του Μεγάρου

Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 921
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουσική: συναυλίες στην πλατεία Νερού, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού και στον Κήπο του Μεγάρου

Οι Pulp στο Release Athens
«Common People», «Disco 2000», «Something Changed», «Razzmatazz», «Do You Remember The First Time?», «Babies», «This Is Hardcore»: με αρχηγό τον Τζάρβις Κόκερ, η brit-pop μπάντα που χάρισε το soundtrack της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε μια ολόκληρη γενιά καταφθάνει στο Release Athens στο Φάληρο απόψε Πέμπτη. Mαζί τους οι The Smile, που δημιούργησαν ο Τομ Γιορκ και ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead, μαζί με τον Τομ Σκίνερ των Sons of Kemet. Και επίσης, ένα ακόμα θρυλικό indie rock συγκρότημα, οι Ride και οι ανερχόμενοι Tramhaus.
Πλατεία Νερού, 20 Ιουνίου, από τις 17:30

Ara Malikian: ο βιολιστής στον λόφο
Μέσα στο χάος του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου,βρήκε τον τρόπο να παραμείνει ριζωμένος, μαθαίνοντας να παίζει τo βιολί που ανήκε στον παππού του. Στην αθηναϊκή του εμφάνιση, ο βιρτουόζος βιολονίστας χρησιμοποιεί το αγαπημένο του έγχορδογια να εξιστορήσει τους σταθμούς της ζωής του. Ενώνει κλασικές μουσικές δομές με μεσογειακούς ήχους και αρμένικες λαϊκές μελωδίες με ισχυρές δόσεις ροκ και ποπ.
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 25 Ιουνίου στις 21:30

© Sergio Abello Villanueva

Ο Λανγκ Λανγκ στην (μεγάλη) οθόνη
Οι περίφημες Εισαγωγές από τις όπερες Τάγχωυζερ του Βάγκνερ, Κάρμεν του Μπιζέ και Γουλιέλμος Τέλλος του Ροσσίνι, οΔον Ζουάν του Ρίχαρντ Στράους και η συναρπαστική Εισαγωγή-Φαντασία από το Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Τσαϊκόφσκι θ’ αντηχήσουν στον δροσερό κήπο του Μεγάρου την Τρίτη. Το πρόγραμμα των δωρεάν προβολών της Unitel μας μεταφέρει στην Oντεόνσπλατς του Μονάχου και στη συναυλία του Κινέζου μάγου των πλήκτρων με την ιστορική Φιλαρμονική Ορχήστρα της γερμανικής πόλης υπό τον Αντρές Ορόσκο-Εστράδα.
Κήπος του Μεγάρου, 25 Ιουνίου στις 20:30

© Marcus Schlaf