Μουσικη

Τέιλορ Σουίφτ και Μπιγιονσέ: Οι αυτοδημιούργητες γυναίκες που διοικούν τον κόσμο

Δισεκατομμυριούχοι και στη λίστα Forbes συνεχίζουν να σπάνε τα δικά τους ρεκόρ

A.V. Team
22’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τέιλορ Σουίφτ και Μπιγιονσέ: Οι γυναίκες που διοικούν τον κόσμο - Δισεκατομμυριούχοι και στη λίστα Fobes συνεχίζουν να σπάνε τα δικά τους ρεκόρ 

«Lights, camera, and smile» τραγουδά η Τέιλορ Σουίφτ σε ένα κομμάτι από το νέο διπλό άλμπουμ της, «The Tortured Poet’s Department». Σίγουρα έχει πολλά για να χαμογελάσει, όπως και η εξίσου κορυφαία ποπ σταρ Μπιγιονσέ. Η χρονιά που πέρασε ήταν πρωτοφανής και για τις δύο σούπερ σταρ, με εξαιρετικά δημοφιλείς περιοδείες, εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες που βασίστηκαν σε αυτές τις περιοδείες και νέα άλμπουμ. Αυτοί οι παράγοντες ανέβασαν την καθαρή τους αξία και τις θέσεις τους στην πρόσφατα δημοσιευμένη λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

Τις δύο γυναίκες συνδέει μακρά φιλία, υποστηρίζοντας η μία τις επιτυχίες της άλλης όλα αυτά τα χρόνια. Το 2021, η Beyoncé έστειλε στην Τέιλορ Σουίφτμια ανθοδέσμη για να γιορτάσει τη νίκη της ως Άλμπουμ της Χρονιάς για το «Folklore» στα 63α Ετήσια Βραβεία Grammy. Πιο πρόσφατα, η καθεμία από αυτές παρακολούθησε τις πρεμιέρες των ταινιών των περιοδειών τους που έσπασαν τα ρεκόρ.

Τέιλορ Σουίφτ και Μπιγιονσέ: Τα άλμπουμ, τα βραβεία και η κορυφή

Η αξία της Τέιλορ Σουίφτ εκτιμάται τώρα σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια -από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο και 740 εκατομμύρια δολάρια στη λίστα των αυτοδημιούργητων γυναικών του 2023. Η αύξηση το περασμένο φθινόπωρο ήρθε ως αποτέλεσμα του πρώτου μέρους της περιοδείας της «Eras Tour» η οποία πρόσθεσε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια στην περιουσία της.

Το άλμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιουσία της από τον Οκτώβριο ήρθε χάρη στην αυξημένη αξία του καταλόγου της -η αξία του οποίου εκτιμάται τώρα στα 600 εκατομμύρια δολάρια- καθώς και στα δικαιώματα που κερδίζει από όλη την αναπαραγωγή των τραγουδιών της, εκτός από τα εκτιμώμενα 55 εκατομμύρια δολάρια των εσόδων της από την κινηματογραφική εκδοχή του «The Eras Tour», η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα Οκτωβρίου. Η Τέιλορ Σουίφτ κατατάσσεται πλέον στο Νο 24 της λίστας των 100 ισχυρών αυτοδημιούργητων γυναικών, από το Νο 34 πριν από ένα χρόνο.

Η Τέιλορ Σουίφτ συνεχίζει να θαμπώνει τα πλήθη με ολοκαίνουργια κοστούμια και χορογραφίες στο Eras Tour της, καθώς αυτό κινείται στην Ευρώπη, με νέα μουσική από το διπλό άλμπουμ «The Tortured Poets Department», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο. Το άλμπουμ των 31 κομματιών έσπασε πολλαπλά ρεκόρ, μεταξύ των οποίων και αυτά που είχε θέσει στο παρελθόν: Έφτασε το 1 δισεκατομμύριο streams μέσα σε πέντε ημέρες από την κυκλοφορία του και κατέκτησε τις 14 πρώτες θέσεις στο Billboard Hot 100 -προκαλώντας μια πανηγυρική πινακίδα στην Times Square.

Η Μπιγιονσέ, εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσε την πεντάμηνη παγκόσμια περιοδεία «Renaissance World Tour» σε 17 χώρες τον περασμένο Οκτώβριο, με εκτιμώμενα κέρδη 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια.

Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησε την ταινία «Renaissance: A Film by Beyoncé», η οποία κατέγραψε τη δημιουργία και την εκτέλεση της παγκόσμιας περιοδείας Renaissance που απέφερε σχεδόν 44 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Στη συνέχεια, τον Μάρτιο κυκλοφόρησε το πρώτο της country άλμπουμ, «Cowboy Carter», το οποίο ενσωμάτωσε και χρησιμοποίησε δείγματα από μουσικές δυνάμεις του παρελθόντος και του παρόντος, όπως οι Chuck Berry, Stevie Wonder, Dolly Parton και Willie Nelson. Το «Cowboy Carter» έλαβε πάνω από 300 εκατομμύρια streams την πρώτη πλήρη εβδομάδα κυκλοφορίας του και έσπασε το ρεκόρ του Spotify (το οποίο η Swift έσπασε τον επόμενο μήνα). Μαζί αυτά τα ορόσημα συνέβαλαν στην αύξηση της περιουσίας της κατά 220 εκατομμύρια δολάρια από πέρυσι σε περίπου 760 εκατομμύρια δολάρια, και την ανέβασαν τρεις θέσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν στη λίστα των αυτοδημιούργητων γυναικών στο Νο 45.

Η Queen B έχει όμως ακόμα περισσότερα να επιδείξει. Τον Φεβρουάριο, λάνσαρε τη δική της ακριβή σειρά περιποίησης μαλλιών, Cécred- είναι όμως πολύ νωρίς για να έχει κάνει διαφορά στην περιουσία της.

Ακόμη θα μοιραστεί την κινηματογραφική οθόνη με την κόρη της Blue Ivy στην ταινία «Mufasa: The Lion King», ένα prequel που θα βγει στους κινηματογράφους στα τέλη Δεκεμβρίου.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς συγκρίνονται αυτές οι δύο δυναμικές γυναίκες στη λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

Οικογενειακή κατάσταση
Η Μπιγιονσέ είναι παντρεμένη με τον Jay-Z από το 2008. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά: Την Blue Ivy, Rumi και Sir.

Η Τέιλορ Σουίφτ βγαίνει με τον αθλητή του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Τράβις Κέλσι  από το φθινόπωρο του 2023. Ο Κέλσι εθεάθη πιο πρόσφατα να υποστηρίζει τη Swift στα μέσα Μαΐου σε μια συναυλία του Eras Tour στο Παρίσι.

Ψηφιακή υπεραξία

Ο κόσμος παραμένει ερωτευμένος με τις δύο γυναίκες σε ένα τοπίο όπου κάποιες διασημότητες χάνουν την ψηφιακή τους υπεραξία. Η Τέιλορ Σουίφτ είδε αύξηση 9% στους followers στο Instagram, ενώ η Μπιγιονσέ τους αύξησε κατά 3%. Αυτό ήταν αρκετό για την Beyoncé ώστε να διατηρήσει το προβάδισμά της στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Επίσης, έχει σχεδόν διπλασιάσει τους μηνιαίους ακροατές της στο Spotify, ενώ η Swift διεκδίκησε τον τίτλο του νούμερο 1 καλλιτέχνη με streaming στην πλατφόρμα.

Άλμπουμ

Η δημιουργία επιτυχιών μπορεί να είναι ένας από τους πιο αξιοσημείωτους τρόπους με τους οποίους δηλώνουν «Ήμουν εδώ». Ο αριθμός των άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ έχει κάνει άλμα μπροστά φέτος με την κυκλοφορία του «The Tortured Poet's Department» και τις περσινές επανακυκλοφορίες των Speak Now και 1989 (Taylor's Version). Η Μπιγιονσέ παρουσίασε στους θαυμαστές της ένα άλμπουμ γεμάτο βάθος και ιστορία με το «Cowboy Carter», αφήνοντας τους θαυμαστές της με ηλεκτρισμένη προσμονή για το τι μπορεί να επιφυλάσσει το επόμενο act.

Nικήτριες Emmy, Grammy, Oscar και Tony

Η Τέιλορ Σουίφτ πρόσθεσε δύο βραβεία Grammy και έναν νέο δίσκο στη φαρέτρα της φέτος. Είναι η μόνη καλλιτέχνης στην ιστορία των Grammy που έχει κερδίσει τέσσερις φορές το άλμπουμ της χρονιάς. Αλλά η Μπιγιονσέ συνεχίζει τη βασιλεία της ως βασίλισσα των Grammy, διατηρώντας το στέμμα της ως η καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των Grammy, με 32 βραβεία. Οι εικασίες και οι φήμες έχουν πληθύνει από τότε που η Τέιλορ Σουίφτ κατέθεσε αίτηση στο Γραφείο Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ στις 11 Μαΐου για το «Female Rage: The Musical», αφού επινόησε τη φράση για να περιγράψει τις νέες προσθήκες στη setlist του The Eras Tour. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι σκοπεύει να κάνει η Τέιλορ Σουίφτ με το εμπορικό σήμα. Καμία από τις δύο σταρ δεν έχει κερδίσει ακόμα την πολυπόθητη ιδιότητα του νικητή EGOT (Emmy, Grammy, Oscar και Tony), αλλά ίσως και αυτό να μην αργεί.

Πηγή: Forbes