Μουσικη

Το Release Athens 2024 ξεκινά: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να προετοιμαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Release Athens 2024 ξεκινά: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε
© Release Athens

Release Athens 2024: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το μεγάλο φεστιβάλ που ξεκινά την Κυριακή 9 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν για άλλη μια φορά οι πόρτες της Πλατείας Νερού και χιλιάδες θεατές να απολαύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα εμφανιστούν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι! Παρακάτω ακολουθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να προετοιμαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βιώσετε την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία.

Το Release Athens 2024 ξεκινά: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Release Athens 2024: Επιστρέφει με ένα ακόμα πιο πολυσυλλεκτικό line up

Η έναρξη της φετινής διοργάνωσης αναμένεται εκρηκτική, αφού την Κυριακή 9 Ιουνίου το Release Athens 2024 θα φιλοξενήσει τρία συγκροτήματα που έχουν ταυτίσει το όνομα τους με το ατόφιο rock ‘n’ roll. Headliners θα είναι οι The Offspring, μια από τις πλέον θρυλικές μπάντες του αμερικάνικου punk rock, ενώ την ίδια μέρα θα απολαύσουμε τους The Subways του αξεπέραστου “Rock & Roll Queen” και τους Danko Jones στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, αναμένεται μια ιστορική βραδιά για τα εγχώρια συναυλιακά δεδομένα, με ένα ονειρικό double-bill που θα μας μείνει αξέχαστο. Co-headliners θα είναι δύο θρύλοι της βρετανικής σκηνής, οι Pulp του χαρισματικού Jarvis Cocker και οι The Smile, το νέο project που δημιούργησε το δίδυμο Thom Yorke – Jonny Greenwood των Radiohead. Το lineup συμπληρώνει ιδανικά ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα των 90s, οι σπουδαίοι Ride, αλλά και το next big thing του ευρωπαϊκού post-punk, οι Ολλανδοί Tramhaus.

Τέλος, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στη σκηνή της Πλατείας Νερού, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, υπόσχεται μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες μιας καριέρας που έχει ξεπεράσει τα 50 χρόνια.

Τον Ιούλιο, όλοι οι δρόμοι της πόλης οδηγούν στην Πλατεία Νερού. Μέσα σε ένα συναρπαστικό διήμερο, στην Αθήνα θα εμφανιστούν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, headliners θα είναι οι θρυλικοί Massive Attack, ενώ θα τους συνοδεύσουν οι Beak> του Geoff Barrow (Portishead) και το φουτουριστικό σχήμα των  Mount Kimbie. Την αμέσως επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, headliners θα είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στην ιστορία της pop μουσικής, οι Duran Duran, σε μια από τις ελάχιστες φετινές εμφανίσεις τους στην Ευρώπη. Μαζί τους, το ραγδαία ανερχόμενο ντουέτο των SOFI TUKKER, στην παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, στήνεται το μεγαλύτερο dance party του καλοκαιριού με headliner τον βασιλιά του electro swing, Parov Stelar, και την καταπληκτική μπάντα του. Μαζί του, θα είναι υπέροχη Jain, υπεύθυνη για το άκρως εθιστικό “Makeba”, ένα από τα μεγαλύτερα hits των τελευταίων ετών, αλλά και οι Telenova, ένα υπέροχο συγκρότημα από την Αυστραλία που ήδη λατρεύεται από το ελληνικό ραδιόφωνο. Ο Ιούλιος ξεκινάει με ένα special show που θα παρουσιαστεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου το Σάββατο 6 Ιουλίου το electro-pop τρίο των Cannons, μετά τις σπουδαίες συναυλίες του στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου (Coachella, Lollapalooza κτλ.), θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, ακριβώς τη στιγμή που εκτοξεύεται η δημοτικότητά του. Εξίσου χορευτική διάθεση θα υπάρχει και την Τρίτη 9 Ιουλίου, όπου co-headliners θα είναι οι Thievery Corporation, μια από τις σταθερές αξίες στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, και οι Black Pumas, το νέο μεγάλο όνομα στο χώρο της μαύρης μουσικής στην πρώτη τους επίσκεψη στη χώρα μας. Το lineup συμπληρώνει το supergroup των The Budos Band και ο soul τραγουδιστής και σταθερός συνεργάτης του Parov Stelar, Anduze.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη metal βραδιά του Release Athens 2024. Headliners θα είναι οι Megadeth, ένα από τα πιο καθοριστικά συγκροτήματα στην ιστορία της σκηνής, ενώ μαζί τους θα είναι οι βάρδοι του progressive power metal, Blind Guardian, και το εκρηκτικό τρίο των Grand Magus. Στη συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Ιουλίου, θα εμφανιστούν οι metal gods Judas Priest και τον Bruce Dickinson, τον τραγουδιστή και frontman των Iron Maiden, σε μια βραδιά-ορόσημο για τους φίλους του σκληρού ήχου. Το line up συμπληρώνει ένα από τα πιο κομβικά συγκροτήματα του χώρου, οι Γερμανοί Accept. Τέλος, την Κυριακή 28 Ιουλίου, το φινάλε της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει τρία εξίσου σπουδαία heavy metal συγκροτήματα. Headliners θα είναι οι Behemoth, πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία, και μαζί τους οι θρύλοι του thrash, Testament και οι εκρηκτικοί Pestilence.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε λίγο πριν το Release Athens 2024 σηκώσει αυλαία

Κάτοψη: Επειδή κανείς δεν θέλει να χάσει στιγμή από τα φοβερά shows, καλό θα ήταν να αφιερώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας και να μελετήσετε την κάτοψη της Πλατείας Νερού, ώστε να μπορείτε να βρείτε με ευκολία ότι τυχόν χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο χώρο του φεστιβάλ.

Το Release Athens 2024 ξεκινά: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Πρόσβαση/Parking: Αν είστε της άθλησης και θέλετε να αποφύγετε την αυτονόητη ταλαιπωρία της κίνησης, προτιμήστε το ποδήλατό σας ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες). Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, φροντίστε να μοιραστείτε το αυτοκίνητο με την παρέα σας και να συμβουλευτείτε αυτόν τον χάρτη για όλες τις διαθέσιμες επιλογές parking που έχετε στην περιοχή πέριξ της Πλατείας Νερού. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβασή σας είναι εφικτή από την πεζογέφυρα «Εσπλανάδα» ή από την είσοδο του Ολυμπιακού Πόλου Π. Φαλήρου (πλησίον Tae Kwon Do).

Official Merchandise: Ανακαλύψτε το πλούσιο merchandise του Release Athens 2024

Προσφορές: Μη χάσετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε των διήμερων και τριήμερων προσφορών, με όφελος έως 40€. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Είστε κάτοχος εισιτηρίου VIP; Ανακαλύψτε όλες τις πληροφορίες για τις προνομιακές παροχές εδώ.

Είστε κάτοχος εισιτηρίου ΑμεΑ; Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για την πρόσβασή σας εδώ.

Άλλες απορίες: Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις σε ό,τι άλλο χρειάζεστε.

Το Release Athens 2024 ξεκινά: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε
© Release Athens

Το Release Athens άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2016 στην Πλατεία Νερού, έναν υπέροχο και μεγάλο χώρο δίπλα στη θάλασσα, με εύκολη πρόσβαση με κάθε μέσο και από κάθε σημείο της Αθήνας, αφού βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, στη σκηνή του έχουν ανέβει μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος, από κάθε μουσικό είδος και ρεύμα: Arctic Monkeys, Slipknot, Liam Gallagher, Nick Cave & The Bad Seeds, Pet Shop Boys, Rosalia, Prodigy, Wu-Tang Clan, London Grammar, Judas Priest, Iggy Pop, PJ Harvey, Alice In Chains, New Order, Cypress Hill και Jamiroquai είναι μόνο μερικά από αυτά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.