Μουσικη

Οι King Hannah βουτούν στα βαθιά και συνεργάζονται με τη Sharon Van Etten

Το ντουέτο από το Λίβερπουλ επέστρεψε με το sophomore album «Big Swimmer»

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι King Hannah βουτούν στα βαθιά και συνεργάζονται με τη Sharon Van Etten
© Katie Silvester

King Hannah: H βρετανική alt rock μπάντα κυκλοφόρησε το δεύτερό της άλμπουμ «Big Swimmer»

Οι Hannah Merrick και Craig Whittle, δηλαδή το ντουέτο από το Λίβερπουλ γνωστό και ως King Hannah, μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο studio album τους με τίτλο “Big Swimmer”, μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής City Slang Records. Το “Big Swimmer” έρχεται δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο album του σχήματος “I'm Not Sorry, I Was Just Being Me” και τέσσερα ύστερα από το EP με το οποίο πρωτοεμφανίστηκαν, δηλαδή το “Tell Me Your Mind and I'll Tell You Mine”. Η παραγωγή του νέου δίσκου έγινε από τον Ali Chant, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων και με την PJ Harvey.

King Hannah: Το νέο άλμπουμ «Big Swimmer» και η μεταφορά του «μεγάλου κολυμβητή»

Οι King Hannah έχουν ήδη δώσει στη δημοσιότητα το video για το ομώνυμο single του “Big Swimmer”, στο οποίο συμμετέχει και η εξαιρετική αμερικανίδα τραγουδοποιός Sharon Van Etten. Η φιλία μεταξύ της Van Etten και του ντουέτου ξεκίνησε όταν η πρώτη ενθουσιάστηκε με το ντεμπούτο single των King Hannah, "Crème Brûlée", εκφράζοντας δημοσίως στο social media το πόσο της άρεσε το εν λόγω τραγούδι. Το “Big Swimmer” ξεκινά με τις φωνές των Van Etten και Merrick να εξετάζουν το μήνυμα του τραγουδιού. Η ζωή είναι αυτό που την κατευθύνεις ώστε να είναι...

Σε σχετικό δελτίο τύπου, η Hannah Merrick δήλωσε για το τραγούδι: «Θυμάμαι να κάθομαι στο γραφείο μου και το τραγούδι απλά προέκυψε. Αισθάνθηκα τη μεταφορά του μεγάλου κολυμβητή ιδιαίτερα σωστή. Το να μην τα παρατάς ποτέ, όσο δύσκολο κι αν είναι να κολυμπάς προς την κατεύθυνση του. Μου αρέσει όμως που το τραγούδι αμφισβητεί και τον ακροατή, καθώς τον κάνει να αναρωτιέται όταν αντιμετωπίζει μια πρόκληση, αν συνεχίζει το κολύμπι ή βγαίνει έξω αρπάζοντας την πετσέτα. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση, αλλά μοιάζει ενδυνάμωση και αναγκαιότητα για το δίσκο».

King Hannah - Big Swimmer (Official Video)

Η παραγωγή του Ali Chant είναι ιδανική ως προς την επιθυμία του ντουέτου, να «αιχμαλωτίσει» την ενέργεια των live shows τους, όπως αυτή αναπτύχθηκε στις πρώτες περιοδείες τους. Η ηχογράφηση έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί αυτή ακριβώς η αίσθηση του συγκροτήματος που ηχογραφεί σαν σύνολο μέσα σε ένα studio. Όλα παραπέμπουν σε πρακτικές των δεκαετιών του 1970 και 1990, μέσα από τη σύγχρονη προσέγγιση του Chant και φυσικά τον αντίστοιχο «στουντιακό» εξοπλισμό.

Το νέο album των King Hannah αποτελεί ένα σαφές βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές, με το γκρουπ να αναθεωρεί τον ήχο, τις ικανότητες και το όραμα του, σε σχέση με τη μουσική. Η αυτοπεποίθηση του ντουέτου είναι διάχυτη, τόσο μέσα από τη φωνή της Merrick, όσο και μέσα από το ιδιαίτερο κιθαριστικό παίξιμο του Craig Whittle. Τα τραγούδια του δίσκου καταφέρνουν να συγκεράσουν πολλές και ετερόκλιτες επιρροές, δημιουργώντας ένα τελικό σύνολο που αφήνει τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον των King Hannah.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.