Μουσικη

Μήνυση δέχτηκε η Μαντόνα για «πορνογραφία» σε συναυλία της στο Λος Άντζελες

Τόπλες γυναίκες, αφόρητη ζέστη και απανωτές καθυστερήσεις

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία γυναίκα σε συναυλία της Μαντόνα στο Λος Άντζελες κατηγόρησε τη «βασίλισσα της ποπ» για πορνογραφία

Η Mαντόνα δέχθηκε μήνυσε από μία γυναίκα που παρακολούθησε την παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο «Celebration», ισχυριζόμενη ότι η ποπ σταρ παρήγαγε «πορνογραφία χωρίς προειδοποίηση» και «αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τόπλες γυναίκες στη σκηνή να προσομοιώνουν σεξουαλικές πράξεις».

Τόπλες γυναίκες και αφόρητη ζέστη στη συναυλία της Μαντόνα

Στη μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Λος Άντζελες σύμφωνα με τον Guardian, η ενάγουσα, Justen Lipeles, προβάλλει μια σειρά από ισχυρισμούς σχετικά με τη συναυλία της 7ης Μαρτίου στον χώρο Kia Forum. Ο διοργανωτής της συναυλίας, Live Nation, κατονομάζεται μαζί με τη Mαντόνα ως κατηγορούμενος.

Η Lipeles αγόρασε τέσσερα εισιτήρια για 500 ευρώ το καθένα, τα οποία δήλωναν ότι η συναυλία θα ξεκινούσε στις 20.30. Στη μήνυσή της καταγγέλλει ότι η συναυλία ξεκίνησε στις 22.00, υποστηρίζοντας: «Οι κατηγορούμενοι δεν ειδοποίησαν ότι η συναυλία θα ξεκινήσει αργότερα».

Η μήνυση συνεχίζει: «Η θερμοκρασία μέσα στο Kia Forum ήταν άβολα καυτή, όπως απαιτούσε η Mαντόνα που αρνήθηκε να επιτρέψει την ενεργοποίηση του κλιματισμού». Η Lipeles «ίδρωνε πολύ και αρρώστησε ως αποτέλεσμα της ζέστης. Όταν οι θαυμαστές παραπονέθηκαν για τη ζέστη, η Mαντόνα τους είπε αδικαιολόγητα να βγάλουν τα ρούχα τους.

»Επιπλέον, κατά το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης ήταν προφανές στην ενάγουσα ότι δεν τραγουδούσε και έκανε απλά συγχρονισμό με τα χείλη. Κατά τη διάρκεια της παράστασης η ενάγουσα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τόπλες γυναίκες στη σκηνή να προσομοιώνουν σεξουαλικές πράξεις. Ένιωθε σαν να παρακολουθούσε μια πορνογραφική ταινία που γυριζόταν».

Μήνυση στη Μαντόνα για «συναισθηματική αγωνία»

Η Lipeles κατέθεσε μήνυση για παραβίαση της σύμβασης, παραπλανητική δήλωση από αμέλεια, αθέμιτο ανταγωνισμό, ψευδή διαφήμιση και συναισθηματική αγωνία. Σχετικά με το τελευταίο, η μήνυση αναφέρει ότι οι ενέργειες της Mαντόνα ήταν «σκόπιμες, ακραίες και εξωφρενικές» και «τέτοιες ενέργειες έγιναν με σκοπό να προκαλέσουν σοβαρή συναισθηματική δυσφορία ή με απερίσκεπτη αδιαφορία για την πιθανότητα πρόκλησης… σοβαρής συναισθηματικής δυσφορίας».

Η ενάγουσα ζητά αποζημίωση, μαζί με τα δικαστικά του έξοδα και επιστροφή χρημάτων για τα εισιτήρια της συναυλίας. Η Madonna και το Live Nation δεν έχουν σχολιάσει την αγωγή η οποία βλέπει το φως στον απόηχο μιας άλλης αγωγής που κατατέθηκε νωρίτερα στην περιοδεία «Celebration».

Και άλλες μηνύσεις στη Μαντόνα για καθυστέρηση έναρξης συναυλιών

Τον Ιανουάριο, οι Νεοϋορκέζοι Μάικλ Φέλοους και Τζόναθαν Χάντεν μήνυσαν τη Μαντόνα για καθυστερημένη έναρξη - αλλά όχι πορνογραφία - στη συναυλία της στις 13 Δεκεμβρίου στο Barclays Center του Μπρούκλιν. Αφού η Mαντόνα ξεκίνησε τη συναυλία στις 22.30, το ζευγάρι είπε ότι βρέθηκαν σε αδιέξοδο μετά την αναχώρησή τους στη 01:00 και η καθυστέρηση επηρέασε την επόμενη μέρα, όταν «χρειάστηκε να σηκωθούν νωρίς για να πάνε στη δουλειά».

Η Mαντόνα και του Live Nation ανέφεραν ότι θα «υπερασπιστούν σθεναρά αυτήν την υπόθεση», λέγοντας ότι η καθυστερημένη έναρξη οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα. Η ποπ σταρ αντιμετώπισε προηγουμένως μηνύσεις το 2019 και το 2020 παραπονούμενοι για την καθυστέρηση της κατά τη διάρκεια της περιοδείας Madame X, οι οποίες και οι δύο απορρίφθηκαν.

Παρά τη δυσαρέσκεια των Lipeles, Fellows και Hadden, η περιοδεία «Celebration» έτυχε θετικής υποδοχής από κριτικούς και κοινό, με τον Guardian να γράφει σε μια κριτική τεσσάρων αστέρων τονίζοντας ότι «τα δυνατά σημεία της φαίνονται πράγματι πολύ δυνατά».

Μετά από 80 ραντεβού και έσοδα 225 εκατομμυρίων δολαρίων από εισιτήρια, η περιοδεία ολοκληρώθηκε με μια δωρεάν συναυλία στην παραλία Copacabana στο Ρίο ντε Τζανέιρο για περίπου 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους.