Μουσικη

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου

Δωρεάν εκδηλώσεις αλλά και συναυλίες με αγαπημένους μουσικούς και δράσεις για όλη την οικογένεια στην πιο δροσερή ανοιχτή σκηνή της πόλης

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 918
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου
Συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου © Χάρης Ακριβιάδης

Κήπος Μεγάρου Μουσικής: συναυλίες, προβολές και πάρτι για μικρούς και μεγάλους το καλοκαίρι 2024

Ο ήλιος πέφτει, τα μικρόφωνα και η γιγαντοοθόνη ανοίγουν κι εμείς χαλαροί στις μαξιλάρες μας στο γρασίδι χαζεύουμε τ’ αστέρια κι απολαμβάνουμε το ποτό μας κι αγαπημένες μελωδίες σ’ ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της πόλης. Ραντεβού απαράβατο κάθε Ιούνιο και Ιούλιο το πρόγραμμα στον Κήπο του Μεγάρου επιστρέφει και δώρα φέρνει για μικρούς και μεγάλους. Την καθιερωμένη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, για τη Γιορτή της Μουσικής αλλά και δωρεάν προβολές που θα μας ταξιδέψουν στη Βιέννη και το Μόναχο, παρέα με τα πιο λαμπρά αστέρια της κλασικής μουσικής και του λυρικού θεάτρου. Βραδιές με μουσικές του κόσμου από γνωστά ελληνικά σχήματα, ελληνική και ξένη ποπ από ξεχωριστές φωνές, έντεχνο τραγούδι, αλλά και διάσημες στιγμές του βωβού κινηματογράφου συνοδεία ζωντανής μουσικής. Δεν το χάνουμε!

Χορηγός των εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου: Motor Oil

Συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου
Συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου © Χάρης Ακριβιάδης

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου: το πρόγραμμα για τον Ιούνιο και Ιούλιο 2024

Δεν θέλεις εισιτήριο...

Γιατί η συναυλία για τη Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, είναι φυσικά δωρεάν. Κι έχει «υλικό» για όλους. Υπέροχες κλασικές παρτιτούρες από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα ερμηνεύσει «Το τραγούδι του αηδονιού» του Φραντς Γκρότε, καθώς και μελωδίες των Λέναρντ Μπερνστάιν, Γιόχαν Στράους του νεότερου, Μπιζέ και Μπορν, με τη σοπράνο Παναγιώτα Πολυζωίδου, τη φλαουτίστα Ραφαηλία Κόντου και τον Ηλία Βουδούρη στη μουσική διεύθυνση. Κι επίσης, γλέντι με τους Babo Koro και τραγούδια του λαού, του Φωτός και της Φωτιάς, για το θέρος και το έθιμο του Κλήδονα από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου».

Θέλεις να διακτινιστείς σε φημισμένα κέντρα συμφωνικής μουσικής και λυρικά θέατρα της Ευρώπης; Οι μαγνητοσκοπημένες συναυλίες και παραστάσεις όπερας της UNITEL μας «βάζουν» φέτος στην Όπερα της Βιέννης για να δούμε την Ασμίκ Γκριγκοριάν και τον Γιόνας Κάουφμαν στην «Τουραντότ» του Πουτσίνι (13/6), τη Ρέιτσελ Γουίλις-Σόρενσεν και τον Λουντοβίκ Τεζιέ στον «Οθέλλο» (1/7), την περίφημη βιολονίστρια Άννε-Ζοφί Μούτερ και τους Mutter’s Virtuosi σε συνθέσεις Βιβάλντι, Μπαχ, Πρεβέν, Γουίλιαμς (8/7). Κι ακόμα, στην Odeonsplatz του Μονάχου για να χαρούμε τη συνάντηση κορυφής της Φιλαρμονικής του Μονάχου με τον βιρτουόζο πιανίστα Λανγκ Λανγκ υπό τον Αντρές Ορόσκο-Εστράντα (25/6). Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου από την ιστοσελίδα του Μεγάρου. 

Προβολές στον Κήπο του Μεγάρου
Προβολές στον Κήπο του Μεγάρου © Χάρης Ακριβιάδης

Εδώ και µεγάλα ονόµατα της ελληνικής µουσικής

Επειδή το «Καλό καλοκαίρι» από την αρχή φαίνεται, οι συναντήσεις στον Κήπο του Μεγάρου θα ανοίξουν φέτος με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (10/6). Διατρέχοντας την πλούσια δισκογραφία της, η αγαπημένη ερμηνεύτρια και η εξαμελής μπάντα της θα μας παρασύρουν σε μουσικά μονοπάτια γεμάτα ένταση, ευαισθησία και πάθος. Θα την ακούσουμε να ερμηνεύει για πρώτη φορά ζωντανά την «Ιουλία» (το τραγούδι των τίτλων της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας») και θα την ακολουθήσουμε χορεύοντας στον ρυθμό του «Θα σ’ το λέω» («Bamboleo»).

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Άλκηστις Πρωτοψάλτη © Τόνια Δραγούνη

Η συνέχεια γράφεται μ’ ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού, με τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία –γεμάτα house, ντίσκο και τριπ χοπ– του Κωνσταντίνου Βήτα (14/6). Έχοντας αφιερώσει την προηγούμενη περίοδο στους Στέρεο Νόβα και στο μάξι σινγκλ «Ίριδα», ξανασυναντά το κοινό με καινούργια τραγούδια που υποδηλώνουν την ανάγκη του για αλλαγή και σκεπτικισμό.

Κωνσταντίνος Βήτα
Κωνσταντίνος Βήτα

Με διάθεση για πάρτι καταφθάνει ο Θοδωρής Μαραντίνης (16/6) κι έχει καλό λόγο, αφού θα γιορτάσει εδώ τα γενέθλιά του. Παρέα με αγαπημένους φίλους και καλεσμένους υπόσχεται εκπλήξεις και πολύ χορό.

Θοδωρής Μαραντίνης
Θοδωρής Μαραντίνης

Λίγες μέρες αργότερα καταφτάνει και ο Πάνος Μουζουράκης (20/6), «Μπερδεμένος» γιατί «Αυτή είναι η ζωή». Και καθώς έπαθε… αγάπη στο «Μεγαλώνω» live, με την ιδιοσυγκρασιακή σκηνική παρουσία και φωνή του, θα πει φυσικά «Φίλα με ακόμα», όπως και διαχρονικά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών.

Πάνος Μουζουράκης
Πάνος Μουζουράκης © Μάρα Λαζαρίδου

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου χωρίς Κωστή Μαραβέγια γίνεται; Μάλλον δεν χρειάζεται συζήτηση. Φέτος ο γνωστός τραγουδοποιός επιστρέφει με διάθεση για… beach party (28/6). Πάρτε ψάθα και φόρεμα παραλίας και τα λέμε μπροστά από τη σκηνή.

Κωστής Μαραβέγιας
Κωστής Μαραβέγιας

Ο Κήπος, όμως, γίνεται αφετηρία και για τη θερινή περιοδεία του Γιώργου Περρή (9/7). Ένα μελωδικό ταξίδι με μια αγκαλιά τραγούδια στο οποίο θα μπερδευτούν χώρες και γλώσσες, από τα «Καρδιά κοίτα», «Όλα ένα» και το ολοκαίνουργιο κομμάτι του «Θα σ’ αγαπώ» ως τα «I will wait for you», «Je suis malade», «Disobey» και διασκευές έκπληξη σε σκοπούς από διαφορετικές γωνιές του κόσμου.

Γιώργος Περρής
Γιώργος Περρής © Ερρίκος Ανδρέου

Η αυλαία πάντως θα πέσει με εμβληματικές εικόνες στη μεγάλη οθόνη και ζωντανή μουσική. Αφού «έντυσε» πέρσι ηχητικά το «The lodger» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, τώρα ο συνθέτης και πιανίστας Στάθης Άννινος και οι καλεσμένοι του θα δώσουν «φωνή» στο «Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι», το βωβό εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Ρόμπερτ Βίνε (10/7). 

Για όλη την οικογένεια

Παραπονεμένα πάντως στον Κήπο δεν μένουν ποτέ ούτε τα πιτσιρίκια. Ο γνωστός σκιοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς στήνει μπερντέ και σαλπάρει με τον Καραγκιόζη για την «Αργοναυτική εκστρατεία» (18, 19, 26 & 27/6, 2 & 3/7). Στο πλευρό του Ιάσονα, ο αγαπημένος ήρωας θα συναντήσει φτάνοντας στην μακρινή Κολχίδα τη Μήδεια (που ερμηνεύει η τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά), ενώ στην πορεία τους θα τους συντροφεύει μελωδικά η επταμελής μπάντα πνευστών Hasta Brassta. Μια περιπέτεια σκιών με γιγαντοφιγούρες που έρχεται να μας θυμίσει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας, την ανάγκη του ανθρώπου να θέτει στόχους και το πώς μια δύσκολη περιπέτεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με χιούμορ.

Ηλίας Καρελλάς, "Αργοναυτική εκστρατεία"
Ηλίας Καρελλάς, "Αργοναυτική εκστρατεία" © Γιώργος Γιαννόπουλος

Βέβαια, «Πάρτι στον Κήπο του Μεγάρου» για μικρούς και μεγάλους στήνουν ξανά και οι Burger Project (6/7). Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00 μ’ ένα ξεσηκωτικό DJ Set και άλλα δρώμενα για παιδιά (ηλικίας 3 έως 12 ετών), πριν στη σκηνή ανέβει στις 19:00 η γνωστή μπάντα με αγαπημένους της φίλους: τον Space Cowboy στο βιολί, τον Billy the Kid στο τρομπόνι και guest star την Idra Kayne.

INFO:
210 7282333, www.megaron.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.