Μουσικη

Μουσικά ραντεβού για τις 30 Μαΐου-5 Ιουνίου

Nick Cave στη Στέγη, Rammstein στο ΟΑΚΑ, Indie Playground Festival vol.2 στο Playground 260

Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 918
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουσική: Τι θα δούμε στις 30 Μαΐου-5 Ιουνίου σε Στέγη, ΟΑΚΑ και Playground 260

Ο Nick Cave στη Στέγη
Μετά τη sold-out περιοδεία σε ΗΠΑ και Αυστραλία, ο Nick Cave, ο διάσημος Αυστραλός μουσικός και ψυχή της μπάντας των The Bad Seeds επιστρέφει στην Αθήνα για τρεις σόλο εμφανίσεις. Ο ίδιος θα καθίσει στο πιάνο και θα ξετυλίξει στίχους και μελωδίες από την πλούσια δισκογραφία του με τον Colin Greenwood των Radiohead να τον συντροφεύει στο μπάσο. Όπως δηλώνει, μάλιστα: «Ανυπομονώ να δώσω αυτή την ξεχωριστή συναυλία. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι με το κοινό τα τραγούδια κατ’ αυτόν τον τρόπο – απογυμνωμένα και απέριττα, αποκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους φύση».
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 1, 2 & 3 Ιουνίου στις 21:00

Οι Rammstein στο Μαρούσι
Το σκηνικό έχει στηθεί και τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα ετοιμάζονται να φωτίσουν τον αττικό ουρανό, 14 χρόνια από την τελευταία φορά που οι Rammstein συνάντησαν το κοινό τους στην Αθήνα και 30 αφότου ξεκίνησαν να παίζουν μαζί. Μετά τη Δρέσδη και το Βελιγράδι και πριν το Σαν Σεμπαστιάν, τη Μασσαλία και τη Βαρκελώνη, η διάσημη βερολινέζικη industrial metal μπάντα κουρδίζει τις κιθάρες και τα keyboards για να σερβίρει ένα setlist που περιλαμβάνει όλες τις σπουδαίες επιτυχίες της. Du hast mich.
ΟΑΚΑ, 30 Μαΐου (οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00)

Indie Playground Festival vol.2
Αφιερωμένο στην ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica, επανακάμπτει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να ανεβάσει την αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στον Ταύρο. Το Σάββατο τα μικρόφωνα ανήκουν στη νέο-ψυχεδελική rock των Whereswilder, τις συνθέσεις με punk, kraut, math και τζαζ στοιχεία των ΑΜΚΑ, τη φουτουριστική ψυχεδέλεια των Kooba Tercu και τη ροκ των Deaf Radio. Την Κυριακή θα πρωταγωνιστήσουν οι ηλεκτρονικοί, synth-pop ήχοι με τον Metaman, τους PROMPT, τη VASSIŁINA, ενώ τη λήξη γράφει με μια αυτοσχεδιαστική περφόρμανς με sample-based τεχνικές και ψυχεδελικές pop μελωδίες ο Larry Gus.
Playground 260, 1 & 2 Ιουνίου