Μουσικη

O Barry Adamson επέστρεψε μετά από 8 χρόνια με το άλμπουμ «Cut To Black»

Ο πολυτάλαντος μουσικοσυνθέτης κυκλοφόρησε τον δέκατο προσωπικό δίσκο του

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Barry Adamson επέστρεψε μετά από 8 χρόνια με το άλμπουμ «Cut To Black»
© Jone Reed

Barry Adamson: Κυκλοφόρησε μετά από 8 χρόνια, το 10ο studio album του «Cut To Black».

Οκτώ χρόνια μετά το “Know Where To Run”, ο 66χρονος Barry Adamson επιστρέφει με ολοκαίνουργιο δίσκο ονόματι “Cut to Black”, με το νέο υλικό να είναι στο ιδιαίτερο και προσωπικό στιλ του καλλιτέχνη. Ένα στιλ το οποίο έγινε γνωστό από την εναλλαγή των μουσικών ειδών και διαθέσεων μέσα στις συνθέσεις του, περνώντας με ευκολία από το rock στην pop, στη soul και τη jazz, ακόμα και στο hip hop και τη μουσική gospel. Η τελευταία συνολικά κυκλοφορία του Barry Adamson ήταν η ανθολογία “Memento Mori” του 2018, όπου ο καλλιτέχνης γιόρτασε τα 40 του χρόνια στη βιομηχανία, ενώ το 2021 κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του με τίτλο “Up Above The City, Down Beneath The Stars”, μέσω της εκδοτικής Omnibus Press.

Barry Adamson - Cut To Black (Official Audio)

Αυτοδίδακτος στο μπάσο, ο Barry Adamson υπήρξε μέλος των Magazine, ενός από τα πλέον επιδραστικά συγκροτήματα της πόλης του Μάντσεστερ και πρωτοπόρων του post-punk ήχου, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Στη συνέχεια και ύστερα από μια σύντομη συνεργασία με τον Pete Shelley των The Buzzcocks, ο Adamson γίνεται ευρύτερα γνωστός ως μέλος των Nick Cave and the Bad Seeds, συμμετέχοντας στα τέσσερα πρώτα albums τους “From Her to Eternity”, “The Firstborn Is Dead”, “Kicking Against the Pricks”, καθώς και το συγκλονιστικό “Your Funeral, My Trial”. Στο συγκρότημα του Nick Cave επέστρεψε προσωρινά για το album Push the Sky Away” του 2013, συμμετέχοντας και στην αντίστοιχη περιοδεία. Η προσωπική του καριέρα ξεκίνησε με την κυκλοφορία του EP The Man with the Golden Arm” το 1988 και του ολοκληρωμένου album Moss Side Story”, ένα χρόνο αργότερα. Το υλικό που συνθέτει χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο εύρος επιρροών, οι οποίες ξεκινάνε από παραδοσιακά είδη όπως η soul, η funk και η electronica, φτάνοντας μέχρι και την ορχηστρική μουσική του Ennio Morricone. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής εννέα albums, ενώ κατά καιρούς συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς και projects, ενώ συμμετείχε και σε ένα βραχύβιο reunion των Magazine, το 2008. Τα τελευταία χρόνια ο Barry Adamson ασχολείται και με τη σκηνοθεσία, όντας υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το video του τραγουδιού του “They Walk Among Us”, από το “Love Sick Dick” EP του 2017, video που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Barry Adamson - They Walk Among Us (Official Music Video)

Το “Cut to Black” κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή, βινύλιο 180 γραμμαρίων και digi-sleeve CD, στις 16 Μαΐου. Ο ήχος του το κάνει απαραίτητο για τους λάτρεις της Cinematic Soul, αλλά και συγκροτημάτων και καλλιτεχνών όπως οι Cinematic Soul, Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack και πολλών άλλων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.