Μουσικη

30 χρόνια από το «Illmatic» του Nas - Συναυλίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λας Βέγκας

Επέτειος για το ιστορικό χιπ χοπ άλμπουμ που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 1994

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συναυλίες του Nas με τη Φιλαρμονική του Λας Βέγκας για την επέτειο του «Illmatic» - Το ντεμπούτο του Αμερικανού ράπερ σφράγισε το χιπ χοπ της δεκαετίας του '90

Ένας από τους πλέον καταξιωμένους ράπερ της East Coast σκηνής του χιπ χοπ, o Nas ενώνει τις δυνάμεις του με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λας Βέγκας για τρεις συναυλίες με αφορμή τον εορτασμό της 30ης επετείου του άλμπουμ «Illmatic».

Ο Αμερικανός ράπερ θα εμφανιστεί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα στο Encore Theatre του Wynn Las Vegas © EPA/Nick Soland

Nas: Επετειακές συναυλίες για τα 30 χρόνια του «Illmatic»

Ο Αμερικανός ράπερ και η Ορχήστρα, που ιδρύθηκε το 1998 θα εμφανιστούν στο Encore Theatre του Wynn Las Vegas στις 29 και 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου και θα ερμηνεύσουν επιλογές από τη δισκογραφία του.

Πριν από τον εορτασμό, ο Nas θα συμμετάσχει στο ετήσιο Roots Picnic στη Φιλαδέλφεια στις αρχές Ιουνίου και θα δώσει συναυλίες στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, θα επιστρέψει στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο για μια σειρά εμφανίσεων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

To «Illmatic» θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιπ χοπ άλμπουμ των αρχών της δεκαετίας του '90 © EPA/Marta Perez

«Illmatic»: Ένα από τα καλύτερα χιπ χοπ άλμπουμ των αρχών της δεκαετίας του '90

Κατά τη διάρκεια της 30ης επετείου του ντεμπούτου του άλμπουμ τον Απρίλιο σε ανάρτησή του στο Instagram, ο ράπερ έγραψε: «Είχα ένα όνειρο ότι θα μπορούσα να κάνω τους αγαπημένους μου παραγωγούς να αναλάβουν την παραγωγή στο ντεμπούτο μου άλμπουμ. Ήξερα ακριβώς τι ήθελα και πώς έπρεπε να είναι. Αλλά δεν ήξερα κανέναν εκτός από τον Πολ (σ.σ. Large Professor), οπότε τον ρώτησα αν θα με συνέδεε με όλους».

«Ακόμη και αν το άλμπουμ διέρρευσε μήνες πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας, εξακολουθούμε να είμαστε εκτός μουσικής ιστορίας», συνέχισε ο Nas. Ευχαριστώ τον Large Professor και τον Dj Premier», σημείωσε.

To «Illmatic» θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιπ χοπ άλμπουμ των αρχών της δεκαετίας του '90 και είναι και το πιο επιτυχημένο του Nas.