Μουσικη

Tindersticks: Ακούστε το τραγούδι «New World» από το νέο τους άλμπουμ «Soft Tissue»

Η κόρη του Stuart Staples οπτικοποίησε το νέο τους βίντεο κλιπ

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tindersticks: Το νέο τους άλμπουμ «Soft Tissue» κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2024 - Το βίντεο που επιμελήθηκε η κόρη του Stuart Staples
© Sidonie Osborne Staples

Tindersticks: Το νέο τους άλμπουμ «Soft Tissue» κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2024 - Το βίντεο που επιμελήθηκε η κόρη του Stuart Staples

Ο νέος δίσκος των Tindersticks θα ονομάζεται “Soft Tissue” και αποτελεί την 14η studio κυκλοφορία του γκρουπ. Το νέο album θα ανεβεί στα ράφια των δισκοπωλείων στις 13 Σεπτεμβρίου, μέσω της City Slang Records. Το “Soft Tissue” έρχεται πέντε χρόνια μετά το “No Treasure but Hope” του 2019 και τρία ύστερα από το “Distractions” του 2021.

New World: Το πρώτο single από το νέο album των Tindersticks, Soft Tissue

Το “New World” είναι το πρώτο single του δίσκου, όντας ταυτόχρονα και το πρώτο τραγούδι που συνέθεσε το συγκρότημα για την εν λόγω κυκλοφορία. Ως εισαγωγικό κομμάτι του album φανερώνει τις θεματικές ανησυχίες του “Soft Tissue”, σχετικά με προσωπικές και ευρύτερες σχέσεις που κλονίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Οι ενορχηστρώσεις παραπέμπουν στο “The Waiting Room” album του 2016, ενώ η μουσική έχει πάντοτε ως οδηγό την εσωστρέφεια και τους στοχασμούς του φυσικού ηγέτη του γκρουπ, Stuart Staples, κύριου συνθέτη, κιθαρίστα και τραγουδιστή. “I won't let my love become my weakness” μας λέει ο Staples με τη χαρακτηριστική βαθιά και σαγηνευτική φωνή του, προϊδεάζοντας τους οπαδούς των Tindersticks για ένα ακόμα πολύ καλό album.

Δείτε το video για το “New World” παρακάτω, το οποίο επιμελήθηκε η καλλιτέχνιδα Sidonie Osborne Staples, κόρη του Stuart.

tindersticks - New World (Official Video)

Μιλώντας για το video, ο Stuart Staples εξήγησε: «Η Sidonie δημιουργούσε αυτούς τους μικροσκοπικούς κεραμικούς χαρακτήρες. Αργότερα έγραψα το “New World” σχετικά με την προσπάθεια μου να κατανοήσω αυτόν τον παράξενο κόσμο που αναπτυσσόταν γύρω μου. Τότε αυτοί οι χαρακτήρες ξαναήρθαν στο μυαλό μου. Ας τους πάμε σε ένα ταξίδι “σταμάτα – ξεκίνα” σε μια παράξενη τοποθεσία, από τα άγονα μέρη σε φρούτα που δεν είναι οικεία και μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Η Sid έστησε το τοπίο και μετακινούσε τις φιγούρες, ο Neil Fraser έπαιρνε τις φωτογραφίες.».

Προερχόμενοι από τις στάχτες των Asphalt Ribbons, οι Tindersticks ιδρύθηκαν στο Νότιγχαμ το 1991 και πήραν το όνομα τους από ένα κουτί σπίρτα, το οποίο ανακάλυψε ο Staples σε κάποια ελληνική παραλία της Κέρκυρας. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ καλά, ιδίως το τέταρτο τους album Simple Pleasure” του 1999, ωστόσο η τριάδα “Waiting for the Moon”, “The Hungry Saw” και “Falling Down a Mountain” τους κάνει γνωστούς σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, με τα albums αυτά να πηγαίνουν εξαιρετικά σε αγορές όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία κλπ. Οι μετέπειτα δουλειές τους χαρακτηρίζονται από διάθεση πειραματισμού, κάτι το οποίο συνδυάζεται με solo projects των μελών του γκρουπ αλλά και συμμετοχή σε soundtracks. Ιδιαίτερη δε παραμένει η σχέση των Tindersticks με τη Γαλλίδα σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Claire Denis, με το συγκρότημα να συνεργάζεται μαζί της για τις ταινίες “High Life” και “Both Sides of the Blade””.

Η δε σχέση των Tindersticks με τη χώρα μας είναι εδώ και πολλά χρόνια ιδιαίτερη, με το συγκρότημα να έχει πραγματοποιήσει πολλές sold out συναυλίες στην Ελλάδα κατά καιρούς και με τους fans τους να φαίνεται πως κατά ένα μαγικό τρόπο αυξάνονται συνεχώς. Ο Stuart Staples μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του με τη χώρα μας στη συνέντευξή του στην Athens Voice.

Το εξώφυλλο του “Soft Tissue” και το track list του νέου album των Tindersticks

Tindersticks: Ακούστε το τραγούδι «New World» από το νέο τους άλμπουμ «Soft Tissue»
  1. New World
  2. Don't Walk, Run
  3. Nancy
  4. Falling, The Light
  5. Always a Stranger
  6. The Secret of Breathing
  7. Turned My Back
  8. Soon to be April

Στο πλαίσιο της προώθησης του νέου δίσκου, οι Tindersticks θα περιοδεύσουν εκτενώς στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Στις 2 Νοεμβρίου, το αγαπημένο συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του album, μαζί με άλλα hits από την καριέρα του, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Christmas Theatre, στη Λεωφόρο Βεΐκου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.