Μουσικη

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για όλες τις ημέρες του Athens Music Week 2024

Το μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα που ενώνει το κοινό με τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για όλες τις ημέρες του Athens Music Week 2024

Διαγωνισμός: Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για όλες τις ημέρες του Athens Music Week 2024, που θα συμβεί 22 - 25 Μαΐου.

Από τις 22 έως τις 25 Μαΐου 2024, το Athens Music Week, το μεγαλύτερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα, επιστρέφει δυναμικά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ ένα πλούσιο πρόγραμμα με συνολικά 56 πάνελ συζητήσεων, παρουσιάσεις, roundtables και ομιλίες, 13 workshops, dj sets, networking events, εκθέσεις και άλλες ξεχωριστές δράσεις. 4 μέρες, 4 venues, 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες. Ο παλμός της συναυλιακής δράσης χτυπά στη γειτονιά του Κεραμεικού και πιο συγκεκριμένα στα Arch Club – Live Stage, Gazi View και Oddity Club, όπου θα πραγματοποιηθούν 38 showcase συναυλίες από εξαιρετικά, εγχώρια και διεθνή ονόματα δημιουργώντας μία αστική, φεστιβαλική εμπειρία.

To Athens Music Week και η Athens Voice σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε 5 διπλά 3-day passes για τη φετινή διοργάνωση. Στείλτε ένα απλό email στο contest@athensvoice.gr με το ονομάτεπώνυμό σας και γράφοντας «Athens Music Week» στο θέμα μέχρι 21 Μαΐου, στις 11.00. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με απαντητικό email.

Athens Music Week 2024: Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

Στο θεματικό επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται οι νέοι δημιουργοί και η ενδυνάμωση τους. Σε αυτό το πλαίσιο η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ 4 καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους - Alkyone, La Chica, Barrice και Saske -, που θα παρουσιάσει η μουσική εταιρεία και δισκογραφική Stay Independent, θα προσφέρει πολύτιμα εφόδια και πληροφορίες εκ των έσω σε ανερχόμενους μουσικούς για να κατανοήσουν καλύτερα τους μηχανισμούς της μουσικής βιομηχανίας. Επίσης, σε ένα άλλο πάνελ με παρόμοια φιλοσοφία, οι Ellize, Νέγρος του Μοριά, Μάριος Νταβέλης (Fundracar) και Ανδρέας Λάγιος (Nightstalker), θα αφηγηθούν χωρίς φίλτρα και φραγμούς, το πως ανακάλυψαν το πάθος τους για τη μουσική και ξεκίνησαν την πορεία τους, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις κατά μέτωπο και μένοντας πιστοί στο όραμα τους. Παράλληλα, η δυναμική διαδικασία του ταξιδιού ενός τραγουδιού από την έμπνευση έως την κυκλοφορία του θα εξερευνηθεί ανοιχτά σε ένα διαδραστικό εργαστήριο από τους μουσικούς Λευτέρη Μουμτζή, Βασίλη Δοκάκη και Οδυσσέα Τζιρίτα.

Για ακόμη μία χρονιά το Athens Music Week καταπιάνεται με τη συνεχώς εξελισσόμενη συζήτηση γύρω από τη σχέση μεταξύ Μουσικής και Τεχνολογίας. Που βρισκόμαστε στο θέμα της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου γύρω από την ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στο χώρο της μουσικής δημιουργίας; Μήπως η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ικανή να αναδιαμορφώσει τις παραδοσιακές ιεραρχίες και δυνάμεις της μουσικής βιομηχανίας δίνοντας φωνή  σε υποεπροσωπούμενες ομάδες του πληθυσμού; Ποιοί είναι οι οργανισμοί που συνθέτουν το τοπίο διεθνώς στο χώρο και, αλήθεια, υπάρχει δυναμική εκπροσώπηση από ελληνικές εταιρείες; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά που άπτονται ζητημάτων Μουσικής και Τεχνολογίας έρχονται να ρίξουν φως ειδικοί από σημαντικούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι οι Barcelona Music Tech Hub, EIT Digital, Italian Music Tech, Music Tech Europe Academy (MTEA), Orfium, Utopia Music κ.α.

AMW 2024 IS BACK WITH A BANG | 22 - 25 MAIOY 2024

Ζήσε μία αστική, φεστιβαλική εμπειρία

Μετά το τέλος του συνεδριακού προγράμματος ξεκινάει η live συναυλιακή δράση! Από νωρίς το βράδυ, το Athens Music Week ξεχύνεται στην καρδιά του Κεραμεικού και ειδικότερα στις σκηνές των Arch Club-Live Stage, Gazi View και Oddity Club, στήνοντας ένα μεγάλο, νοητό stage στο οποίο θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες μουσικές ιδέες και ηχητικές προτάσεις τους, 38 ξεχωριστά, εγχώρια και διεθνή ονόματα στο πλαίσιο του Showcase προγράμματος συναυλιών.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται η Ελληνίδα μουσικός - φαινόμενο Alkyone, η αναδυόμενη star La Chica, οι εκρηκτικοί post - punkers ΑΜΚΑ, η φαντεζί επτάδα από την Βαρκελώνη La Sra. Tomasa, ο Κύπριος indie pop-rock μουσικοσυνθέτης Freedom Candlemaker, η Night In Athens με τη dark electro της, οι ονειρικοί shoegazers Youth Valley, οι deep electro Ούγγροι  Freakin’ Disco, η μελωδική ευαισθησία των 33 Lovers, η αεικίνητη hip-hop δύναμη των DJ Booker & MC Yinka, οι σκληροί alt-rockers Loud Silence, οι νεο-παραδοσιακοί ρυθμοί των Argalios, η πολυσχιδής jazz των great for healing, τα ελληνόφωνα projects των Tony Bluebird και Xanthi και δεκάδες ακόμη ονόματα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.