Μουσικη

Pierre Boulez σε πανελλήνια πρώτη εκτέλεση

Από το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων

aggeliki-kosmopoulou_1.jpg
Αγγελική Κοσμοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85024-171634.jpg

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της σύγχρονης μουσικής, το Le Marteau sans Maître του Pierre Boulez, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή 11 Ιανουαρίου από το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ωδείο Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με αφορμή τον διεθνή εορτασμό για τα ενενήντα χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Γάλλου συνθέτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-Ομιλία του αρχιμουσικού Νίκου Τσούχλου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: Le Marteau sans Maître – το έργο και η εποχή του

Ÿ-Συναυλία του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίου, με το έργο Le Marteau sans Maître, σε πανελλήνια πρώτη εκτέλεση

Συμμετέχουν οι: Ναυσικά Τσάρα (φλάουτο), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Νίκος Ζάρκος (κιθάρα), Θεόδωρος Μιλκώφ (κρουστά) , Κωνσταντίνος Μποτίνης (κρουστά), Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά)

Σολίστ η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου

Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος

Ÿ-Παρουσίαση Le Marteau sans Maître, ένα μπαλέτο του Maurice Béjart (Milano, Teatro alla Scala)

Daniel Lommel, χορογράφος, τ. συνδιευθυντής των Μπαλέτων του 20ού αιώνα του Maurice Béjart


Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίου, που ξεκίνησε την καλλιτεχνική πορεία του πριν από τρία χρόνια ως Σύνολο του Εαρινού Φεστιβάλ των Παξών είναι ένα ευέλικτο σύνολο μουσικής δωματίου. Απαρτίζεται από μουσικούς που έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο ως σολίστ, όσο και ως μέλη άλλων συνόλων και ορχηστρών. Σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης (IEMA), προετοιμάζει και παρουσιάζει προγράμματα σύγχρονης κατά βάση μουσικής σε καταξιωμένους χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, προετοιμάζει τα μουσικά του προγράμματα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και στη συνέχεια τα παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και σε άλλους χώρους, ενώ συνεργάζεται με το Ωδείο Αθηνών σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από τρεις συναυλίες σύγχρονης μουσικής με το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων και τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.