Μουσικη

To Athens Music Week επιστρέφει: Τι θα δούμε και θα ακούσουμε φέτος

4 venues, 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες

A.V. Team
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Athens Music Week: Από τις 22 έως τις 25 Μαΐου 2024 απολαμβάνουμε νέους καλλιτέχνες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν την έναρξη του 6ου Athens Music Week, το οποίο φέτος θα διαρκέσει τρεις ημέρες, 22 έως 25 Μαΐου 2024, φέρνοντας σε επαφή το κοινό με νέους καλλιτέχνες, μουσικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες γύρω από τη σημερινή μουσική βιομηχανία. Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα παρουσιαστεί από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ το πρόγραμμα ένα πλούσιο πρόγραμμα με 56 πάνελ συζητήσεων, παρουσιάσεις, roundtables, 13 workshops, dj sets, networking events, εκθέσεις και ξεχωριστές δράσεις. Συγκεκριμένα στα Arch Club - Live Stage, Gazi View και Oddity Club, θα πραγματοποιηθούν 38 showcase συναυλίες από εγχώρια και διεθνή ονόματα, προσφέροντάς μας μία αστική φεστιβαλική εμπειρία.

6ο Athens Music Week: Όλα όσα θα δούμε φέτος

Στράτος Κύρης: Έλληνας τραγουδιστής και μέλος του μουσικού συγκροτήματος 33 lovers

Η εκκίνηση του συνεδριακού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με μία κομβική, εισαγωγική συζήτηση που έχει ως στόχο να φωτίσει το ρόλο, την αξία και τη δυναμική της Αθήνας, στην οποία θα συμμετέχουν οι Νικόλαος Πατρινός (Διευθύνον Σύμβουλος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων), Λούκα Κατσέλη (Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Σταύρος Γασπαράτος (Επιμελητής Έργων Σύγχρονης Μουσικής & Μεικτών Μέσων) και Άλεξ Γαληνός (Αντιπρόεδρος της Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών) με συντονιστή τον Ιδρυτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Athens Music Week, Georges Perot. 

Νέοι δημιουργοί και Ενδυνάμωση

Saske: Έλληνας ράπερ με χρυσά, πλατινένια και διαμαντένια singles.

Στο θεματικό επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται οι νέοι δημιουργοί και η ενδυνάμωση τους. Σε αυτό το πλαίσιο η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ τεσσάρων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους -Alkyone, La Chica, Barrice και Saske- που θα παρουσιάσει η μουσική εταιρεία και δισκογραφική Stay Independent, θα προσφέρει εφόδια και πληροφορίες εκ των έσω σε ανερχόμενους μουσικούς, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τους μηχανισμούς της μουσικής βιομηχανίας. Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν και πώς έμειναν πιστοί στο όραμα τους; Παράλληλα, η δυναμική διαδικασία του ταξιδιού ενός τραγουδιού από την έμπνευση έως την κυκλοφορία του θα εξερευνηθεί ανοιχτά σε ένα διαδραστικό εργαστήριο από τους μουσικούς Λευτέρη Μουμτζή, Βασίλη Δοκάκη και Οδυσσέα Τζιρίτα.

Σχέση μεταξύ Μουσικής και Τεχνολογίας

Για ακόμη μία χρονιά το Athens Music Week καταπιάνεται με τη συνεχώς εξελισσόμενη συζήτηση γύρω από τη σχέση μεταξύ Μουσικής και Τεχνολογίας. Πού βρισκόμαστε στο θέμα της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου γύρω από την ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον χώρο της μουσικής δημιουργίας; Ποιοί είναι οι οργανισμοί που συνθέτουν το τοπίο διεθνώς στο χώρο και, αλήθεια, υπάρχει δυναμική εκπροσώπηση από ελληνικές εταιρείες; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά που άπτονται ζητημάτων Μουσικής και Τεχνολογίας έρχονται να ρίξουν φως ειδικοί από σημαντικούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι οι Karajan Institute, Barcelona Music Tech Hub, Italian Music Tech, Music Tech Germany, Orfium, Utopia Music κ.α..

Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές ανησυχίες

Astrid: Νορβηγίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Το 2013, κατέλαβε την πέμπτη θέση στη νορβηγική έκδοση του Pop Idol, με τίτλο Idol – Jakten på en superstjerne

Φέτος συναντάμε panels με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες που απαντώνται στην καρδιά της μουσικής βιομηχανίας. Το ζήτημα της ίσης έμφυλης εκπροσώπησης και του ρόλου των ανδρών σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί μέρος των συζητήσεων, ενώ παράλληλα η θεραπευτική δύναμη της μουσικής θα βρεθεί στο προσκήνιο, μέσα από εξιστορήσεις ομιλητών που έχουν βοηθήσει στην ενίσχυση κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται σε μία πρωτοβουλία του οργανισμού Act In Synch

Αστική μουσική κουλτούρα

erselle: Αν και γαλουχήθηκε με κλασική μουσική παιδεία, καλλιτεχνικά διαμορφώθηκε από Joy Division και Interpol, Burial και Aphex Twin, μέχρι Lana Del Rey και Αρλέτα.

Πώς η rap, το hip-hop, η reggaeton και η trap, έχουν κατακτήσει τις τάσεις εδώ και χρόνια, διαμορφώνοντας πλέον ένα νέο τοπίο; Απαντήσεις θα δοθούν από τη Ζωή Εσκιτζοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει την έρευνα με τίτλο «Το οικοσύστημα της Underground Rap σκηνής της Ελλάδας» που διεξήγαγε στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της στο University of Westminster στο Λονδίνο.

Night In Athens: Μουσικός με dark electro δημιουργίες

Παράλληλα, για τρίτη συναπτή χρονιά επιστρέφει και η συζήτηση με τίτλο «Η Μεγάλη Ακρόαση» που εξελίσσεται σε άτυπο θεσμό της διοργάνωσης. Η εξέταση του τι μπορεί να γίνει hit συνεχίζεται και μέσα από δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από τη δύναμη και την επίδραση των DJs στις μουσικές τάσεις και προτιμήσεις του κοινού, ανερχόμενοι στους απόλυτους διαμορφωτές γούστου και επιτυχιών των μουσικών καιρών μας.

Εκπαιδευτικά workshops

Athens Music Week

Τα εκπαιδευτικά workshops θα αποτελέσουν και φέτος αναπόσπαστο μέρος του συνεδριακού μέρους της διοργάνωσης, με περισσότερες θεματικές, ευκαιρίες εκμάθησης και δυνατότητες εμβάθυνσης πάνω σε καίρια ζητήματα της Μουσικής Βιομηχανίας, συντονισμένα από ειδικούς της αγοράς. Η artist coach και ιδρύτρια του Artist In Bloom, Magda Cholyst, θα διδάξει τρόπους αντοχής  στις δυσκολίες του μουσικο-επιχειρηματικού κόσμου ενσωματώνοντας τη ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη στις τεχνικές της, το δίκτυο Europe In Sync θα διεξάγει ένα ολοήμερο, επαγγελματικό εργαστήριο γύρω από το θέμα του music synch στο πεδίο των ελληνικών, τηλεοπτικών παραγωγών και ο βιρτουόζος κιθαρίστας Rodney Branigan θα μεταφέρει τη βαθιά γνώση του πάνω στην αγαπημένη κιθάρα σε ένα Masterclass για επίδοξους παίκτες της.

Ζώντας μία αστική φεστιβαλική εμπειρία

Alkyone: Καλλιτέχνιδα με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα που συνδυάζει indie pop, κινηματογραφικά και folk στοιχεία μουσικής

Μετά το τέλος του συνεδριακού προγράμματος ξεκινάει η live συναυλιακή δράση. Από νωρίς το βράδυ, το Athens Music Week ξεχύνεται στην καρδιά του Κεραμεικού, στις σκηνές των Arch Club-Live Stage, Gazi View και Oddity Club, στήνοντας ένα μεγάλο νοητό stage, στο οποίο θα παρουσιάσουν τις μουσικές ιδέες και ηχητικές προτάσεις τους 38 ξεχωριστά, εγχώρια και διεθνή ονόματα, στο πλαίσιο του Showcase προγράμματος συναυλιών.

Amka: Ελληνικό τετραμελές συγκρότημα, με το κάθε μέλος να προσφέρει τη δική του εμπειρία στο punk, kraut rock, math rock, jazz και pop μουσικό είδος.
Freedom Candlemaker: Ελληνοκύπριος μουσικός, συνθέτης και παραγωγός που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «Freedom Candlemaker» τον Φεβρουάριο του 2019

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται η Ελληνίδα μουσικός - φαινόμενο Alkyone, η αναδυόμενη Γαλλό-Βενεζουελιάνα star La Chica, οι εκρηκτικοί post - punkers ΑΜΚΑ, η φαντεζί επτάδα από την Βαρκελώνη La Sra. Tomasa, ο Κύπριος indie pop-rock μουσικοσυνθέτης Freedom Candlemaker, η Night In Athens με τη dark electro της, οι ονειρικοί shoegazers Youth Valley, οι deep electro Ούγγροι  Freakin’ Disco, η μελωδική ευαισθησία των 33 Lovers, η αεικίνητη hip-hop δύναμη των DJ Booker & MC Yinka, οι σκληροί alt-rockers Loud Silence, οι νεο-παραδοσιακοί ρυθμοί των Argalios, η πολυσχιδής jazz των great for healing,  τα ελληνόφωνα projects των Tony Bluebird και Xanthi και δεκάδες ακόμη ονόματα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. 

Ellize: Μεγαλωμένη στη Γερμανία, η 20χρονη Ellize ξεκίνησε την ενασχόληση της με την μουσική από την ηλικία των δέκα ετών και πλέον κυκλοφορεί το νέο της R&B track «Τι Ζητάς»

Εισιτήρια

Τριήμερο εισιτήριο: 30 ευρώ (προπώληση) - Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλα τα venues του AMW, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου
Ημερήσιο εισιτήριο: 15 ευρώ (προπώληση) - Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις ημερήσιες εκδηλώσεις, σε όλα τα venues του AMW
Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Athens Music Week: www.athensmusicweek.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.athensmusicweek.gr