Μουσικη

The Bittersweet: Η indie rock πρόταση από την Αθήνα

Το τρίτο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο «September» κυκλοφόρησε και ξεχωρίζει

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Bittersweet: Η indie rock πρόταση από την Αθήνα

The Bittersweet: Η μπάντα του Νικόλα Αλαβάνου κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «September».

Το “September” είναι η τρίτη studio δουλειά των The Bittersweet, με το γκρουπ να έχει κυκλοφορήσει άλλα δύο albums, τα “Dancing In The Zoo” (2012) και “The Age Of New Delirium” (2018). Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 από τον Νικόλα Αλαβάνο, ο οποίος υπογράφει τη μουσική και τους στίχους, ενώ ύστερα από διάφορες αλλαγές μελών απέκτησε την τωρινή του σύνθεση το 2018. Το δεύτερο album The Age Of New Delirium” κυκλοφόρησε μέσω της Ikaros Records και εμφανίστηκε στις υψηλότερες θέσεις των ελληνικών indie rock sites, ενώ ακούστηκε πολύ και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, στα FM και στο διαδίκτυο.

The Bittersweet: Η indie rock πρόταση από την Αθήνα

Η μουσική των The Bittersweet είναι ένας συνδυασμός της βρετανικής ψυχεδέλειας και της αντίστοιχης pop rock σκηνής των 60s, του progressive rock των 70s και της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής των 90s. Στόχος του γκρουπ είναι η καλλιτεχνική αναζήτηση, με άξονα τον μουσικό πλούτο των pop και rock τάσεων του 20ού αιώνα, καθώς και της εξέλιξης τους έκτοτε. Οι The Bittersweet έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ και πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους το άνοιγμα του Ejekt Festival το 2013, η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Άρδα το 2014, το Φεστιβάλ Ρεματιάς το 2015, το European Music Day Festival το 2016 και ξανά το Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου το 2019.

Ο κρυστάλλινος και πλούσιος ήχος του “September” του προσδίδει έναν ιδιαίτερα προσωπικό και εσωτερικό χαρακτήρα, σε μια αλληλουχία τραγουδιών που προκαλούν εναλλαγές συναισθημάτων, από την έντονη χαρά στη μελαγχολία, από τον ενθουσιασμό και την ευτυχία στο θρήνο. To album ηχογραφήθηκε στο Studio 222 στην Καλλιθέα, από τον Δημήτρη Ντελή. Η μουσική και οι στίχοι έχουν γραφτεί από τον Νικόλα Αλαβάνο.

Η σύνθεση των The Bitter Sweet είναι:

  • Nικόλας Αλαβάνος - στίχοι, σύνθεση, φωνητικά, κιθάρες
  • Αντώνης Γκούφας - κιθάρες
  • Χριστίνα Παπανδρέου - πιάνο, πλήκτρα
  • Μάνος Αναγνωστάκης - μπάσο
  • Άκης Περδίκης - τύμπανα

Μπορείτε να ακούσετε το album εδώ:

The BitterSweet - September (Official Audio)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.