Μουσικη

Μουσική: 3 ραντεβού για τις 16-22 Μαΐου

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής με τη Utopia στο Μέγαρο, Η φωνή των Βακχών στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, οι Truckfighters στο An Club

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 916
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής
Θεόδωρος Κουρεντζής © Nadia Romanova

Μουσική: Τι θα δούμε 16-22 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ατην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και στο An Club

Κουρεντζής και Utopia στην Ενάτη του Μπρούκνερ
Το 2022 με την MusicAeterna ξεσήκωσαν το κοινό του Μεγάρου με την παθιασμένη ερμηνεία τους στην Ενάτη του Μπετόβεν, ενώ πέρσι ο ξακουστός μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής μας σύστησε το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα, την Utopia, παίζοντας την Τρίτη του Μάλερ στο Ηρώδειο. Με αυτό το σχήμα, που απαρτίζουν εκλεκτοί μουσικοί απ’ όλο τον κόσμο, επιστρέφει στην Αθήνα. Για δύο βράδια θα ξετυλίξουν την Ένατη συμφωνία του Άντον Μπρούκνερ, που θρυλείται ότι ο Αυστριακός συνθέτης δούλευε έως το τέλος της ζωής του ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη μορφή που την είχε αφήσει 36 χρόνια από τον θάνατό του.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 20 & 21
Μαΐου

Οι Truckfighters στα Εξάρχεια
Ο κιθαρίστας Niklas 'Dango' Källgren και ο μπασίστας και τραγουδιστής Oskar «Ozo» Cedermalm ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα παλιό προβάδικο του Örebro το 2001 και το πρώτο κιόλας τραγούδι που ηχογράφησαν, το Desert Cruiser, μετατράπηκε σε ύμνο της desert rock σκηνής. Μετά τη συμμετοχή τους το 2016 στο Desertfest Athens, η σουηδική μπάντα με τον progressive/μελωδικό hard rock ήχο έρχεται για την πρώτη της headline συναυλία στην Αθήνα. Μαζί τους στη σκηνή οι Potergeist, ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα της ελληνικής heavy rock σκηνής.
An Club, 18 Μαΐου από τις 21:00

Truckfighters

Η φωνή των Βακχών
Το μουσικό θέατρο συναντά τη σύγχρονη πειραματική μουσική στο έργο του Γιάννη Αγγελάκη που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κουτλής. Τρεις πνευστοί από το Ergon Εnsemble και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής επιδιώκουν να διεισδύσουν στη φύση της ανθρώπινης φωνής και να αναδείξουν τις ανεξερεύνητες πτυχές της δημιουργώντας μια αίσθηση αρχέγονης τελετουργίας. Ή όπως το περιγράφει ο συνθέτης: «Ένα ηχητικό δράμα στο οποίο μόνος πρωταγωνιστής είναι ο ήχος, ενώ η τραγωδία του Ευριπίδη λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος σε ένα επίπεδο συμβολικό».
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 18 & 19 Μαΐου

"Η φωνή των Βακχών" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
© Γιώργος Καλκανίδης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.