Μουσικη

Frank Turner: Κυκλοφόρησε «απελευθερωμένος» το νέο του άλμπουμ «Undefeated»

Ο βρετανός τραγουδοποιός ένωσε τις δυνάμεις τους με τους Sleeping Souls

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Frank Turner: Το νέο του άλμπουμ «Undefeated» κυκλοφορεί από την Xtra Mile Recordings
© Shannon Shumaker

Frank Turner: Το νέο του άλμπουμ «Undefeated» κυκλοφορεί από την Xtra Mile Recordings

Διαθέσιμο είναι εδώ και λίγες ημέρες το νέο, 10ο συνολικά, studio album του βρετανού τραγουδοποιού Frank Turner. Το “Undefeated” κυκλοφορεί για άλλη μια φορά μέσω της Xtra Mile Recordings, της ανεξάρτητης βρετανικής δισκογραφικής μέσω της οποίας ο Turner έχει κυκλοφορήσει όλες τις solo δουλειές του, ύστερα από τη διάλυση του προηγούμενου του γκρουπ Million Dead. To Undefeated” είναι το πρώτο album του καλλιτέχνη, εδώ και μια δεκαετία, στο οποίο δεν εμπλέκεται κάποια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, με τον Turner να δηλώνει πως γιορτάζει την ελευθερία του να δουλεύει ως «ανεξάρτητος καλλιτέχνης».

Ο Frank Turner κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τη βοήθεια των Sleeping Souls

Οι Million Dead υπήρξαν το πρώτο γκρουπ του Frank Turner όπου και εκτελούσε χρέη τραγουδιστή. Στα δύο albums που κυκλοφόρησαν είχαν έναν αρκετά πειραματικό ήχο, ο οποίος ακουγόταν ως μια μίξη post punk και hardcore επιρροών. Οι Million Dead διέλυσαν το 2005 λόγω εσωτερικών διαφωνιών και ο Turner δεν έχασε καθόλου χρόνο, ξεκινώντας αμέσως την προσωπική του καριέρα. Μετά την κυκλοφορία του EP Campfire Punkrock” το 2006, ο Turner κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο “Sleep Is for the Week” έναν χρόνο αργότερα. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από αξιόλογα έως πολύ καλά albums, βασιζόμενος κυρίως στην ακουστική του κιθάρα και τη μίξη με τις διάφορες rock επιρροές του. Το ταλέντο του έγινε φανερό όταν κυκλοφόρησε μια εξαιρετική διασκευή στο “Thunder Road” του Bruce Springsteen.

Στο νέο του πολύ καλό album Undefeated” ανέλαβε ο ίδιος την παραγωγή, ενώ στο studio τον βοήθησαν οι Sleeping Souls, δηλαδή το συγκρότημα με το οποίο περιοδεύει όλα αυτά τα χρόνια. Το εύρος των επιρροών είναι μεγάλο και ιδιαίτερο, με τον Frank Turner να αναφέρει σε δήλωση του πως δεν υπάρχουν κλισέ στο νέο δίσκο, με τα τραγούδια να θυμίζουν από Black Flag μέχρι The Pogues και Elvis Costello.

Frank Turner - 'Do One' (Official Video)

«To "Undefeated" είναι το δέκατο studio solo album μου, και για πολλούς λόγους με εκπλήσσει θετικά που το λέω αυτό. Νιώθω πολύ τυχερός που ακόμα ηχογραφώ δίσκους και περιοδεύω, τυχερός και περήφανος. Το album είναι γεμάτο από αυτό το συναίσθημα, καθώς και από μία νέα αίσθηση ενέργειας και απελευθέρωσης. Νιώθω ότι είναι ένα νέο κεφάλαιο για μένα, μετά την πανδημία, πίσω σε έναν ανεξάρτητο κόσμο. Με τη νέα σύνθεση των Sleeping Souls και μια ελαφρώς μπερδεμένη αίσθηση ευγνωμοσύνης για το ότι στέκομαι ακόμα και έχω κάτι να πω.». δήλωσε χαρακτηριστικά ο Frank Turner σχολιάζοντας τη νέα του δισκογραφική κυκλοφορία.

Frank Turner - 'Letters' (Official Lyric Video)

«Το “Girl from the Record Shop” είναι ένα power-pop κομμάτι που αποτελεί το εφηβικό ρομαντικό όνειρο του μουσικού “σπασίκλα” που κρύβω, το οποίο και συμπληρώνεται με την παραδοχή της αναπόφευκτης εφηβικής μου αποτυχίας. Σύντομο, κοφτό και “to the point”. Όσον αφορά το “Letters”, είναι ένα τραγούδι το οποίο δουλεύω εδώ και πολύ καιρό. Με κάποιον τρόπο, το γράφω από τότε που ένας pen-friend μου σταμάτησε να μου στέλνει mix-tapes με το ταχυδρομείο. Είναι ένα τραγούδι για την επικοινωνία και την κατάρρευση της, για τη νοσταλγία και τον εφηβικό ρομαντισμό, καθώς επίσης και για το πως το να επαναπροσδιορίζεις αυτά τα πράγματα ως ενήλικας μπορεί να γίνει η αρχή μιας διαδικασίας ίασης.» τόνισε αναφερόμενος στα τραγούδια του album.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.