Μουσικη

Eurovision 2024: Οι Ελβετοί υποδέχθηκαν σαν ήρωα το Nemo (βίντεο)

Η επιστροφή στη χώρα μετά τη μεγάλη νίκη στον 68ο Μουσικό Διαγωνισμό

Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eurovision 2024: Οι Ελβετοί υποδέχθηκαν σαν ήρωα το Nemo - Εικόνες από την άφιξη του στο αεροδρόμιο

Στην Ελβετία επέστρεψε μετά τη μεγάλη νίκη του στην Eurovision 2024 το Nemo. Θαυμαστές το υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, κυματίζοντας τις σημαίες της χώρας, τραγουδώντας και φωνάζοντας το όνομά του. 

Eurovision 2024: Οι Ελβετοί υποδέχθηκαν σαν ήρωα το Nemo (βίντεο)

Το Nemo δεν σταμάτησε να χαμογελά και να αγκαλιάζει τους πολίτες που έσπευσαν να τον συγχαρούν, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους και βγήκε φωτογραφίες με τους θαυμαστές του. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: «Σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε», έγραψαν σε πανό τους. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή στην Ελβετία, τo Nemο σχολίασε το καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο. «Ήταν εξαιρετικά όμορφο… Μου έδειξε πόσο ωραίο είναι να είσαι μέλος μιας κοινότητας», είπε το Nemo. 

Το Nemo έσπασε το τρόπαιο της Eurovision και έστειλε το μήνυμά του

Το Nemo με το τραγούδι «Code» έφερε την Ελβετία στην πρώτη θέση του 68ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, ωστόσο, όταν έφτασε στη σκηνή για να παραλάβει το τρόπαιο και να πανηγυρίσει - σε μία προσπάθεια να το αφήσει στο δάπεδο - έσπασε. Λίγη ώρα αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, το Nemo έδωσε την απάντησή του και έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Κατάφερα και έσπασα τον κώδικα (Code, όπως το τραγούδι του), περνώντας τη non-binary σημαία μου μέσα στη διοργάνωση, ενώ η Eurovision μου το είχε απαγορεύσει. Επίσης, έσπασα το τρόπαιο, όμως αυτό μπορεί να επισκευαστεί. Ίσως, και η Eurovision χρειάζεται... επισκευές που και που» είπε το Nemo. 

Ποιο είναι το Nemo που κατέκτησε την Eurovision 2024

Το Nemo προσδιορίζεται ως non binary και είναι 25 ετών και κατάγεται από to Biel/Bienne της βορειοδυτικής Ελβετίας, τη μεγαλύτερη δίγλωσση πόλη της χώρας και την καρδιά της ωρολογοποιίας του αλπικού έθνους, ζει στο Βερολίνο. Το Nemo άρχισε να παίζει πιάνο, βιολί και ντραμς από μικρό παιδί. Στα 13 του έπαιξε σε μιούζικαλ και η επανάσταση ήρθε το 2016, όταν ένα κλιπ στο οποίο ράπαρε στα γερμανικά, σε έναν ελβετικό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό για νέους. 

Διεκδίκησε το βραβείο καλύτερου ταλέντου στα Swiss Music Awards του 2017, το Nemo ήταν ο μεγάλος νικητής στην εκδήλωση της επόμενης χρονιάς, παίρνοντας τα βραβεία καλύτερου ανδρικού σόλο, καλύτερου breaking live act, καλύτερης επιτυχίας και καλύτερου live act. Το βραβείο καλύτερης επιτυχίας ήρθε για το «Du», το οποίο έφτασε στο νούμερο τέσσερα των ελβετικών charts. Το 2020 ο τραγουδιστής άρχισε να κυκλοφορεί τραγούδια στα αγγλικά, να γράφει και να κάνει παραγωγή για άλλους καλλιτέχνες.

«To The Code αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα συνειδητοποιώντας ότι δεν είμαι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που απέκτησα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary» έχει πει το Nemo. 

Ακούστε ξανά το «The Code», το τραγούδι που κέρδισε στην Eurovision 2024

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στην Eurovision 2024