Μουσικη

Το reaction video του Peter Tagtgren στο clopyright τραγούδι του Baby Lasagna και της Κροατίας

Πόσο μοιάζει τελικά το «Rim Tim Tagi Dim» με το τραγούδι «Party In My Head» των Pain;

Δημήτρης Αθανασιάδης
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Eurovision 2024: Η συμμετοχή της Κροατίας με τον Baby Lasagna και οι ομοιότητες με το τραγούδι «Party In My Head» των Pain

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision κρίθηκε την τελευταία στιγμή με την Κροατία να χάνει την πρώτη θέση από την Ελβετία, και το Nemo να κερδίζει τον Baby Lasagna στη μάχη των φαβορί.

Σε μία άλλη μάχη, εκείνη των «πνευματικών δικαιωμάτων», ο Peter Tägtgren, σουηδός γκουρού της death metal μπάντας Hypocrisy, συνοδοιπόρος κάποτε του frontman των Rammstein, Till Lindemann, στο project Lindemann, και ιδρυτής των Pain, αποφάσισε να πάρει θέση στα σχόλια εκείνων που πρόσεξαν την ομοιότητα του τραγουδιού “Rim Tim Tagi Dim” με το τραγούδι “Party In My Head” – που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πρόσφατα live στη συναυλία των Pain στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2023.

Eurovision 2024: Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» του Baby Lasagna και το viral video του Peter Tagtgren

Με την ερώτηση “Do you like lasagna?” να συνοδεύει το reel στο οποίο ο Peter Tägtgren παρακολουθούσε τον τελικό της Eurovision τρώγοντας λαζάνια και το ρεφρέν – κόπια του “Party In My Head” να επιλέγεται ως απόσπασμα, οι απαντήσεις που ακολούθησαν στα σχόλια ήταν εκατοντάδες. Κάποιοι έσπευσαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ξεδιάντροπη αντιγραφή, άλλοι να εκδηλώσουν την ειρωνεία τους με emojis και κάποιοι άλλοι να σημειώσουν ότι τα λαζάνια δεν ταιριάζουν με γάλα. Υπήρξαν κι εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν ο Peter Tägtgren ανέλαβε ρόλο ghost writer στο τραγούδι της Κροατίας.

Δείχνοντας για άλλη μια φορά τα cool αντανακλαστικά του, ο δαιμόνιος συνθέτης φρόντισε να τραβήξει την προσοχή του κοινού μειδιώντας και θυμίζοντας πως «πρωτότυπο είναι αυτό το οποίο κανείς δεν ξέρει από πού το έχεις κλέψει». Κάπου εκεί εμφανίστηκαν μερικοί χρήστες για να επισημάνουν τις ομοιότητες του “Party In My Head” με το “Rockin' in the Free World” του Neil Young και τη συζήτηση να παίρνει νέα τροπή.

Με μία ακόμη cool ανάρτηση από τους επίσημους λογαριασμούς των Pain στα social media, το συγκρότημα πήρε θέση για όσα γράφτηκαν: «Τους τελευταίους μήνες, λάβαμε ΤΟΝΟΥΣ email, μηνύματα και σχόλια που μας έλεγαν ότι το τραγούδι του Baby Lasagna μοιάζει με το τραγούδι των Pain “Party In My Head”. Τι νομίζετε; Ωραία όμως να βλέπεις industrial vibes στη δεύτερη θέση της Eurovision!» ανέφερε χαρακτηριστικά το σχήμα του Peter Tägtgren βάζοντας σε ένα back 2 back video τα επίμαχα αποσπάσματα από τα ρεφρέν των τραγουδιών.

Το τραγούδι “Party In My Head” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021 και μετρά περισσότερα από 35 εκατομμύρια streams στο Spotify και 6.9 εκατομμύρια views στο YouTube. Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως μετά το viral video του Peter Tägtgren οι αναπαραγωγές και οι προβολές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Με ή χωρίς λαζάνια, ακούστε με τα αυτιά σας το τραγούδι “Rim Tim Tagi Dim” του Baby Lasagna και το τραγούδι “Party In My Head” των Pain παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.