Μουσικη

Eurovision 2024: Οι ABBA «επέστρεψαν» στη σκηνή 50 χρόνια μετά ως ολογράμματα

Η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst παρουσίασαν το θρυλικό γκρουπ

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Eurovision 2024: Οι ABBA «επέστρεψαν» στη σκηνή 50 χρόνια μετά ως ολογράμματα

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision 2024 παρά τα παρατράγουδα των τελευταίων ημερών έχει φροντίσει να χαρίζει απίθανο θέαμα στους τηλεθεατές.

Οι προηγούμενοι νικητές της Eurovision αποτίουν φόρο τιμής στoυς μοναδικούς ABBA στο μεγάλο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού. Η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στους ABBA το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα, το συγκρότημα είχε εμφανιστεί πάνω στη σκηνή με ολογράμματα, ενώ είχε προηγηθεί η εμφάνιση των Σουηδών Alcazar με το κομμάτι «Crying at the Discoteque».

 

50 χρόνια από τότε που οι ABBA κέρδισαν με το «Waterloo»

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που οι ABBA χάρισαν στη Σουηδία την πρώτη της νίκη με το «Waterloo». Μια ιστορική στιγμή για τη Σουηδία, φυσικά, αλλά και μια τρυφερή ανάμνηση για ολόκληρη την κοινότητα της Eurovision σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, αυτή η επέτειος έπρεπε οπωσδήποτε να τιμηθεί, καθώς η Σουηδία φιλοξενεί τον διαγωνισμό για 7η φορά το 2024, 50 ολόκληρα χρόνια μετά από εκείνη τη νύχτα στο Brighton Dome.

Την Ελλάδα εκπροσωπούσε τότε η Μαρινέλλα με το τραγούδι «Κρασί, Θάλασσα και τ’ αγόρι μου» που πήρε την 11η θέση.

Κανείς τους δεν φανταζόταν ότι εκείνη η μέρα θα ήταν η αρχή για μια μεγάλη διεθνή καριέρα και το συγκρότημα αυτό θα χάριζε δεκάδες επιτυχίες στους απανταχού μουσικόφιλους.

Οι ΑΒΒΑ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών, που έχει πουλήσει περισσότερους από 385 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο.