Μουσικη

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία και ο Joost Klein

Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη σκηνή της Eurovision ο Joost Klein
Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία και ο Joost Klein © EPA / Ida Marie Odgaard

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία και ο Joost Klein - Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

Οριστικά εκτός του τελικού της Eurovision 2024 η Ολλανδία και ο εκπρόσωπος της, Joost Klein. Η EBU εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό το παρασκήνιο πίσω από την καταγγελία σε βάρος του τραγουδιστή. 

Eurovision 2024: Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, Joost Klein
Eurovision 2024: Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, Joost Klein © EPA / JESSICA GOW

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία και ο Joost Klein

Όπως αναφέρει η EBU, «o Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει ο τραγουδιστής στον Διαγωνισμό». 

Στην ανακοίνωση η EBU ξεκαθαριζει ότι «σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής σε ανάρμοστες συμπεριφορές που λαμβάνουν χώρα στον διαγωνισμό και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού. Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια».

Eurovision 2024: Το περιστατικό του Joost Klein με την εκπρόσωπο του Ισραήλ 

«Θεωρείς ότι η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό ίσως βάζει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους εκπροσώπους των χωρών, λόγω των όσων γίνονται αυτό το διάστημα στο Ισραήλ;», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος. Τη στιγμή που η τραγουδίστρια του Ισραήλ απαντούσε, δίπλα της καθόταν ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας. Όταν κάποιος από τη διοργάνωση της είπε ότι αν δεν θέλει, μπορεί να μην απαντήσει στην ερώτηση, εκείνος πετάχτηκε λέγοντας: «Γιατί όχι;».

«Πιστεύω πως είμαστε όλοι εδώ για έναν λόγο και μόνο», ξεκίνησε να λέει η Ισραηλινή τραγουδίστρια, προκαλώντας την αγανάκτηση του Ολλανδού καλλιτέχνη, ο οποίος μάλιστα, δεν προσπάθησε καν να την κρύψει, κάνοντας γκριμάτσες, ενώ εκείνη μιλούσε. «Η EBU λαμβάνει πιστεύω όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να κάνει αυτή τη διοργάνωση ένα ασφαλές μέρος, όπου θα ενωθούν όλοι. Οπότε, πιστεύω ότι είναι ασφαλές για όλους», συνέχισε να λέει η Εντέν Γκολάν.

Η συμμετοχή της Ολλανδίας στην Eurovision 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.