Μουσικη

Παρατράγουδα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision - Πληροφορίες ότι ανακρίθηκε ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας

Αναβολή της ψηφοφορίας των υπόλοιπων χωρών - Οι νέες πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2024: Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, Joost Klein
Eurovision 2024: Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, Joost Klein © EPA / JESSICA GOW

Eurovision 2024: Καταγγελία σε βάρος του εκπροσώπου της Ολλανδίας - Αναβολή της ψηφοφορίας των υπολοίπων χωρών

Άγνωστο παραμένει μέχρι και αυτήν την ώρα - μόλις λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό - αν η Ολλανδία θα ανέβει στη σκηνή της Eurovision 2024. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (10.5) ανακοινώθηκε ότι μετά από όσα έχουν συμβεί με τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας, οι χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό, και είχαν την ευκαιρία 24 ώρες πριν τον τελικό να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους συμμετοχές, δεν θα το πράξουν ακόμη, αφού η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει αναβληθεί προσωρινά

Eurovision 2024: Καταγγελία σε βάρος του εκπροσώπου της Ολλανδίας

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «η έναρξη της ψηφοφορίας για τον υπόλοιπο κόσμο αναβλήθηκε έως ότου ολοκληρωθεί η εν εξελίξει έρευνα, σχετικά με τον Ολλανδό συμμετέχοντα. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία».

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για το «θρίλερ» με τη συμμετοχή του Ολλανδού τραγουδιστή, σε βάρος του οποίου φέρεται να έχει υποβληθεί καταγγελία στην αστυνομία, μετά από περιστατικό στο Malmo Arena.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Joost Klein πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα φωτογράφο, με ανεπίσημες πηγές να υποστηρίζουν ότι χτύπησε μέλος της ισραηλινής παραγωγής, που έκανε ένα ασεβές σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Joost Klein ανακρίθηκε από την αστυνομία, ενώ από ανάκριση πέρασε το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό. Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του NOS, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

O Joost Klein δεν εμφανίστηκε ούτε και στην τελική πρόβα, καθώς η έρευνα της EBU βρισκόταν σε εξέλιξη. Η ανακοίνωση της απουσίας του και από την πρόβα τζενεράλε έφερε αποδοκιμασίες από το κοινό, με όλα τα ενδεχόμενα, πλέον, να είναι ανοιχτά. Ακόμη δεν είναι σίγουρο αν η Ολλανδία θα βρεθεί στον τελικό ή αν η συμμετοχή θα αποσυρθεί. Η EBU αναφέρει για τον Joost Klein: «Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του SVT, αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου οδήγησε στην άρνηση του Joost να εμφανιστεί σήμερα».

Eurovision 2024: Το περιστατικό του Joost Klein με την εκπρόσωπο του Ισραήλ 

«Θεωρείς ότι η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό ίσως βάζει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους εκπροσώπους των χωρών, λόγω των όσων γίνονται αυτό το διάστημα στο Ισραήλ;», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος. Τη στιγμή που η τραγουδίστρια του Ισραήλ απαντούσε, δίπλα της καθόταν ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας. Όταν κάποιος από τη διοργάνωση της είπε ότι αν δεν θέλει, μπορεί να μην απαντήσει στην ερώτηση, εκείνος πετάχτηκε λέγοντας: «Γιατί όχι;».

«Πιστεύω πως είμαστε όλοι εδώ για έναν λόγο και μόνο», ξεκίνησε να λέει η Ισραηλινή τραγουδίστρια, προκαλώντας την αγανάκτηση του Ολλανδού καλλιτέχνη, ο οποίος μάλιστα, δεν προσπάθησε καν να την κρύψει, κάνοντας γκριμάτσες, ενώ εκείνη μιλούσε. «Η EBU λαμβάνει πιστεύω όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να κάνει αυτή τη διοργάνωση ένα ασφαλές μέρος, όπου θα ενωθούν όλοι. Οπότε, πιστεύω ότι είναι ασφαλές για όλους», συνέχισε να λέει η Εντέν Γκολάν.

Η συμμετοχή της Ολλανδίας στην Eurovision 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.