Μουσικη

Στα άκρα η κόντρα Drake - Kendrick Lamar με καταιγισμό αλληλοκατηγοριών

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των δύο σούπερ σταρ της ραπ - Οι σοβαροί ισχυρισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Drake - Kendrick Lamar: Η έχθρα μεταξύ των σούπερ σταρ της ραπ βαθαίνει - Καταιγισμός στοχευμένων τραγουδιών το Σαββατοκύριακο.
Σε νέα επίπεδα φτάνει η κόντρα μεταξύ των ράπερ Drake και Kendrick Lamar © Instagram/champagnepapi | EPA/Kiko Huesca

Drake - Kendrick Lamar: Η έχθρα μεταξύ των σούπερ σταρ της ραπ βαθαίνει - Καταιγισμός στοχευμένων τραγουδιών το Σαββατοκύριακο.

Σε νέα ύψη έχει φτάσει η εντεινόμενη κόντρα μεταξύ των ράπερ Drake και Kendrick Lamar.

Drake - Kendrick Lamar: Η έχθρα μεταξύ των σούπερ σταρ της ραπ βαθαίνει - Καταιγισμός στοχευμένων τραγουδιών το Σαββατοκύριακο.
Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η δημόσια κόντρα των σούπερ σταρ της ραπ Drake και Kendrick Lamar © Instagram/champagnepapi

Ο Drake αρνείται τους ισχυρισμούς για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών καθώς και ότι έχει αποκτήσει κρυφά παιδί, ισχυρισμούς τους οποίους διατύπωσε τις τελευταίες ημέρες ο Kendrick Lamar.

Drake - Kendrick Lamar: Κλιμακώνεται η κόντρα των σταρ της ραπ

Η έχθρα μεταξύ των σούπερ σταρ της ραπ έχει κλιμακωθεί μετά από μια σειρά στοχευμένων τραγουδιών τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα το μπαράζ δραστηριότητας το Σαββατοκύριακο, με τρία κομμάτια από τον Lamar και δύο από τον Drake.

Οι πιο σοβαροί ισχυρισμοί του Lamar έρχονται στο τραγούδι «Not Like Us», με τη φράση: «Πες, Drake, σε ακούω ότι σου αρέσουν νέοι… Πιστοποιημένος ερωτύλος; Πιστοποιημένοι παιδόφιλοι…».

Kendrick Lamar - Not Like Us (Lyrics) Drake Diss

Στο «Meet the Grahams», απευθυνόμενος σε μια σειρά από μέλη της οικογένειας του Drake, ο Kendrick Lamar ραπάρει ως εξής: «Ένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να απειλείται… / Και πρέπει να μεγαλώσουμε τις κόρες μας γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρπακτικά σαν κι αυτόν… Ψάχνω να πυροβολήσω κάθε διεστραμμένο που ζει, κρατήστε την οικογένεια ασφαλή».

meet the grahams

Σε άλλο σημείο του τραγουδιού, ο Lamar απευθύνει μια ολόκληρη στροφή σε ένα κορίτσι που δεν κατονομάζεται, λέγοντας για τον Drake: «Είναι ναρκισσιστής, μισογυνιστής, που ζει μέσα στα τραγούδια του / Προσπάθησε να καταστρέψει οικογένειες αντί να φροντίζει τη δική του / …δεν φταις εσύ που κρύβει ένα άλλο παιδί».

Drake - Kendrick Lamar: Η έχθρα μεταξύ των σούπερ σταρ της ραπ βαθαίνει - Καταιγισμός στοχευμένων τραγουδιών το Σαββατοκύριακο.
H διαμάχη μεταξύ των δύο καλλιτεχνών συντηρείται μέσα από σειρά τραγουδιών © X/Kendrick Lamar

Τραγούδια με προσβλητικό περιεχόμενο

Ο Drake απάντησε άμεσα στους ισχυρισμούς σε ένα νέο κομμάτι, το «The Heart Part 6», με τίτλο που αναφέρεται στην ομώνυμη σειρά σινγκλ του Lamar:

«Ο Drake δεν είναι ένα όνομα που θα δείτε στη λίστα με κανέναν σεξουαλικό παραβάτη… / Είμαι πολύ διάσημος για αυτά τα σκ#τ@ που υποστήριξες».

Drake - THE HEART PART 6 (Lyrics) (Kendrick Lamar Diss)

Και προσθέτει: «Γ#μ# μόνο με Γουίτνεϊ, όχι τη Μίλι Μπόμπι Μπράουν, δεν θα κοιτούσα ποτέ δεύτερη φορά κανέναν έφηβο», μια αναφορά στη φιλία του με την πρωταγωνίστρια του «Stranger Things».

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν μίλησε για τη φιλία τους το 2018, όταν ήταν στα μέσα της εφηβείας της, λέγοντας ότι ο Drake ήταν «ένας υπέροχος φίλος και ένα εξαιρετικό πρότυπο», που της έδωσε συμβουλές για ραντεβού.

Πέρα από το λογοπαίγνιο για τη σχέση της Γουίτνεϊ Χιούστον και του Μπόμπι Μπράουν, ο στίχος αναφέρεται στη μακροχρόνια σύντροφο του Kendrick Lamar, Γουίτνεϊ Άλφορντ, για την οποία ο Drake κάνει μια σειρά από δικούς του ισχυρισμούς στα επίμαχα τραγούδια.

Drake - First Person Shooter ft. J. Cole

Ο Drake ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτός και η ομάδα του έδωσαν εσκεμμένα στον Lamar ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη μυστική κόρη. «Σχεδιάζαμε για μια εβδομάδα και μετά σου δώσαμε τις πληροφορίες / Μια κόρη 11 χρονών, βάζω στοίχημα ότι θα το πιστέψει / Σκεφτήκαμε να δώσουμε ένα ψεύτικο όνομα ή έναν προορισμό / Μα εσύ τόσο διψασμένος, δεν σε ενδιαφέρει η έρευνα».

Ο Drake είχε αρνηθεί προηγουμένως τον ισχυρισμό, λέγοντας: «Αν εσύ ή κάποιος μπορεί να βρει αποδείξεις ότι έχω μια 11χρονη κόρη, θα σταματήσω το ραπ και θα έρθω να δουλέψω για σένα».

Αλλού, ανάμεσα στις άφθονες προσβολές που εκτοξεύουν μεταξύ τους, κάθε ράπερ επιτέθηκε στην τέχνη και την αυθεντικότητα του άλλου. Ο Drake είπε ότι ο Lamar «έκανε πάντα ραπάρισμα σαν να επρόκειτο να απελευθερώσει τους σκλάβους / Απλώς συμπεριφέρεσαι σαν ακτιβιστής, είναι υποκριτικό», ενώ ο Λαμάρ περιέγραψε τον Ντρέικ ως «όχι συνάδελφο, εσύ είσαι γ#μ#μέν#ς άποικος».

DRAKE AND KENDRICK LAMAR DRAMA IS A MESS (feud explained)

Από τον Μάρτιο χρονολογείται η κόντρα Drake - Kendrick Lamar

Η κόντρα χρονολογείται από την κυκλοφορία του κομματιού των Future και Metro Boomin «Like That» στις 22 Μαρτίου, στο οποίο ο guest ράπερ Lamar καυχιόταν για την ανωτερότητά του έναντι του Drake, σε ένα τραγούδι που έφτασε στο Νο 1 στις ΗΠΑ.

Future, Metro Boomin, Kendrick Lamar - Like That (Official Audio)

Ο Drake απάντησε με δύο κομμάτια, το «Push Ups» και το «Taylor Made Freestyle», το τελευταίο με τις φωνές των 2Pac και Snoop Dogg μέσω τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα μια προειδοποίηση για νομικές ενέργειες από το ίδρυμα 2Pac. Ο Drake στη συνέχεια αφαίρεσε το κομμάτι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Drake - Push Ups (Lyrics) "drop and gimme 50"

Μετά από μια σύντομη παύση, ο Lamar επέστρεψε με το «Euphoria», στο οποίο επιτέθηκε στην τέχνη του Drake και έθεσε υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές του ως γονιού.

Αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο κομμάτι με τα περισσότερα streams παγκοσμίως στο Spotify.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.