Πάνω από 200 ποπ σταρ στη Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Καλλιτεχνών κατά της τεχνητής νοημοσύνης
Μπίλι Άιλις, Κέιτι Πέρι, Νίκι Μινάζ, R.E.M και Pearl Jam συμμετέχουν στην πρωτοβουλία


Τεχνητή Νοημοσύνη: Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Καλλιτεχνών - Συμμετέχουν περισσότερα από 200 σταρ της μουσικής βιομηχανίας.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Artist Rights Alliance (Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Καλλιτεχνών) δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή με κεντρικό θέμα την άνοδο της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική, την οποία υπογράφουν περισσότερα από 200 εξέχοντα ονόματα στη μουσική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των συγκροτημάτων R.E.M., Pearl Jam, Greta Van Fleet και των τραγουδιστών Στίβι Γουόντερ, Έλβις Κοστέλο, Κέιτι Πέρι, Καμίλα Καμπέγιο, Μπίλι Άιλις, Τζον Μπατίστ, Νίκι Μινάζ.
Οι ποπ σταρ καλούν τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης να σεβαστούν τα πνευματικά δικαιώματα
Με την έκκληση «να σταματήσουμε την υποτίμηση της μουσικής», η επιστολή αναφέρει:
«Ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές εταιρείες χρησιμοποιούν, χωρίς άδεια, το έργο μας για να εκπαιδεύσουν μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν άμεσα στην αντικατάσταση του έργου ανθρώπων καλλιτεχνών με τεράστια δεδομένα "ήχων" και "εικόνων" που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα οποία μειώνουν ουσιαστικά τα δικαιώματα που καταβάλλονται στους καλλιτέχνες».
Πέρα από την αναφορά σε πιθανές απώλειες δικαιωμάτων και εσόδων στην επιστολή τονίζεται ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη συνιστά «επίθεση στην ανθρώπινη δημιουργικότητα».
«Οι εργαζόμενοι μουσικοί ήδη παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στον κόσμο του streaming και τώρα έχουν το πρόσθετο βάρος της προσπάθειας να ανταγωνιστούν έναν κατακλυσμό θορύβου που δημιουργείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη», εξηγεί η Τζεν Τζέικομπσεν, εκτελεστική διευθύντρια του Artist Rights Alliance - ARA.
Η τεχνητή νοημοσύνη υπονομεύει την τέχνη
«Η ανήθικη χρήση της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης για την αντικατάσταση ανθρώπων καλλιτεχνών θα υποβαθμίσει ολόκληρο το μουσικό οικοσύστημα – τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για τους θαυμαστές», αναφέρει.
Η επιστολή κλείνει με επισήμανση προς τις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης προτρέποντας «προγραμματιστές, εταιρείες τεχνολογίας, πλατφόρμες και υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής να δεσμευτούν ότι δεν θα αναπτύξουν ή χρησιμοποιήσουν τεχνολογία για την παραγωγή μουσικής με Τεχνητή Νοημοσύνη περιεχομένου ή εργαλείων που υπονομεύουν ή αντικαθιστούν την ανθρώπινη τέχνη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 στους 10 εξαπατήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Meta, κυρίως στο Facebook
Ο ράπερ αποκαλύπτει τραυματικά βιώματα και μιλά για τον ξάδελφό του που εκτίει ισόβια ποινή
Η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για live παγκόσμιας κλάσης
Η Κατερίνα Στανίση μίλησε για τις πρώτες της εμπειρίες στον χώρο του τραγουδιού
Μία καριέρα 40 ετών με 39 άλμπουμ, 7 βραβεία Grammy και 1 Όσκαρ
Η ταυτότητα της μητέρας αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν προσέφυγε στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες
Με επαγγελματισμό η ποπ τραγουδίστρια συνέχισε ψύχραιμη
Μια συναυλία που αναδεικνύει τη ζωντανή, πολύχρωμη μουσική ταυτότητα των Αφρο-Ελλήνων
«Μου κόπηκαν τα πόδια» - Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή
Ήταν εδώ και τριάντα χρόνια στη θέση του θρυλικού νονού του Κιθ Μουν
Η κόντρα κρατάει εδώ και δέκα χρόνια
Το ταξίδι αυτό ήταν η δεύτερη καλύτερη εμπειρία της ζωής της είπε η ποπ σταρ
Η γνωστή ερμηνεύτρια θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Christmas Theater
Στο «Τhe Heroine» ακούσαμε και είδαμε την animation πλευρά της καλλιτέχνιδας σε ένα βίντεο με τον Saske
Θα παρουσιάσει μια επιλεγμένη ανθολογία από τα σημαντικότερα έργα του
Τα τραγούδια που κερδίζουν ήδη τις εντυπώσεις του κοινού
Μία συνάντηση με την Teneil Laetitia Throssell στην Αθήνα
Ο Καναδός ράπερ προαναγγέλλει το «επόμενο κεφάλαιο» μετά την κόντρα με τον Κέντρικ Λαμάρ
Όσα αποκάλυψε από τη σκηνή ως headliner του φημισμένου φεστιβάλ Coachella
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.